Vissza a Hetek archívum borítólapjára
VI. évfolyam, 20. szám, 2002. május 17

Belpolitika

Szlazsánszky Ferenc
A Fidesz-tábor a parlamentbe megy

Ötmillióan voltunk, csak egyenetlen megoszlásban. Négyszázan a Batthyányörökmécsesnél, a maradék négymillió-kilencszázkilencvenkilencezer-hatszáz pedig valahol máshol. Persze lélekben ők is itt, a langyos flaszteren, az új összetételű frakció gyülekezőhelyén. 


Sebestyén István, Izing Antal
Hidegvérrel

Minden idők legbrutálisabb bankrablását követte el két ismeretlen a múlt héten a Fe-jér megyei Móron. A két férfi hét halálos, illetve egy súlyosan sérült áldozat árán valamivel több mint hétmillió forintot zsákmányolt. Az ügyben a rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, ám ennek ellenére az üggyel és az elkövetőkkel kapcsolatos kérdések, kételyek száma folyamatosan növekszik. „Horváth Szilárd a nyomozás szempontjából már történelem” - mondta el lapunknak Kovács Lajos ezredes arról a személyről, akit társával együtt meglepő gyorsasággal hoztak összefüggésbe a rablógyilkossággal. A két férfi arcképét a média jóvoltából már szinte mindenki ismeri, miközben - mint a Hetek megtudta - két tanú vallomása alapján az egyik elkövetőről röviddel a bűncselekmény után fantomkép készült, melyet azonban csak a napokban, lapzártánk után hoznak nyilvánosságra.


Munkatársunktól
A főherceg csillagokat látott

Az Opus Dei katolikus szervezet alapítója, Josémaría Escrivá születésének 100. évfordulóját egynapos konferenciával köszöntötték a hétvégén Budapesten. A rendezvényen felszólalt többek között Habsburg Ottó, a Páneurópai Unió elnöke, az Európai Parlament tagja, aki elismeréssel szólt az Opus Dei tevékenységéről. Habsburg Ottó szerint a szervezet küldetése, hogy a katolikus álláspontot „felpuhulás nélkül” közvetítse a más meggyőződésű politikusok és közéleti személyiségek felé: „Mi nem változunk semmit, de másokat meg tudunk változtatni” - hangsúlyozta az idén kilencvenéves politikus, akit Erdő Péter püspök, a házigazda Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora „királyi felség” megszólítással köszöntött.


Lovas Gergő, Kenyeres Zoltán
Egy okos ember elég ebbe az országba

A Friedrich Naumann Alapítvány és a Hayek Társaság közös rendezvényének meghívott előadója ezúttal az SZDSZ egykori elnöke, jelenleg fideszes képviselő Tölgyessy Péter volt. A hivatalos meghívón a Fidesz és a demokrácia kapcsolata volt ugyan feltüntetve, de az előadás elhangzása után talán szerencsésebb „A Fidesz múltjáról, jelenéről és jövőjéről” sablon használata. 


Helyreigazítás

Múlt heti számunkban írtunk Tamás Gáspár Miklós A helyzet című könyvéről. () A cikkben az állt, hogy a könyv „féltucatnyi egybeszerkesztett esszé”, holott egyetlen egységes írást tartalmaz, amely még sehol sem jelent meg korábban.  A szerzőtől és az olvasóktól elnézést kérünk. - a szerk. -


Életmód

A folytonos ülés, a stressz és a lángos hatása

„A magyar lakosság egyik jelentős egészségügyi problémáját a helytelen táplálkozási szokásokból fakadó emésztési gondok jelentik” - emelte ki dr. Gyarmati Éva orvos szakértő azon a sajtótájékoztatón, melyen a Boehringer Ingelheim Pharma gyógyszergyár nemrégiben végzett felmérését ismertették a magyarországi táplálkozási szokásokról. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az egészséges életmódot népszerűsítő kampányok ellenére a lakosság nem ismeri a helyes táplálkozás alapelveit, vagy nem törődik azokkal. A szakértő, bár elismerte az egészségnevelés és a táplálkozás-tudományi ismeretek oktatásának jelentőségét, ugyanakkor kiemelte: hosszú távon csak az életszínvonal általános emelkedése, az egészséges élelmiszerek elérhetőbb árai és az élelmiszerekre vonatkozó egészségügyi előírások szigorítása hozhat megoldást.


