Vissza a tartalomjegyzékhez

Zsurkán Mariann
Focistafeleségek

Bár a németek mindenre felkészültek, és a lehető leghatékonyabb készültséget vetették be a garázdálkodók ellen, arra ők sem számítottak, hogy a focistafeleségekkel, barátnőkkel, ismertebb nevükön a vegekkel (WAGs: Wifes And Girlfriends) gyűlik meg a bajuk. A napilapok részegeskedésekről, evészet-ivá-szatról számoltak be Baden-Baden milliomos fürdővárosban. A hölgyek abban versenyeztek, ki költ és ki iszik a legtöbbet. A város korábban csendes bárjai leginkább vadnyugati söntésre hasonlítottak. A Daily Mirror szerint trágár ordítozások, kiabálások hallatszottak városszerte, a női „huligánok” a berendezéseket sem kímélték, sőt alkoholgőzzel ropták a táncot az asztalon. Persze a sajtó tisztelt munkatársait sem kellett félteni, a fényképezőgép kattintgatása mellett úgy vedelték az alkoholt, mint a másnapos Beckhamné az energiaitalt. Hordószámra folyt a vodka, a pezsgő és a Red Bull.

 
Coleen McLoughlin

A hat legnépszerűbb WAG egyike Mrs. Beckham, aki cirka 80 ezer eurót tapsolt el egy órányi vásárlással. „Remélem Anglia csapata versenyben marad még egy ideig, mert ennyit egyik rajongótáborból sem költöttek a boltomban” - nyilatkozta vidáman egy tollasodó helyi üzlettulajdonos. A végül az angolok kiesését eredményező brit-portugál mérkőzés előtt Beckham asszony még hazaugrott egy 1500 fontos hajigazításra, hogy megfelelő külsővel és szitakötőt idéző giganapszemüvegével szurkoljon ezúttal meglepően szokványos hajviseletű férjének. A többszörös visszatérő énekesnő mostanában egyébként a divatszakmában próbál némi önbecsülést szerezni - több-kevesebb sikerrel. Addig azonban, amíg férje közel húszmillió dollárból meg-komponált külseje eladható marad, nem fog problémát okozni a királyi pompát idéző „Beckhingam-kastély” fenntartása.
De a többi labdazsonglőr párjáról se feledkezzünk meg: nem a női önérzet vagy hiúság szól belőlem, de meglátásom szerint a népszerű focisták zöme a műnőket kedveli, akik már az első húsz év után átestek egy rakat zsírleszíváson, szilikon implantátumok beültetésén, archámlasztáson, hajbeültetésen és még sorolhatnánk. Hamupipőke-karriert befutó pincérnők és bolti eladók egy szempillantás alatt reklámarcokká, modellekké, televíziós műsorvezetőkké, szappanopera-szereplőcskékké avanzsáltak - pénz kérdése az egész.


Cheryl Tweedy, Ashley Cole

A vébé ideje alatt a „Barbie-feleségek” között is nőtt a feszültség, sőt klikkek alakultak, köztük az egyik gang Bekchamné vezetésével Cheryl Tweedy, Ashley Cole popsztár menyasszonya és Wayne Rooney barátnője, Coleen McLoughlin társaságában, az utóbbi - jó dolgában - még bőrbarnító szaktanácsadónőjét is magával hozta. A Sunday Times egy felmérést hozott le, miszerint egy nemzetközi médiaelemző cég kimutatása szerint a legtöbb címoldalon a focistafeleségek szerepelnek, köztük az első helyet Tweedy, a második helyet Beckhamné, míg a harmadik helyet Carly Zucker, Joe Cole fitnesz-edző barátnője „érdemelte ki”.