Vissza a tartalomjegyzékhez


Spektrum TV ajánló

Az infobomba

Ez a bomba ugyanúgy robban, mint a hagyományos töltetű vagy a nukleáris bombák. Csak éppen nem tüzet köp, és nem épületeket dönt romba. De legalább ugyanakkora károkat okozhat, végső soron ugyanúgy emberéleteket olthat ki. Világunk az információ világa, az információ nagy érték és komoly fegyver. Nyilvánvaló, hogy az információ és az informatika világában az információs háború is elképzelhető, ezért a szakemberek készülnek is rá. Hiszen az informatikai rendszerek iparágak, sőt egész országok életét irányítják. Hogyan rombolhat az i-bomba, vagyis az infobomba?
Bemutató: március 11-én, hétfőn 16.45 -kor. Ismétlés: március 19-én, kedden 19.45-kor és március 21-én, csütörtökön 15.20-kor.


New York titkai 

A film segítségével a legnagyobb amerikai világváros, New York kulisszái mögé pillanthatunk be. Találkozhatunk az idelátogatókra váró meglepetésekkel, valódi titkokkal, melyeket csak ez az unalmasnak semmilyen szempontból nem mondható, észak-amerikai vonatkozásban igencsak változatos történelmi múlttal rendelkező metropolisz lakói ismerhetnek.
Bemutató: március 20-án, szerdán 19.45-kor. Ismétlés: március 22-én, pénteken 15.25-kor és március 25-én, hétfőn 20.50-kor.


Rockefellerek (3x60) 
14 éven felülieknek!

Az Egyesült Államokban kevés család volt annyira befolyásos, annyira csodált vagy éppen gyűlölt - s nem utolsósorban annyira gazdag -, mint a Rockefeller-dinasztia. Hatásuk az amerikai élet szinte minden szeletére kiterjedt az üzleti világtól a politikáig, az oktatástól a művészetekig. A háromrészes dokumentumfilm a Rockefellerek három nemzedékét mutatja be.
Bemutató: március 19-én, kedden 17.40-kor. Ismétlés: március 22-én, pénteken 16.35-kor és március 23-án, szombaton 12.20-kor.