Vissza a tartalomjegyzékhez


Rövid hírek

Szesztestvériség vodkavezeték - Másfél km hosszú szeszvezetékre bukkantak Oroszország és Lettország között. Csempészek építették másfél méter mélyre süllyesztve a felszín alá, és házi főzetű orosz vodkát pumpáltak át rajta lett földre. Balszerencséjükre a minap fásításba kezdett Buholovo határváros önkormányzata, és a munkások felfedezték a „szeszköldökzsinórt”, amely két bérelt házat kötött össze.

Kevés rum, sok kávé, szivar és szerelem - ebben összegzik hosszú életük receptjét a kubai matuzsálemek. A tizenegy milliós Kubában háromezerre tehető az „évszázadosok” száma, akiket a hosszú élet titkáról faggattak nemrégiben. A szakemberek szerint a kubaiak titka a táplálkozásukban rejlik: hal, tojás, tej, fehér hús, zöldség és manióka.

Kína 16,5, Vietnam 10 százalékos dömpingvámot köteles ezentúl fizetni minden cipő után, melyet az EU-ban kíván eladni. Az unió így akar megálljt parancsolni az európai cipőipar csődjével fenyegető távol-keleti lábbelik beáramlásának. Sajnos a dömpingvám csak a bőrből készült cipőkre vonatkozik, miközben hazánkban a műbőrből készült olcsó sportcipők fogynak leginkább.