Vissza a tartalomjegyzékhez

Németh Szilárd
Crespo elhagyhatja a Laziót

Múlt heti számunkban már olvashattak a Lazióban szereplő argentin játékosok, Hernan Jorge Crespo és Claudio Lopez vitájáról, amely az utóbbi játékos távozását vetítette elő a római kékektől. A héten azonban fordulat állt be az ügyben; úgy néz ki, nem Claudio Lopez, hanem Crespo távozik Rómából, az ő eladásával talán a Sergio Cragnotti által irányított egyesület anyagi problémái is megoldódnának.


Crespo itt még a régi csapatával. Az utolsó fénykép együtt Fotó: DPPI

„Szeretnék maradni, viselni a Lazio mezét, de úgy vélem, ha megfelelő ajánlat érkezik értem, Cragnotti elnök az eladásom mellett fog dönteni” - nyilatkozta Crespo, akit Claudio Lopez a gyenge világbajnoki szereplés kapcsán bírált, Batistuta mellett. Crespo nevét idáig a Barcelonával, a Real Madriddal és az AS Romával hozták szóba.
Mindeközben a Lazio riválisai sem pihennek. 
Komoly erősítést jelent a Juventus számára Olivier Dacourt, a Leeds United védekező középpályásának szerződtetése. A huszonhét esztendős francia játékosért 16,5 millió eurót fizettek a torinói „zebrák”. A következő esztendőben a Juvét erősíti még az argentin Mauro Camoranesi is. A jobbszélsőért 4,5 millió eurót kapott korábbi egyesülete, a Verona. Szomorú hír azonban a Juventus szurkolói számára, hogy David Trezeguet bejelentette: szerződése lejártakor, 2005-ben elhagyja a csapatot.
A tavalyi bronzérmes Inter is erősítéseken töri a fejét. Alessandro Nesta sikertelen ostromlása után most Fabio Cannavarót vették célba, de jó eséllyel pályáznak Kily Gonzalez megvételére is, aki a Valenciából mindenképpen Olaszországba kíván szerződni.
Egyre valószínűbb, hogy a 34 éves német játékos, Oliver Bierhoff újra a Serie A-ban szerepel majd. Bierhoff az Udinesébe igazolhat.
A Barcelona a múlt héten leszerződtetett Juan Roman Riquelme után újabb argentin szupertehetségre, Andres D’Alessandróra vetette ki hálóját. A fiatal argentin ára, aki Louis van Gaal edző kívánságlistáján szerepel, 20 millió euró körülire tehető. A Barca háza tájáról származik az az információ is, mely szerint nem jöhet létre a Mendieta-Rivaldo-csere, miután Joan Gaspart, a Barca elnöke kijelentette: Rivaldóért pénzt akar.
A Barca ősi riválisánál, a Real Madridnál középső védőt keresnek. Nesta és Lucio sikertelen megkörnyékezése után egyre kevesebb ideje maradt az erősítésre a BL-győztesnek. Tudja ezt a Lyon 26 éves brazil játékosa, Edmilson is, aki önmagát ajánlotta a Real-vezetők figyelmébe. 
„Itt az idő, hogy elhagyjam a Lyont, és azt szeretném, ha a Real Madridba igazolhatnék” - nyilatkozta a Marcában Edmilson.
Angliában több aláírásra is sor került a héten. Inamoto a Fulhambe, Bowyer a Liverpoolba, Djorkaeff a Boltonba, míg a 18 esztendős belga csillag, Jonathan Blondel a Tottenhambe igazolt.
Az Arsenal Mark van Bommelt környékezte meg, aki szívesen maradna a PSV Eindhovenben, amit már az ex-koreai kapitány, Guus Hiddink edz, ám van Bommel abba sem „halna bele”, ha az Ágyúsoknál kellene kezdenie az új szezont. Az Arsenal Kanut és némi készpénzt fizetne a holland középpályásért, ami nem volt túl szimpatikus a PSV vezetőinek, így elutasították az ajánlatot. 
Végül pedig arról, hogy tovább tart a „Ferdinand-saga”. A Leeds középhátvédje, Rio Ferdinand lapzártánkkor dönti el, hol szeretné folytatni pályafutását. A Leeds vezetői ragaszkodnának játékosukhoz, ám a Manchester United 35 millió fontos ajánlata több mint kecsegtető.

Idén is repkednek a milliók I. -