Vissza a tartalomjegyzékhez

Németh Szilárd
A Milan lehet a Real legfobb riválisa

A brazil klasszis Rivaldo viszszatért egykori sikereinek színhelyére, La Corunába. Igaz, ezúttal már nem a Depor, nem is a Barca, hanem a Milan játékosaként, amelyet valószínuleg ezúttal cseppet sem bánt, hiszen csapata 4-0-ra legázolta a Deportivót a Bajnokok Ligája második körében. A milánói kék-feketék fantasztikusan kezdték az idényt, a bajnokságban két 3-0-s gyozelmet arattak, a BL G-csoportját is vezetik. Úgy néz ki, a nyári nagybevásárlás meghozza gyümölcsét, és a címvédo Real Madrid mellett a Milan lehet a BL másik nagy esélyese.


A Milan új szerzeménye Rivaldo gratulál a mesterhármast elért Inzaghinak Fotó: Reuters

A Milan legkiemelkedobb teljesítményét Pippo Inzaghi nyújtotta, aki Seedorf gólja után klasszikus mesterhármast ért el. Nem csoda, hogy a rajongók az o nevét skandálják mostanság, legutóbbi négy meccsén nyolc gólt rúgott.
Inzaghi szerényen reagált a dicséretekre, szerinte a társak nélkül neki se menne ilyen jól a játék. Ezek után már csak az kérdéses, hogy ha az ukrán Sevcsenko is felépül, akkor ki szorul a kispadra? Carlo Ancelotti edzonek nincs könnyu dolga, hiszen Inzaghi mellett jó formában van a vébén is remeklo dán Jon Dahl Tomasson, és egyre jobban játszik Rivaldo is. A kezdocsapatban számításba vett Rui Costa, Pirlo és Seedorf is inkább a támadásokat segítik, úgyhogy a Milan várhatóan nem bunkerfutballt játszik az idén.
Az olasz újságok természetesen ódákat zengenek a Milan rajtjáról: „A legyozhetetlen Milan visszatér; senki sem jobb Inzaghinál” (Gazzet-ta dello Sport), „Milan vezet, Inzaghi király, Dida leláncolta a kaput” (TuttoSport), „Superpippo-show, Deportivo összeomolva, tökéletes a csapat” (Il Giornale).
Jó a hangulat a másik olasz csapat, a Juventus háza táján is. A torinói zebrák szintén gyozelmekkel kezdték a bajnokságot; a rotterdami értékes egy pont után 5-0-ra verték a Dinamo Kijevet a Bajnokok Ligájában. A Juvénál szintén túlkínálat van csatárposzton, Del Piero rendületlenül szórja a gólokat, az új szerzemény Di Vaio kétszer talált a hálóba, de felépült a sérülésébol a tavalyi gólkirály, Trezeguet és a chilei Salas is.
„Elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával, azt gondolom, hogy fizikálisan és mentálisan is jó állapotban vannak. Örülök, hogy a korábbi sérültjeink, Trezeguet, Tudor és Zambrotta újra pályára léphettek. Jó úton haladunk, de vigyáznunk kell, nehogy elbízzuk magunkat” - értékelt Marcello Lippi tréner.
Az olasz csapatokkal ellentétben nem sok oka lehet az örömre a német gárdáknak. Az elso fordulóban mindhárom német csapat kikapott. A második körben elszenvedett újabb vereségével tovább rontotta esélyeit a Lever-kusen, a Bayern München Lensben játszott döntetlent, így a bajoroknak bravúros gyozelmeket kell aratniuk, különben szégyenszemre az elso csoportkör után búcsúzni kényszerülnek. 
Leáldozóban van a Manchester United csillaga is - állítja George Best, a vörösök korábbi klasszisa. Best szerint a Manchesternek esélye sincs az angol ligában, a Bajnokok Ligájában pedig végképp. Nos, a 99-es BL-gyoztes nemzetközi téren jól veszi az akadályokat, hiszen a Haifa 5-2-s kiütése után 2-1-re legyozte a tavalyi döntos Leverkusent is, ráadásul a BayArenában. Igaz, a második félidoben semmit sem nyújtottak a vörösök, a holland Ruud van Nistelrooy két nagyszeru gólja azonban így is elég volt a három ponthoz. Úgy néz ki, a lovaggá ütött Sir Alex Ferguson tanítványai magabiztosan léphetnek a következo körbe.


Szerdai eredmények

Dortmund-Auxerre 2-1
PSV Eindhoven-Arsenal 0-4
Szpartak Moszkva-Valencia 0-3
Liverpool-Basel 1-1
AEK Athen-Roma 0-0
Real Madrid-Genk 6-0
Internazionale-Ajax 1-0
Lyon-Rosenborg 5-0