Vissza a tartalomjegyzékhez

Erdei L. Tamás
Ria, ria, hisztéria

Erzsébet híd, Batthyány-örökmécses, Kossuth tér. Egyesek azt szeretnék, ha a dolgok az utcán dőlnének el. Ha a nyers erő döntene. A matek. Katasztrofális félreértések és félremagyarázások, aljas-alattomos jelszavak és önhergelő tömegek látszanak alakítani az eseményeket. Egyesek szükségállapotot szeretnének elérni.


Tüntetők az újraszámolásért. Utcai harcosok - Magyarország többet érdemel Fotó: V. Sz. 

Magyarország többet érdemel! Minél többet, és miből többet? Többet a szabadságnál, és többet a hazugságból? Többet a demokráciánál, és többet a gyűlöletből? Többet a konszolidált építésnél, és többet a melldöngető magyarkodásból? Több mit? Több kit? Több milyet?
Mindenkinek igaza van. Annak van a legnagyobb igaza, aki a leghangosabban kiabálja. Rajtunk már csak egy jó alapos újraszámlálás segíthet. A románok már a spájzban vannak. Segítséget a szegény, elgyötört, kisebbségbe szorult, kifosztott, elárult, lehazudott, kisemmizett, árva, igaz, mély magyaroknak. Akik a legmélyebb magyarok. Akik nem voltak sohasem III/I-esek, sem III/II-esek, legfőképpen III/III-asok. Akiket magyarnak szült a magyarul érző, magyarul gondolkodó magyar anyjuk. Akik már a bölcsőben a Felvidéket követelték, és Csaba királyfiról álmodtak. Akiknek az ágyuk fölött érett búzakalász ringott. Akiket meg sem legyintett a kommunizmus szele, akik a Pártba is csak azért léptek be, hogy belülről bomlasszák a Rendszert. Akik mindig is nemzetiek voltak. Akik tanulni akarnak a nemzeti gárdáktól. Akiknek példaképei a horvát usztasák, a szerb csetnikek, a félkatonai és katonai szervezetek. Akik majd megtanítják kesztyűbe dudálni ezt a senkiházi, sehonnanjött, galíciai, liberálbolsevik hordát. Az elvtársakat. Föl a bakancsot, derékra a címeres övet. Foglaljuk vissza Erdélyt, vonuljunk be a Vajdaságba, vegyük visz-sza a Felvidéket és az alvidéket, attól majd minden rendbe jön. Lesz majd itt bor, búza, békesség, nemzeti erő, békejobb és még jobb. Lesz majd itt rend. Magyar csecsemőket a magyar anyáknak. Egész Magyarország mennyország. Igazságot a polgáriaknak és magyaroknak. 
Ők tudják. Sőt, ők tudják csak igazán. Ők biztosak sértett igazukban. Ők megkérdőjeleznek és kétségbe vonnak. Ők fölülbírálnak és igazságot osztanak. Ők forradalomra készülnek, ötvenhatoznak. Ők horvát partizánezredeseket hívnak tüntetni. Ők az íreket emlegetik, ők Budapest-Belfastot szeretnének. Nekik ennyi elég, de tovább folytatják. Ők vagyonvédelmi cégek, sportegyesületek, hagyományőrzők és futballcsapatok álcája mögé bújnak. Ők kezdik érezni erejüket. Nekik nincsen okuk, de találni akarnak. Ők ideológiát keresnek. Ők hősök akarnak lenni, történelmet akarnak csinálni. Ők katonásdit játszanak, és egyenruhákba bújnak. Ők kommunistáznak és nemzeti védelmet alakítanak. Ők minőségi változásokon mennek keresztül, és kez-denek gondolkodni. Ők manipulálnak és manipuláltatnak. Ők nem egységesek, de keresik a szövetségeseket. Ők megosztanak és megoszlanak. Ők nem veszélytelenek, de tőlük nem szabad félni. Ők vezért keresnek. Ők mozdulni és mozdítani akarnak. 
Mi pedig meg azt mondjuk: Magyarország többet érdemel.