Az álláskeresés örömei

Nem kell ahhoz médiasztárnak lennünk, hogy lépten-nyomon interjúkat adjunk! Elég csupán egyik állásinterjúról a másikra járni. „Ha többedszerre is behívnak bennünket , azt ne érezzük tehernek! Ez ugyanis azt jelzi, hogy szinte bizonyosan nyert ügyünk van” - jelentette ki Andrási Mónika, a Közgazdaságtudományi Egyetem karrierirodájának vezetője az ELTE állásbörzéjén tartott előadásán.


Könyvsikerek
Tovább a cikkhez >>>

Fókusz

Szobota Zoltán
Történelmi rutin az igazodás

Az MSZP mit sem törődve az elmúlt négy évben, de leginkább a választási kampány alatt felekezeti részről elhangzó szitokáradattal, máris baráti jobbját nyújtotta az őt lesátánozó egyháziaknak, és a megbékélés jegyében olyan kulcspozíciókat adott át azok politikai szövetségeseinek, melyek kétségessé teszik, hogy a választók akaratából bekövetkezett kormányváltás az egyházügyek területén is meg fog valósulni.


Munkatársunktól
Helyosztók

A parlament huszonöt bizottságából tizennégynek baloldali, tizenegynek pedig jobboldali politikus lesz az elnöke. Míg az aránnyal a legtöbben képesek azonosulni, az elosztás sokakat meglepett, hiszen az MSZP olyan bizottsági elnöki posztokról mondott le, mint például az Emberi Jogi, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottság vagy a Szociális és Családügyi Bizottság, amelyek az új kormány politikájának ideológiai, sőt stratégiai bázisai lehettek volna. A két tárgyalódelegáció közötti gyors kiegyezés oka nyilvánvaló: minél rövidebbre zárni az Orbán-érát, és minél hamarabb megalakítani az új kormányt.


Szobota István
Új kezekben az emberi jogi bizottság

Az elmúlt négy év egyik legviharosabb bizottsága az Emberi Jogi, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottság volt. A parlament egyetlen olyan állandó bizottsága, amelyik a rendszerváltás óta liberális és szocialista vezetés alatt végezhette munkáját, így kétszer volt ellenzéki elnöke (1990-1994: Fodor Gábor, 1998-2002: Kósáné Kovács Magda) és egyszer kormánypárti (1994-1998: Gellért Kis Gábor). A bizottság vezetésében most fordulat állt be, hiszen új elnöke, Szászfalvi László MDF-es képviselő az első jobboldali vezetője a parlamenti előkészítő és javaslattevő fórumnak. Munkáját két szocialista (Dr. Suchman Tamás és Pál Tibor) és egy fideszes (Semjén Zsolt) alelnök segíti majd.


Gazdaság

Pálinkás Csilla
Első a pénz, második a biztonság

Előfordulhat-e, hogy elmegyünk a bankba, és többet nem érkezünk haza? Ez a kérdés a múlt heti móri mészárlás óta valószínűleg állampolgárok ezreiben fogalmazódott meg. Valószínű, hogy ez az oka annak, hogy a héten munkacsoportot hoztak létre a bankok biztonsága növelésének lehetséges módjai keresésére. Úgy tűnik, hogy a megoldási lehetőségek keresésekor két nagy érdek feszül egymásnak: a biztonság és a költségek. Valószínű, hogy a döntésnél ez utóbbi fog nagyobb súllyal latba esni. Nem szabad azonban elfelejteni azt, hogy az a bank marad életben, amelyiknek az ügyfelei is.


Munkatársunktól
Nincs egérút a Happy Endnek

„A Fidesz a sebeit és a zsebeit nyalogatja” - állította Juhász Ferenc az MSZP alelnöke arra a hírre, hogy a Happy End Kft. és az Ezüsthajó Kft. végelszámolást kért maga ellen. Juhász szerint egyetlen állami szervezet sem adhat utólagos menlevelet azoknak, akik nevéhez törvénytelenség kötődik. Ezért felszólította az APEH-et, ne asszisztáljon a két cég végelszámolásához. Lapunknak nyilatkozó szakember csak találgat, miért választhatta a két cég vezetője ezt az utat, de leszögezte: a végelszámolás nem mentesítené őket az esetleges felelősségre vonás alól. 


