Vissza a tartalomjegyzékhez

Giorgio Cavicchiolo
Libamáj balzsamecet szósszal

Hozzávalók: 
350 gr liba- vagy kacsamáj, 
0,5 dl balzsamecet, 
2 gerezd fokhagyma, 
1,5 dl húslé, 
friss rozmaring, 
só, bors, 
5 gr teavaj, 
díszítésnek saláta.

A májat 8 szeletre vágjuk. Megfűszerezzük a rozmaringgal, a borssal és a fokhagymával. Megforrósítjuk a serpenyőt, és egy csepp olajat öntünk bele. Erre rakjuk a szeletelt májakat. Kb. 2-3 perc alatt megsütjük egyik, majd másik oldalát. A májakat kivesszük egy tányérra, és a serpenyőben kisült zsírt eltávolítjuk. Ezután visszarakjuk a májat, és a balzsamecettel meglocsoljuk. Ismét kivesszük a májat, és a serpenyőben maradt ecetbe öntjük a húslét, teavajat, sót, borsot. Pár perc alatt összesűrítjük. A májakat megsózzuk, és 5 percig 200 fokos sütőben sütjük. Közben kevés salátát vágunk egy tálra, és pirítós kenyérre rakva tálaljuk a májakat, a szósszal meglocsolva.