Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Célponttá vált az OTP

A választási kampány elérte az OTP Bankot is. A kormányközeli Magyar Nemzet címlapcikkében azt állította, hogy a bank - tartva az MSZP választási győzelmétől - lebeszéli ügyfeleit a kedvezményes lakáskölcsön felvételéről. Hogy miért? Azért, mert a bank attól tart - állítja a lap -, kormányváltás esetén nincs garancia arra, hogy fennmarad az állami támogatás. 

A napilapnak nyilatkozó ügyfelek beszámolója szerint több vidéki városban a bank ügyfélszolgálatánál olyan tanácsokat kaptak, hogy a hitelfelvétellel várják meg a választások eredményét, mert nem garantált, hogy az MSZP-s kormány betartaná az állami kamattámogatásra vállalt kötelezettségeket. A Magyar Nemzet drámai képet festett ennek a kimeneteléről az ingatlanpiacra, a kamatokra, a havi törlesztőrészletekre vonatkozóan.
Az OTP Bank közleményében sietett elhatárolódni a lap állításaitól. Oszlányi Zsolt, az OTP Bank ügyvezető igazgatója határozottan cáfolja, hogy felfüggesztették volna a támogatott lakáshitel-kérelmek fogadását, illetve folyósítását. 
Oszlányi az OTP Banknak a lakáshitelezésben elfoglalt pozícióját hangsúlyozva kijelentette: már ebben az évben közel 30 milliárd forint lakáshitelt engedélyeztek, és a napi átlagos szerződéskötési szám 180-190 darab. Kiemelte, hogy ez a szerződéskötési mennyiség 2002. április 8-án és 9-én napi szinten 200 fölé emelkedett! Az OTP Bank sem a támogatott, sem a nem támogatott hitelek körében semmilyen változtatást nem 
hajtott végre, az ügyfelek változatlan feltételek mellett vehetik igénybe a lakáshitel-konstrukciókat - szögezte le Oszlányi. A kormányrendelet a támogatott hitelek körében húsz évig garantálja az alacsony kamatot.