Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Gera gyorsan gyógyul

"A műtét után egyből lábra tudtam állni, elmúlt minden fájdalmam. Már el is tudtam kezdeni a rehabilitációs munkát" – nyilatkozta a Heteknek Gera Zoltán keddi sérv-műtétje után. A West Bromwich Albion magyar középpályásának négy hetet mindenképpen ki kell hagynia.

A WBA hétfői edzésén a játékosnak ismét komoly fájdalmai voltak, ezért abba kellett hagynia a tréninget. A rögtönzött konzíliumon a sérv gyanúja merült fel, ezért Zoli hétfőn este Londonba utazott, ahol kedden kora reggel a nemzetközi szaktekintélynek számító Gilmore professzor vizsgálta meg. Az újbóli vizsgálat megállapította, hogy Gera nem múló fájdalmait kétoldali ágyéksérv okozza.
Az orvosok rövid konzultáció után az azonnali műtét mellett döntöttek. A beavatkozás 45 percig tartott. A sikeres műtétet követően az orvosi stáb és a WBA fizikoterepautája egyeztetett az elvégzendő rehabilitációs munkáról, mely várhatóan négy hetet vesz igénybe. Négy hét elteltével a játékos már teljes érték? munkát végezhet, de a lágyékrészen található izmok megfelelő és biztonságos megerősítésére további két hetet szánnak a szakemberek.
Eközben több angliai lap is arról cikkezik, hogy az utóbbi időben gyengélkedő West Bromwich Gera visszatérésétől remélheti azt, hogy megindul felfelé a táblázaton. Az Angliában továbbra is "Magic Magyar"-nak nevezett futballistát a WBA kulcsfigurájának tartják, és ezt Bryan Robson vezetőedző is így látja, aki szerint Gera hiánya komoly problémát jelent a csapatnak. 
A csatár úgy kalkulál, hogy a négy hét múlva sorra kerülő Portsmouth elleni meccsen már csereként pályára léphet, egy héttel később, a Manchester United ellen pedig kezdőként szeretne szerepelni. "Bízom benne, hogy rövid idő alatt formába jövök, és ismét segíthetem a WBA-t és a válogatottat is" – mondta Gera.