Vissza a tartalomjegyzékhez


Belháború lesz a Fiatal Balosoknál?

Titokban lemondott a Fiatal Baloldal (FIB) elnöki posztjáról Komássy Ákos, az ifjúsági szervezet április elején súlyos autóbalesetet szenvedett vezetője - erősítette meg a Hírszerző értesülését a FIB több vezetője.

Döntését Komássy a szervezet vasárnapi választmányi ülésén azzal indokolta, hogy a baleset miatt érzett felelősség okozta morális teher lehetetlenné teszi számára, hogy a továbbiakban ellássa a munkáját. FIB elnöke április elején egy debreceni kampány-rendezvényről Budapestre tartva, Gödöllő környékén, az M3-on éjjel belerohant egy teherautóba, majd kocsijába beleütközött a mögöttük jövő furgon is. Komássy súlyos fejsérüléseket szenvedett, mellette utazó kolléganője, a FIB-munkatárs Szalai Dalma viszont belehalt az ütközéskor szerzett gerincsérülésébe. A karambol okait még vizsgálja a rendőrség, a nyomozás határidejét meghosszabították. A kiszivárgó információk szerint a volán mögött ülő Komássy nagy sebességgel, fékezés nélkül hajtott a teherautóba. A szokásos eljárás szerint ilyenkor felfüggesztett börtönbüntetést kérnek a vétkesre.
A Hírszerző információja szerint Komássy lemondása kiújíthatja a belső harcokat. A jelenlegi alelnökök valószínűleg nem aspirálnak az elnöki posztra: H. Nagy Lászlónak, Jánosi Zoltánnak, valamint Szitka Péternek az önkormányzati karrier lebeg a szeme előtt. Egyelőre egy biztos név van: Bródi Gábor, akit Komássy nevezett meg, mint akit szívesen látna utódjaként.