Major Nóra
Extra költekezés az utolsó órában

Meglepő mértékben nőtt a költségvetés hiánya az elmúlt hónapban: az egész évre tervezett hiány 62,5 százalékát tette ki az év első négy hónapjának deficitje - adta közre a Pénzügyminisztérium. A Hetek által megkérdezett gazdasági szakember szerint az erőteljes növekedés nagy részben az elmúlt két évben meglazult fiskális politikának köszönhető, amely nem állt arányban a gazdaság teljesítményével. 


Hetek-összeállítás
Kövéredő pénztárcák évszázados lemaradás

Úgy tűnik, lassanként kimozdul a holtpontról a magyar dolgozók vásárlóerejének értéke. A GfK Piackutató Intézet felmérése szerint legalábbis az elmúlt négy évben 47-ről 50 százalékra nőtt a vásárlóerő, s ez egyedülálló a szomszédos államokhoz képest, ahol ebben az időszakban stagnált az index. Az emelkedés üteme jónak mondható, de az uniós átlaggal összevetve mégis meglehetősen sovány eredmény. 


Munkatársunktól
Kaviárt kérnek az orosz államadósságért

A már csak ügyvezetőként funkcionáló kormány - tényleges hivatali ideje utolsó napjainak egyikén - eladta az orosz államadósság 250 millió dolláros részletét az osztrák Meinl Banknak. Tette mindezt anélkül, hogy erről az orosz kormányt tájékoztatta volna. Vagyis olyan szerződést kötött az Orbán-kormány, amely feltehetően érvénytelen. Az oroszok egyébként az ügylethez nem adták volna beleegyezésüket, ugyanis ,,vigyázó szemüket” már a május utolsó hetében tevékenykedni kezdő Medgyessy-kabinetre szegezik, s lényegében - a nemzetközi szokásjognak megfelelően - már a szocialista pénzügyminisztert tekintik tárgyaló- partnerüknek.


Munkatársunktól
Ingatlanbefektetési alapok kiszámítható hozam

Mibe fektessük megtakarításainkat? E kérdés megválaszolásakor a különböző bankbetétek és kisebb-nagyobb kockázatú értékpapírok mellett gyakran felmerül az ingatlanbefektetések alternatívája is. Ez azonban a kisebb tőkéjű befektetők számára nem elérhető, az átlagember lehetőségeit meghaladó tőkeerőt igényel, és nagy likviditási kockázatot is jelent. Egy nagy értékű ingatlan értékesítése ugyanis hosszabb időt vehet igénybe, esetleg idő előtt csak áron alul lehet „megszabadulni” tőle. Az ingatlanbefektetési alapok éppen ezeket a tényezőket teszik megkerülhetővé a kisbefektetők számára. 


Acsai Anikó
Kiváró befektetők, kedvező jelentések

Általános optimizmus mozgatta a részvénypiacokat az elmúlt héten. A lelkesedés elsősorban a vártnál kedvezőbb amerikai makrogazdasági mutatóknak volt köszönhető, de közrejátszott néhány, a várakozásokat meghaladó vállalati eredmény is. „Makro-fronton” egyrészt az előrejelzéseknél alacsonyabb inflációs mutató bizonyult jó hírnek, ami lehetőséget ad a jegybanknak a küszöbön álló kamatemelés elhalasztására. 


Háttér

Csereklyei Márta
Hogyan szabadulhatunk meg Szaddámtól?

Hosszas huzavona után az ENSZ Biztonsági Tanácsa a héten végül egyhangúlag elfogadta az Irak-ellenes szankciók felülbírálását célzó javaslatot. A döntés értelmében szigorítják az Irak ellen tizenegy éve életben levő katonai embargót: egy háromszázhúsz oldalas lista alapján tilos minden olyan árucikk Irakba történő szállítása, amelyeket potenciálisan katonai célokra is fel lehet használni. A határozat ugyanakkor megkönnyíti a lakosság számára juttatott élelmiszer és egyéb rakományok bejutását a közel-keleti országba. Az Irak elleni támadásra készülő amerikai adminisztráció sikernek könyveli el a döntést. 


Lukács András
Anthrax, amit Irak kirak

Amerikai lapok szerint az FBI nyomozása során egyre szorul a hurok a múlt év őszi lépfenefertőzések terjesztője körül, kiderült ugyanis, hogy a finom szemcséjű spórákat egy olyan speciális technikával készítették, amelyre csak kevesen képesek. A nyomozásba a tudományos világ is bekapcsolódott.


