Vissza a tartalomjegyzékhez

Sebestyén István
Megverték, de nem mond le

Nem mond le posztjáról Szeiler József, a Ferencváros labdarúgócsapatának ügyvezető igazgatója, akit múlt héten brutális támadás ért Budapest belvárosában. Az egykori kiváló kapus lapunknak elmondta, tisztában van vele, hogy Fradi-vezetőként nagyon sok irigye és ellensége van.

A Fradi ügyvezetője múlt hét pénteken felesége társaságában, egy belvárosi étteremben vacsorázott, majd miután elhagyta az éttermet, a sötét utcán hátulról leütötte egy ismeretlen támadó. Szeiler a földre zuhant, de támadója - felesége szeme láttára - tovább rugdosta őt, miközben azt kiabálta: „Miért kötsz belém, miért kötsz belém?!” A sportvezető megtette a rendőrségi feljelentést az ismeretlen tettes ellen, akiről pontos személyleírást tudott adni. 
Lapunk megkeresésére Szeiler elmondta: „Nem akarok találgatni, hogy ki volt az elkövető, de azt figyelembe kell venni, hogy sokan vannak, akik a Fradi-tortából jól jövedelmező szeletet akarnak maguknak kihasítani.” Szeiler ezzel arra az esetre utalt, amikor egy szurkolói csoport azzal kereste meg, hogy vállalnák az Üllői úti stadion biztonsági felügyeletét, de az ügyvezető elhárította az ajánlatot. Egy másik esetben - a Fradi január végi közgyűlésén - Hrutka János eladása kapcsán Szeiler szintén összeszólalkozott egy szurkolóval. Az ügyvezetőn kívül Furulyás János Fradi-elnököt is már többször megfenyegették. Kérdésünkre, hogy mi lehet az oka a klub körül gyakran elszabaduló indulatoknak, Szeiler elmondta: „A Fradi egy nagyhatalom, óriási szurkolótáborral. Bárki ül is a vezetői székben, az a rengeteg barát mellett nagyon sok irigykedőre és ellenségre is szert tesz.” Az ügyvezető azt is elmondta, hogy beszélt Várszegi Gábor többségi tulajdonossal, aki azt javasolta neki, hogy az incidens ellenére folytassa a munkáját.


Fradi TV

Február 27-én megkezdte működését a Fradi TV. A hatvanperces műsor hetente jelentkezik az ATV-n.