Vissza a tartalomjegyzékhez


Programajánló

Zsolnay Vilmos születésének 175. évfordulója alkalmából emlékkiállítás tekinthető meg az Iparművészeti Múzeumban. A díszteremben dokumentumok, fényképek és műtárgyak idézik fel a magyar kerámiaipar és az iparművészet zseniális személyiségénak nem mindennapi életpályáját.

Április 5-én, szombaton a budai vártól a Lánchídon át az Andrássy úton a Városligetig tartó útszakasz, az „Európa Kulturális Sugárút” mentén található rengeteg kulturális intézmény színes, ingyenes programokkal várja az érdeklődőket. Több mint harminc helyszínen zajlanak az események, reggel 10 órától a múzeumokban és színházakban, 13 órától a szabadtéren, mindez este 22 óráig.

Gábor Mariann festő és grafikus, Budapestért-díjas, Érdemes művész megkapóan költői képei a Budapest Galéria Kiállítóházában láthatók április 27-ig. (III., Lajos u. 158.)

Bernard Lagneau francia képzőművész sajátos kiállítása az Árkád üzletközpontban vasárnapig tekinthető meg. A kartondobozok és a finommechanika játékos szerelmese - sőt filozófusa - égbetörő konstrukciókkal, működő fantáziaszerkezetekkel lepi meg a nagyérdeműt. 

Ünnepélyes holokauszt emléktábla-avatásra kerül sor a helyi önkormányzat szervezésében április 10-én, csütörtökön 16 órakor a hatvani Cukorgyár előtt. A gyár udvarán gyűjtötték össze 1944 május végén - június elején a környező települések lakóit

„Most is együtt” - Rövid idő alatt másodszor kerül sor a Fabini Teofil János Alapítvány szervezésében vak és látó művészek közös, nagyszabású jótékonysági koncertjére április 12-én, szombaton 19.30 órai kezdettel a Nádor Teremben (XIV., Ajtósi Dürer sor 39.) 

A Maholnap Magyar Jóléti Alapítvány április 25-én este 18 órakor a Fasori Evangélikus Gimnázium Dísztermében jótékonysági komolyzenei koncertet szervez, melynek bevételét a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek nyaraltatására fordítja. A koncert fővédnöke dr. Mádl Dalma asszony, közreműködik a Budapesti Vonósok Kamara Együttese.