Hetek-összeállítás
A pókember megugrott

A kasszasikerek nyarára készül az amerikai filmipar. A kezdeti lépést már meg is tették május első hétvégéjén, amikor Spiderman színre lépett: a százhúszmillió dolláros költségvetéssel és ötvenmilliós marketing-költséggel legyártott filmet a bemutató egyetlen hétvégéjén húszmillióan látták Amerika-szerte. 


Róth I. Zsófia
Félholdra vert asszonyok

Az elmúlt évtizedben számos európai és tengerentúli hölgy megrázó történetét ismerhette meg a világ, akik arab származású férjüket követték valamelyik iszlám országba. Az idegen kultúrában szörnyű megaláztatásoknak voltak kitéve, és sok esetben egyetlen kiútjuk a szökés maradt. Az egyik legismertebb hölgy Betty Mahmudi, aki életének kockáztatásával menekült el kislányával hazájában fanatikussá vált férje elől. Ezt a történetet könyv és film is feldolgozta, A lányom nélkül soha címmel. De mi a helyzet azokkal a nőkkel, akik arabként születnek az iszlám világba? Milyen az ő életük, hogyan alakul sorsuk? 


Hit és értékek

Morvay Péter
Naprendszer-ellenes szervezkedés

A héten az egyik internetes hírportál jóvoltából Magyarországra is eljutott a legújabb apokaliptikus rémület, amely szerint a Földet egy év múlva súlyos, eddig példátlan méretű katasztrófa fenyegeti. A pusztító ezúttal nem a „millenium vírus”, nem is a földönkívüliek támadása, hanem a Naprendszer eddig ismeretlen, tizedik bolygója, amely különös űrbeli pályáján 2003-ban elhalad a Föld mellett, miközben hatalmas gravitációs és mágneses túlerejénél fogva szó szerint a „feje tetejére állítja” bolygónkat. A vörös színű X-bolygót állítólag már közepes méretű csillagvizsgálók is észlelték, ám a témáról szóló amerikai bestseller szerzője inkább ősi jövendölésekre és ma élő parafenomének vízióira alapozza állításait, természetesen feltüntetve a kozmikus apokalipszisre vonatkozó bibliai utalásokat is.


Interjú

Földvári Katalin
Folytassa, doktor
Interjú Csehák Judit leendő egészségügyi miniszterrel

- Ideális esetben semmilyen feszültségnek nem szabadna lennie, hiszen léteznek szabályok. 1990-ben, amikor pedig rendszerváltásról volt szó, aggályosan ügyeltem arra, hogy semmilyen tételnél ne nyújtózzunk túl a magunk felhatalmazásán és lehetőségein. Ha négy hónapig kormányoztunk abban az évben, akkor négy hónapi költségvetéssel gazdálkodhattunk. Nem kötöttünk megállapodásokat külső szervezetekkel, amelyek hat-nyolc évre megbénították, korlátozták volna a tárca következő vezetőinek lehetőségeit, nem szerveztünk ki feladatokat a minisztériumból, nem betonoztunk be embereket, és főleg nem kreáltunk olyan helyzetet, hogy mozdíthatatlanná tegyünk politikai lojalitásuk miatt pozícióba került embereket.


Külpolitika

Eperjes Ildikó, Amszterdam
Mítosz lett a vezérből

Hollandiában még sokáig mindenki emlékezni fog arra, hogy az ország újkori történelme első politikai gyilkosságának híre hol, milyen foglalatosság közben érte. Pim Fortuynnak, a különc és szókimondó politikusnak a halála rányomta bélyegét a szerdán megtartott parlamenti választásokra: többé már nem lehet megkerülni az eddig a szőnyeg alá söpört, de általa felvetett témákat, mint amilyen a bevándorlás kérdése is. Figyelemre méltó, hogy az emberek Európa-szerte ugyanazon okoknál fogva büntetik kormányaikat jobboldali szavazataikkal: félnek a bevándorlástól, a növekvő bűnözéstől, és azt tapasztalják, hogy a hatalmi elit elidegenedett tőlük. 


