Vissza a tartalomjegyzékhez


Hódító Ferrari Indianapolisban is

A várakozásoknak megfelelően Indianapolisban is a két Ferrari-pilóta állhatott a dobogó legfelső két fokára. Az olasz istálló a starttól kezdődően fölényesen vezetve kettős rajt-cél győzelmet aratott. Az első rajtkockáról induló, és a versenyben végig élen álló Michael Schumacher és az őt szorosan követő Rubens Barrichello azért így is tartogatott némi meglepetést a verseny végére, hiszen a célvonalon gyakorlatilag fej fej mellett haladtak át, s a befutó annyira szorosra sikerült, hogy szabad szemmel nem is lehetett eldönteni, ki a 2002-es USA Nagydíj győztese.


Barrichello bebiztosította második helyét Fotó: DPPI

A futam utolsó pillanatában Barrichello kocsija mindössze 11 ezredmásodperc előnnyel haladt el előbb a kockás zászló előtt, így amellett, hogy Barrichello bebiztosította második helyét a pilóták versenyében, a Ferrari két pilótája újabb csúcsot állított fel a Forma-1 életében, mivel az eddig mért legszorosabb befutót mutatták be a vasárnapi versenyen.
Rosszul indult a verseny a Williams-BMW-csapat számára, mert két pilótája rögtön a második körben kisebb balesetet szenvedett, ráadásul Frank Williams legnagyobb bosszúságára a két pilóta egymással karambolozott. Az ütközésből Juan-Pablo Montoya jött ki szerencsésebben, hisz az ő kocsiján nem történt komolyabb sérülés, nem úgy Ralf Schumacherén, amelynek leszakadt a hátsó szárnya, így a balszerencsésebb német a bokszba kényszerült. Szerencséjére a javítás után tudta folytatni a versenyt, és a tizenhatodik helyen ért célba. A két pilóta egész egyszerűen egymással szúrt ki, s a csapat vezetői mellett ennek a szponzorok, többek között a főszponzor HP sem örülhettek különösebben.
A balesetet szerencsésebben megúszó Montoya végül a negyedik helyen ért célba - a nagyon jó formában versenyző és harmadik helyet megszerző - David Coulthard mögött.
„Összességében jól ment a verseny, bár az eredmény kiábrándító. A második körben Ralf előzése után későn fékeztem. A külső íven haladtam, és Ralf hirtelen belém jött. Ő valószínűleg sokkal később fékezett. Ezután hibáztam a bokszkiállással, mert túl korán álltam ki. Láttam a pálya szélén a jelzést, és azt hittem, hogy ki kell állnom, de a csapat nem tudta, hogy jövök. Sajnos akkor még nem kellett volna kiállnom” - nyilatkozta a kolumbiai pilóta.
Jó formában versenyzett a McLarennel Coulthard, de az eltérő boksztaktika ellenére sem tudta megközelíteni az élen álló Ferrarikat. A csapattárs, Kimi Räikkönen ötvenkettedik körben bekövetkezett motorhibája után a skót pilóta a tempót némiképp csökkentve biztosan állhatott a dobogó harmadik fokára.
Japánban utolsó állomásához érkezik a 2002-es szezon. Coulthard Indianapolisban megszerzett harmadik helyezésével egy pontra megközelítette a pilóták versenyében negyedik helyen álló Ralf Schumachert, így számukra mindenképpen izgalmas verseny várható Suzukában. 
(Forrás: Amber PR)