Vissza a tartalomjegyzékhez

G. J.
Visszajátszás
Zidane–Materazzi

A FIFA azt tervezi, hogy újra összehozza a világbajnokság döntőjének két negatív hősét, Marco Materazzit és Zinedine Zidane-t.
A békekonferencia keretén belül a két sportember nyilvánosan tisztázhatná, mi is történt valójában közöttük. A FIFA reménykedik, hogy ez esetben mindketten bólintanak - a kezdeményezésre.

A FIFA a napokban konferenciát tartott, melynek fő témája a nyári futball-világbajnokság volt. A konferencia végeztével Sepp Blatter, a szervezet elnöke ismertette a főbb témákat, amelyekről szó esett. Egyik fontos tennivalójuknak azt tekintik, hogy pontot tegyenek a Materazzi-Zidane affér végére, egyszersmind megszüntetve a bulvármédia focival kapcsolatos legfőbb témáját.
Ha Blatter javaslatát elfogadják az érintettek, akkor - a 2010-es vébének otthont adó - a Dél-Afrika partjainál található Robben-szigeten jöhetne létre a csúcstalálkozó. A sziget a világörökség része, és híres arról, hogy antiapartheid vezetőket száműztek oda. Nelson Mandela tizennyolc évet töltött egykoron a szigeten.
Materazzi és Zidane is beszélt nemrégiben az esetről. Míg Materazzi gyakorlatilag beismerte, hogy az ominózus fejelést mezráncigálás és a francia játékos nővérének pocskondiázása előzte meg - bár hozzátette: nem tudta, hogy Zidane-nak van nővére -, addig Zidane azt mondta, lezártnak tekinti az ügyet, bár az elveszített döntővel kapcsolatban gyakorta rémálmai vannak még.