Vissza a tartalomjegyzékhez


Nem az igazi

„Utolérte a szerepe” a népszerű színészt, James Caviezelt, aki Jézus Krisztust játszotta Mel Gibson tavasszal bemutatott filmjében, A passióban. Mexikói útja során rajongók ezrei igyekeztek rávenni, hogy csodákat tegyen közöttük, úgy, „mint a filmben”. A kelet-mexikói Veracrúz állam lakóinak nehéz volt megmagyarázni, hogy valójában nem Jézus Krisztus jelent meg közöttük, hanem annak filmbeli alakítója, aki egyhetes látogatásra érkezett az országba. 

A mexikói Reforma című lap szerint a környező falvak szegény lakosai tucatjával környékezték meg Caviezelt, hogy gyógyítsa meg a betegeket, és csodákat tegyen. A 35 éves színész, aki maga is hívő katolikus, elmondta: az emberek hite mélyen megérintette. „Szinte sokkolt, ahogy ezek az emberek a segítségemet kérték. Meg kellett magyaráznom, hogy én csak egy színész vagyok, nem Isten fia” - mondta az újságíróknak. 
Mexikó egyébként Brazília után a világ legtöbb katolikus hívőjével rendelkező ország, amelyet II. János Pál pápa korábban öt alkalommal is meglátogatott.