Vissza a tartalomjegyzékhez


Laci bácsi konyhája

Benke Laci bácsi négyszeres olimpiai bajnok, legendás mesterszakács és mestercukrász, többek között a Gundel étterem volt séfhelyettese és a Gundel Károly Vendéglátó Technikum egykori tanára. Akik nemcsak elképzelni, hanem látni is szeretnék, miként készülnek el Laci bácsi remekművei, együtt főzhetnek vele a televízión keresztül. Műsora a Magyar ATV-n látható minden hétköznap reggel 8.10-től 8.20-ig és 12.45-től 12.55-ig, vasárnaponként pedig 13.05-től 13.35-ig. 

Szecsuáni üvegtészta

Hozzávalók:
25 dkg pulykamell
1 csomag üvegtészta
1/2 dl olívaolaj
gyömbér
fokhagyma
szójaszósz
1 doboz bambuszrügy
1 doboz szójacsíra
1 db erőspaprika 
(ízlés szerint)
1 db piros kaliforniai
paprika
3 dkg fafül gomba
póréhagyma
ételízesítő

A wokban (kínai főzőedény, gömbölyű fenekű, mély serpenyőféle) forró olívaolajon a friss gyömbért, fokhagymát, póréhagymát és a színes kaliforniai paprikát áthevítjük. Ügyeljünk arra, hogy erős tűzön, gyorsan pirítsuk, hogy ress, ropogós legyen. Ha elkészültünk vele, félretesszük. 
Kevés olívaolajra fokhagymát és csíkokra vágott pulykamellet teszünk, s ezt is átpirítjuk. Rátesszük a bambuszrügyet, a szójacsírát, majd az ételízesítőt és a szójaszószt. 
Újra a tűzre helyezzük az áthevített zöldségeket, hozzáadjuk a beáztatott üvegtésztát, s összemelegítjük. Ehhez tesszük a beáztatott fafül gombát.
Rizsszemes tálra felhalmozva tálaljuk.