Vissza a tartalomjegyzékhez

Horváth Zsolt
Velencei-tó átúszás

Idén július 10-én, szombaton rendezik meg a Nestlé-Schöller Velencei-tó Átúszást (esőnapok: július 11-e, vasárnap, illetve a következő hétvégén 17-e, szombat vagy 18-a, vasárnap). Rajt: Gárdony Sport Beach, cél: Velence Északi Strand. A táv 3600 m. Nevezés a rajtnál (Gárdony Sport Beach) reggel 07.30-tól. A nevezési díj évek óta változatlan: 1000 Ft/fő.

Reggel 9 órakor rajtol a mezőny, hogy célba érjen a Velence Északi Strandon. Legfontosabb persze az úszás öröme, de nem elhanyagolható a díjazás sem: a női és férfi úszók közül az első három helyezett komoly pénzjutalomban részesül. A szervezők minden indulónak feliratozott pólót adnak ajándékba, valamint a sikeres átúszást igazoló oklevelet. Érdekesség, hogy aki régi „átúszásos” pólóban érkezik a versenyre, és hoz magával még egy embert, annak nem kell nevezési díjat fizetnie. 
Idén is lesznek sztárvendégek, hiszen vállalja a megmérettetést Miló Viktória bokszolónk, a fitnesz-kiválóság Kállai Ildikó, Deák Bárdos Mihály birkózó és az egykori öttusafenomén, Martinek János.
A kimerült úszóknak és kísérőiknek, a versenyre kilátogatóknak 12.30-tól könnyűzenei parádéval kedveskednek a rendezők, a fellépők között láthatjuk és hallhatjuk Csepregi Évát, Krisz Rudit, Csonka Picit és a „megasztárokat”: Schmidt Barbarát, Schmidt Verát, Nagy Edmondot és Gáspár Lászlót.