Vissza a tartalomjegyzékhez


Halfagyi? hallatlan

„Azt akarjuk, hogy Thaiföldnek legyen egy olyan különleges terméke, amely semmilyen más országnak nincs” - fogalmazta meg kereskedelmi hitvallását a thaiföldi illetékességű Kasara Thepprasit, aki újabban hajmeresztő ételkonstrukciókkal bombázza jobb sorsra érdemes fogyasztóit. A harminckilenc éves cégtulajdonosnő hallatlan lépésre szánta el magát. Thepprasit immáron hetedik éve sütögeti egyedi recept alapján készült haltortáit, és készíti szintén halalapú fagylaltkülönlegességeit. 

Áldozataiban ideális felvevőközegre talált, hiszen jelenleg csaknem négyezer hal formájú ínyencfalat lel gazdára egy átlagos hétvégén, alig kevesebb, mint ezer forintnak megfelelő összegért. Ennek ellenére a fenti élelmiszerek se nem halszagúak, se nem halízűek. néhol akadnak azért a nyalánkságokon aprócska haldarabkák. Csakhogy a halszagot és 
-ízt hatékonyan semlegesítő, szigorúan titkos összetevőkből álló gyógynövényöntet hatásainak köszönhetően kókuszreszelékeknek vélheti az avatatlan szemlélő. A korántsem hagyományos, halíz-közömbösítő receptúra iránt komoly érdeklődés mutatkozik, egy ausztrál illetőségű cég százötvenmillió forintnak megfelelő összeget ajánlott fel érte. (Hetek-Korridor)