Vissza a tartalomjegyzékhez

Gazsó József
Mi lett veled, Ronaldinho?

Ronaldinho profi pályafutásának mélypontjára jutott. A rajongók a világbajnokság kezdete óta nem élvezhetik elképeszto cseleit, bombagóljait, és a védjeggyé vált mosolyt is már csak kínjában villantja meg.

A spanyol futball köztudottan egyik legfontosabb hétvégéje amikor a két nagy múltú klub, a Real Madrid és a Barcelona csap össze. A Hispániában csak „El Clásico” névvel aposztrofált rangadó legutóbb 2-0-ás gyozelmet hozott a fovárosiaknak, és ez egyúttal a Barca idei veretlenségi szériájának végét is jelentette. A két klub utóbbi néhány meccsén többnyire a katalánok diadalmaskodtak, mégpedig Ronaldinho bravúros közremuködésével. A mostani Barca-vereség legfobb okát többen abban látják, hogy Ronaldinho - a tole megszokottaktól eltéroen - mélyen a tudása alatt teljesít, és ennyi meccs után ezt már a csapata is megsínyli. A „karmesteri pálca” ugyan hivatalosan az o kezében van, azonban meccs közben azt láthatjuk, hogy sokkal inkább az ifjú Messi szab fazont a Barca játékának. „Teljesen átérzem, hogy a szavak most nem elegendoek, éppen ezért válaszolni fogok mindenkinek úgy, ahogy én tudok. A labdával…”- nyilatkozta Ronaldinho az osi riválistól elszenvedett vereség után.
Miért nem találja mostanában önmagát a tavalyi aranylabdás? Egyesek szerint a múlt szezon fáradalmainak kipihenésére nem volt elegendo ideje, így a vb-re is kifacsartan érkezett. A The Sun angol bulvárlap teljesen mást sejtet. Szerintük most tette meg a hatását a játékos korlátlan videojáték- és bulifüggosége. A világbajnokság alatt többször látták ot - megszegve a „kijárási tilalmat” - éjszakai bárokban, és állítólag minden kicsapongás után noket vitt fel szállodai szobájába.
Nem új keletu probléma a brazil focistáknál, hogy a hirtelen jött anyagi jólét után elfelejtik, honnan is jöttek. A dozsölés elveszi a figyelmüket a fociról és egy ido után legtöbbjük lustává válik. Csak remélni tudjuk, hogy Ronaldinho „csupán” átmeneti szakmai hullámvölgybe került.