Vissza a tartalomjegyzékhez

kormosfree
Alvó ügynök

James Kond ügynöki jelentése a különleges terroristaelhárítás-ellenes ügyosztálynak az ügynök be- és felépüléséről.
James Kond feladata olyan információk gyűjtése, melyek kapcsolatba hozhatók alvó vagy már ébredező ügynökök tevékenységével, akik hátterében terroristák, illetve tenoristák állnak. Kond egy közeli óvodában rögzítette a következő rejtjeles üzenetet: In Djome, BIN Djome Thalib Air, two thaliber my lieber az erdőbe.

A rejtélyes mondatot egy dedónak álcázott terroristabázison sikerült elcsípni. A mondat feltehetően kódolt utasítást tartalmaz azoknak az ügynököknek, akik az üzenet vétele után akcióba lendülnek. Az ártatlan gyermekmondóka mögött fontos információk rejlenek: a hírhedt terroristavezér tartózkodási helyeként a Djome nevű hegyi települést jelöli meg. Az afgán agarak beható tanulmányozása alapján bizton állíthatom, hogy a bizalmaskodó BIN megszólítást csak a milliárdos közvetlen környezetében tartózkodók, közeli rokonok, barátok használják.
Bin Laden kimenekítéséről az üzenet szerint a tálib légitársaság (Thalib Air) gondoskodik majd, különösen nagy szerepe lesz két tálibnak (two thaliber) az evakuálásban, akikről a célterületen további információk gyűjtése szükséges. A sikeres kimenekítés után németországi szeretteinél fog megbújni (my lieber).
Az erdőbe kifejezés pontos jelentéstartalmán szakértőink még dolgoznak.