Vagyim Arisztov
A halálbüntetés lehervasztaná a mosolyt

Oroszország május 9-én ünnepelte a fasizmus feletti győzelem 57. évfordulóját. A hagyománynak megfelelően a hatalmas ország gyakorlatilag minden városában felvonulásokat és megemlékezéseket tartottak. Amikor aztán a tévén és a rádión megkezdték a rendezvényekről szóló híradásokat, a nézők ünnepi hangulatát a Dagesztánban történt véres merénylet híre árnyékolta be. A kaukázusi köztársaság területén elhelyezkedő Kaszpijszkban a tengerészgyalogság katonai díszszemléje idején egy hatalmas erejű robbanószerkezet lépett működésbe. Negyven ember azonnal életét vesztette, kettő pedig nem sokkal ezután, a kórházban halt meg. Az áldozatok között tizenkét gyermek volt. További húsz gyermek megsebesült, a sérültek száma eléri a százat.


Márer György, New York
Jobb félni

Szövetségi hivatalokat vizsgáló, független számvevők az elmúlt hetekben jelentéseket adtak ki, amelyekben bíráltak számos kormányszervet, mert a terrorizmus ellensúlyozását célzó lépéseik túlságosan lassúnak bizonyultak. A beszámolók következtetései utalnak arra, milyen nagy a kormánynak a terrortámadások megelőzésére irányuló feladata. 


Mogyorósi Géza, Berlin
Jól kijöttek egymással

Gerhard Schröder német szövetségi kancellár meghívására Berlinben járt Medgyessy Péter. A magyar miniszterelnök-jelölt baráti fogadtatásban részesült - a választások utáni - első külföldi útján. Lapunk tudósítójának kérdésére Medgyessy nem zárta ki, hogy a közeljövőben találkozik az őszi választásokon jelenleg esélyesebbnek tartott bajor kancellárjelölttel, Edmund Stoiberrel is. 


Hechs László
Repedezik a Védőpajzs

Miközben a terror intézményrendszere elleni Védőpajzs hadművelet folytatása - amerikai nyomásra - egyelőre elmarad, mind az izraeli, mind a palesztin belpolitikában jelentős fordulat történt. A jobboldali Likud párt vezetősége nemet mondott a palesztin állam létrehozására, míg Arafat ígéretet tett honfitársainak a tíz éve az oslói megállapodás alapján létrejött rendszerének reformjára.


Riport

Izing Antal
Véres tett a Vértes alján
Mór, 2002. május 9.

Alkonyat után érkezünk. Szirénázó Niva dönget velünk szemben a Vértesalján vezető úton. Nincs rendes rádiónk. Lehet, hogy elkapták őket? Adná az Isten.  Kilenc óra előtt nyolc perccel szemben állunk a bankkal, háttal pedig annak a lakóháznak, ahonnan Szép Csaba biztonsági őr minden reggel átballagott munkahelyére, a csavart fűzek alatt. Az oszladozó tömeg csöndjénél csak az egy főre jutó újságírók száma nagyobb. Az úttesten kábeldobok, a reflektorra fénylágyítónak akasztott fehér esernyő és ez a néma tömeg. Fázós asszonyok, elvétve gyerekek, akik ma csakis úgy jöhettek haza a móri iskolákból, ha a szüleik értük mennek. A banditák még itt grasszálnak valahol. A riporter szöveget gyakorol a stand up-hoz. Nemsokára kapcsolják a stúdióból. 


Sport

Mondovics L. Gábor
A szlovákok igazán nagyok lettek

Göteborgban nem egészen erre a végeredményre számítottak. Svédország mint házigazda magától értetődően szerette volna a zsebében tudni az aranyat. Ezzel szemben a szépen csillogó medalionokat egy igazán esélyesnek sem tartott csapat vihette haza. A szlovák válogatott megmutatta, nemcsak a hat nagy nyerhet vb-t.


Varga József
Duplát lőttek az Ágyúsok

Hazai környezetben az Everton elleni 4-3-as győzelemmel zárta szereplését a bajnok Arsenal gárdája. Arséne Wenger legénysége az FA-kupa megszerzése után, a címvédő Manchester United otthonában 1-0-ra megnyert találkozón a bajnoki trófeát is begyűjtötte. Az észak-londoniak ezzel sporttörténelmet írtak, hiszen történetük során harmadszor sikerült egyszerre birtokba venni a két legrangosabb kupát.


Real Madrid kilencedszer

Real Madrid-szurkoló Glasgow-ban. A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligája döntőt. A mérkőzésen a spanyol csapat két góllal egy gólos előnnyel verte meg a Leverkusen csapatát (2-1) Fotó: Reuters


Szabadidő

Transz-ibériai impressz

Spanyolországról és Portugáliáról nyújt sajátos hangulatú képet az a kiállítás, melyet Molnár Zoltán felvételeiből állítottak össze a Nyitott Műhely Galériában. A Fotóhónap 2002 rendezvénysorozat keretében megrendezett tárlat május 26-ig tekinthető meg a XII. kerületben, a Ráth György utca 4. szám alatt.


Zebracsikó született a budapesti állatkertben

Május 12-én éjjel a fővárosi állatkertben a zebrakanca újabb csikónak adott életet. A kis csíkos pizsamás teljesen egészségesen jött a világra egy évig tartó vemhesség után. A jövevény „fiúcska”, s ápolója Virungának nevezte el, amely egy afrikai hegység neve. 1910 óta ő a harminckilencedik alföldi zebra, amelyik a „Kertben” látta meg a napvilágot. 


Modern Worship

Bizony, a keresztény zenei világban nemcsak a híres Hillsong gospeljei lettek egyre népszerűbbek, hiszen sok előadó érkezett Ausztráliából. Közéjük tartozik egy énekesnő is Sydneyből: Rebecca St. James, akinek már kapható új albuma, a Modern Worship (Modern dicséretek).


Bruschetta

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető mediterrán étel rejtőzik a név mögött - magyarul brusetta. Megvalósításához sem kell sok: valamilyen kenyér, paradicsom, fokhagyma, bazsalikom, olívaolaj és só. Leírva is jól hangzik. A kenyér lehet francia, olasz, zsemle vagy kifli. A paradicsomot meghámozva és apró kockákra vágva előkészítjük. 


PROGRAMAJÁNLÓ
Tovább a cikkhez >>>

Színes

Tiszta Amerika

A kutyája nyakába varrta házának leégését egy amerikai férfi, hogy megkaphassa a biztosítási összeget, és kifizethesse adósságait. A harminchét éves Michael Boltz február 16-án egy gyertyával megpörkölte Jake farkát - így hívják a kutyát -, majd pedig felgyújtotta a függönyt. Utána kisétált házából, amely porig égett. 


A teázás erősíti a csontokat

A több éven át tartó rendszeres teafogyasztás megőrzi a csont ideális sűrűségét - állítja egy tajvani kutatás. „Egyértelműen kimutattuk a tea jótékony hatását az egész szervezet csontjának ásványianyag-tartalmára, az ágyéki gerincre és a csípőre” - nyilatkozta Chih-Hsing Wu, aki a Tainan városi Egyetemi Kórház orvosa és a kutatás vezetője. 


A család, akinek még a bőre alatt is chip van

A világon először egy háromfős amerikai család mindegyik tagjának bőre alá egy chipimplantátumot ültettek be. A floridai Jeff és Leslie Jacobson, valamint tizennégy éves fiukon, Dereken műtéti beavatkozást hajtottak végre: bőrük alá egy-egy rizsszem méretű chipet ültettek be. A műtétet helyi érzéstelenítéssel végezték. A chipeken telefonszámot és orvosi szempontból fontos információkat tároltak. Az apró implantátumokat egy kézben elférő olvasóberendezéssel lehet olvasni. 


McCartney nyerte a Beatles-kvízt

Sir Paul McCartney, a Beatles egykori frontembere megnyerte az egyik Los Angeles-i rádió Beatlesről szóló játékát. Az énekes éppen Los Angelesen hajtott át autójával, amikor a „Reggeli a Beatlesszel” című műsor vezetője a következő kérdést intézte a hallgatókhoz: „A Beach Boys együttes melyik dala szól Paulról, aki répát eszik?” Több tucat hívás érkezett a stúdióba, a helyes választ azonban senki sem tudta. 


INNEN-ONNAN
Tovább a cikkhez >>>

DUMA PLÁZA

Utasítást adtam, hogy vészhelyzet esetén ébresszenek föl még akkor is, ha épp kormányülésen vagyok. (Ronald Reagan)


Tollhegy

A gyűlölet zsákutca

Debrecenben élő erdélyi költő vagyok. Ismerem a Heteket, rendszeresen olvasom. Jó lap. Ezért küldöm Önöknek a mellékelt anyagot. Lássák, tetszik-e. Bárhogy is döntenek, további sikereket kívánok munkájukban. Tisztelettel: