Vissza a Hetek archívum borítólapjára
VI. évfolyam, 8. szám, 2002. február 22

Belpolitika

Munkatársunktól
Politikai Trianon fenyeget

Teltházas rendezvényen mutatkozott be Révész Máriusz és György István, a Fidesz két kőbányai jelöltje, Pokorni Zoltán pártelnök segítségével a Pataki Művelődési Házban. A szinte kizárólag nyugdíjaskorú hallgatóságra szabott üzenet elsősorban a múlt sérelmeire épített, és persze nem mulasztott el rámutatni a jelenlegi MSZP-vel képezhető párhuzamokra.


Gadó György
Plakátok, de kiknek

Óriásplakátok szólítják meg a választópolgárok különféle csoportjait, és buzdítják őket: éljenek választói jogukkal. A buzdítás nem fölösleges. Száz meg százezrekre rúg a kiábrándultak, csalódottak, közönyösek száma, és meglehet: egy-két százezernyi, sőt egy-két tízezernyi szavazat lényegesen módosíthatja a végeredményt, döntő előnyhöz juttathatja a nagyjából talán egyenlő erejű vetélytársakat.


Szobota István
Kakaskodó fiatalok

Szélsőséges nézetekkel és szuronyos puskával felfegyverzett, kakastollas csendőregyenruhába bújt fiatalember zavarta meg tucatnyi társával Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelölt soproni találkozóját a város polgáraival. A lyukas nemzeti színű lobogót lengető és bekiabálásaikban a Horthy-időket éltető társaság felbukkanása a választási kampány eldurvulásának újabb fejezetét nyitotta meg Kránitz László, helyi MSZP-s képviselőjelölt szerint. 


Kormos Ferenc
Félni és félni hagyni

A Fidesznek meg kell szereznie azt a tapasztalatot, hogy milyen érzés egy kormányzati ciklus után ellenzékből politizálni. Az elmúlt négy év ellenzéki szerepkörből való politizálásának értékes tanulságait az MSZP is levonta. Ehhez a tapasztalatszerzéshez hozzá kell segíteni a Fideszt is, amire Szekeres Imre szerint jó esély mutatkozik a 46 nap múlva esedékes választásokon. Az Alsó-Jászsági választási körzet országgyűlési képviselője a néhány ezer lelket számláló Jászalsószentgyörgyön tartott lakossági fórumot kedd este a helyi könyvtárban.


Tüntetés a Pannon ellen

Az Otthont Magyarországból Összefogás február 25-én 16 órára tüntetést szervez a Pannon Rádió miatt az ORTT székháza előtt (Budapest V., Reviczky u. 5.). A szervezet kéri az ORTT elnökét, Dr Körmendy-Ékes Juditot, hogy testülete haladéktalanul hozza meg a szükséges intézkedéseket, hogy hazánkban ne működhessék olyan rádió, amely vét a magyar, békességre vágyó társadalom ellen.


Szlazsánszky Ferenc
Orbánék is kijárhatnának Kádár János sírjához

- A kormánypártok kampányában ismét jelentős szerephez jut a kommunistázás, és az az állítás, mi szerint a Fidesz hatalmon maradása jelentené a rendszerváltás véglegesítését. Mi a véleménye minderről Önnek, a saját meghatározása szerint is kommunista Munkáspárt elnökének?


Szlazsánszky Ferenc, Sebestyén István
Mi lesz itt? Majd elválik, mint a MIÉP-esek

A MIÉP százhetvenhat egyéni képviselőjelöltjének nyolcvan százaléka diplomás, ezen belül közel harmincan orvosok, illetve állatorvosok, de számos jogász, valamint mérnök és tizenegy református lelkész is indul a párt színeiben - derül ki a jelöltek önéletrajzaiból. Egyéni körzetben huszonnyolc hölgy kívánja érvényre juttatni a magyar igazságot, MSZMP-s múltjukat viszont csak hárman vallják be férfiasan a világhálón közzétett egyperces családregényekben. A jelöltek túlnyomó része - saját elmondása szerint - mélyen vallásos, ugyanakkor tizenhárom százalékuk - szintén saját elmondása szerint - elvált. 


Életmód

Nem fogynak a varázsseprűk

Miközben a Harry Potterről készült film nézettsége világszerte rekordokat döntött, a játékiparnak csalódnia kellett az ifjú varázslótanoncban: a varázsseprűk, plüssfigurák, elektronikus ketyerék eladása eddig nem hozott mágikus bevételeket.


Makki Marie-Rose
Brutális szülők

Sok szülő úgy gondolja: tudja, miként kell bánnia a saját csemetéjével, holott a valóságban fogalma sincs róla.  A nevelési kudarcok némelyekből komoly agresszivitást válthatnak ki, mivel nem tudják megfelelően kezelni a felmerülő problémákat, illetve magát a gyermeket, sőt kisbabát. A szülői szerepre sokan eleve nincsenek felkészítve, tanácsot meg nem nagyon várhatnak senkitől - segítséget kérni különben is szégyellnének. Kívülről beavatkozni pedig többnyire csak akkor lehet, ha már komoly baj történt. Becslések szerint Magyarországon a 2 millió kiskorú 10-15 százaléka, azaz mintegy 300 ezer gyermek van kitéve a brutális fizikai bántalmazás veszélyének saját családtagjai részéről. Az iskola sem áll a helyzet magaslatán, pedig fontos terepe lehetne a megfelelő konfliktuskezelés elsajátításának - véli Kecskeméti Edit, az UNICEF Magyar Nemzeti Bizottságának igazgatója. 


Malacka Disney-hős lesz

A Disney cég vezetői úgy döntöttek, még egy bőrt lehúznak a Micimackó történetről, és Malacka főszereplésével készítenek egész estés rajzfilmet. 


Könyvsikerek
Tovább a cikkhez >>>

Fókusz

Gál Dávid, Afganisztán
Kabul közelről

A Baptista Szeretetszolgálat három munkatársa egy diplomatával és két újságíróval indult útnak február elején, hogy a Külügyminisztérium által adományozott 50 millió, és a szeretetszolgálat gyűjtéséből származó mintegy 90 millió forint értékű segély első szállítmányát elkísérje az afgán fővárosba. 


Márer györgy, New York
A támadáshoz indok kell

Lapunk a múlt héten már beszámolt a Bush-kormányzat tevékenységéről, amely egy Irak elleni támadáshoz keres megfelelő indítékokat. A szövetségesek, különösen Európában, nem nézik jó szemmel az ilyen törekvéseket, és nem vélekednek erről másképp a Közel-Keleten sem. A hasonló nézetek és érzelmek eloszlatása, illetve csökkentése érdekében a Pentagon új belső szervet hozott létre, amelynek feladata, hogy saját céljainak megfelelően alakítsa a közvéleményt a különböző közel-keleti, ázsiai, sőt nyugat-európai országokban is.


Szobota Zoltán
Orbán: aki nem ránk szavaz, a gonoszság erőit támogatja

Lapzártánk után juttatja el XIV. kongresszusán elfogadott választási programját a sajtónak a Fidesz-MPP, melynek szimbolikus, óriásplakát méretű mását a miniszterelnök után a rendezvényen megjelent minden küldött ellátott kézjegyével. A legnagyobb kormánypárt nem spórolt sem a jelzőkkel, sem a dakota mondásokkal; választói előtt pedig világossá tette: aki nem rájuk szavaz, a gonoszság erőit támogatja. 


Hajdú Sándor
Fidesz-lista: Háttérben az ősfideszesek
Interjú Répássy Róberttel, a Fidesz Magyar Polgári Párt országos választmányának alelnökével.

- A hétvégi kongresszusukon úgy éreztem, bár nagyon fegyelmezett volt a párt, mégsem uralkodott olyan biztos győzelmi hangulat, mint 1998-ban. Úgy tűnt, érzi a Fidesz, hogy nagyon szoros és kétesélyes lesz a választás.


Gazdaság

Pálinkás Csilla
Balkáni küzdelem a kávéfőzőért

Megérkezett az Electro World. Bár Európa egyik legnagyobb háztartási- és elektronikai cikkeket forgalmazó áruháza a prospektusában gigantikus megnyitót ígért, valószínű, hogy ezzel az árakra gondolt, és nem arra a káoszra, amelyet okozott. Ugyanis az áruházba igyekvő 15 ezer embernek köszönhetően már reggel megbénult Nyugat-Budapest közlekedése, beállt a forgalom a pesti hidakon, a rakparton, járhatatlan lett az M1-es és az M7-es fővárosba vezető szakasza is. Ráadásul a vásárlók között lincshangulat alakult ki, többen azért hagytak fel vásárlási szándékukkal, mert sem az áruház falain kívül, sem belül nem érezték magukat biztonságban. S hogy mindez miért? A csalogató 30-60 százalékos bevezető árért, amely azonnal előrántotta a „balkáni reflexet”: „Venni, amíg lehet!”. Szegénységi bizonyítványnak mindenesetre tökéletes.


Munkatársaktól
A rejtély megoldódott

Gazdasági csodák mégsincsenek. Pedig már majdnem elhittük. A tavalyi folyó fizetési mérleg hiánya már-már a csoda kategóriába illeszkedett, s ennek megfelelően a szakma kellő szkepticizmussal is szemlélte az 518 millió eurónyira zsugorodott negatívumot. A kormányzat csak rövid ideig örülhetett a megszépült adatnak, ki is használta az időt, a gazdasági programjuk sikerét hangsúlyozva. Mígnem a héten a jegybank kénytelen-kelletlen bejelentette: hibás adatszolgáltatás miatt szükséges korrigálni: a valóságban 1,2 milliárd euróra, azaz előző kétszeresére rúgott tavaly a folyó fizetési mérleg hiánya. Ezzel egy időben az előző évit 1,6 milliárdról 1,4 milliárdra mérsékelték. A hír mindeddig példátlan, nemcsak a tétel nagysága miatt, hanem azért is, mert ez az eset felszínre hozta az évek óta esedékes statisztikai adatszolgáltatás és nem kevésbé a feldolgozás változtatásának a szükségességét. 


Papp Gabriella
Eurócsapda

Ünnepélyes keretek között intett végleges búcsút Hollandia, Franciaország nemzeti valutájának, tíz másik, szintén az euróövezethez tartozó állam pedig február 28-án teszi meg ezt a lépést. Az új év első heteiben az átállás izgalmai után lassan megszokottá vált az új pénz kezelése, bár Európa-szerte még mindig sok üzletben két árfolyamot tüntetnek fel az egyes termékeken, mert nehézséget okoz a pontos fejszámolás. A lakosság azonban csak később érzi majd a pénztárcáján azt, amit az európai vezető politikusok már sejtenek: az euró világa sokkal szigorúbb, mint a márka, a frank vagy a líra korszaka volt.


Afrika akar valamit

Talán valami elindult. Legalábbis a brit miniszterelnök reményt keltően nyilatkozott legutóbbi afrikai körútja során. Tony Blair egy olyan új időszak kezdetét hirdette meg, amely gazdasági és társadalmi felemelkedést hozhat a fekete kontinens több száz millió lakójának. Az új partnerség Afrika fejlődéséért (Nepad) program egyelőre csak a szavak szintjén indult el, de nagyobb sikere lehet, mint számos eddigi kezdeményezésnek, mivel ez egy belső, afrikai országok által kezdeményezett program, és nem nyugati szervezetek akarják megint felülről ráerőltetni megoldási javaslataikat a kontinensre.


Acsai Anikó
Pozitív meglepetés a blue chipek eredménye

Mérsékelt csökkenést mutat a vezető tőzsdeindexek múlt heti teljesítménye. Amerikában a vártnál jobb kiskereskedelmi adatok és két chipgyártó várakozásokat meghaladó eredménye adtak okot az optimizmusra. Elemzők a kedvezőbb makrogazdasági adatok tükrében év végéig akár egy százalékos kamatemelést is elképzelhetőnek tartanak. Nyugat-Európában szintén lefelé csorogtak az indexek, elsősorban a telekom szektor teljesített gyengén. A BUX a nemzetközi trenddel szemben - igaz, nem túl erős forgalom mellett - 1,2 százalékkal emelkedett 7903 ponton zárva a hetet.


Háttér

Munkatársunktól
Én nem vagyok piskóta

Első fokon pert nyert Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze Bartus László újságíró ellen. A Budai Központi Kerületi Bíróság február 20-án kelt ítéletében megállapította, hogy Bartus megsértette a gyülekezetvezető jóhírnévhez fűződő személyiségi jogait, ezért eltiltotta a további jogsértéstől, és 300 ezer forint kártérítés megfizetésére kötelezte. A per tárgyát három, tavaly nyáron elhangzott telefonüzenet képezte, melyek nyelvezete oly mértékben volt penetráns, hogy a bíróság az elmarasztaló ítélet indoklásában eltekintett azok újbóli említésétől, így Bartus „idézhetősége” már csak lakcímére korlátozódott.


Munkatársunktól
Elkezdődött Pándy pere

A modern kriminológia egyik legszörnyűbb családirtásával vádolja a belga ügyészség Pándy Andrást és lányát, Pándy Ágnest. A vád szerint a magyar származású nyugalmazott református lelkész megölte első és második feleségét, valamint két vér szerinti és két örökbefogadott gyermekét, továbbá megerőszakolta három lányát. A hétfőn kezdődött büntetőperben másodrendű vádlottként szerepel Pándy Ágnes nevű lánya, aki a vád szerint részt vett öt gyilkosságban, köztük saját édesanyjának megölésében is.


Tihanyi Péter
Csend és döbbenet
Na mi van, Sopikám? mondta a meggyilkolt Soproni Ágnes holtteste fölött fia, Petróczi András

2002. február 20., reggel 9 óra. A Fővárosi Bíróság nagytermében Soproni Ágnes gyilkossági ügyét tárgyalják. A terem zsúfolásig megtelt egyetemistákkal, joghallgatókkal, bírókkal, ügyvédekkel. 


Hamvay Péter
A terrorpláza

E hét vasárnapján, a kommunizmus áldozatainak emléknapját megelőző napon adják át az Andrássy út 60-ban, az egykori nyilas pártszékház, majd az Államvédelmi Hatóság központi épületében kialakított Terror Háza nevű múzeumot, mely az alapítók szándéka szerint a diktatúrák áldozatainak állít emléket. A hárommilliárd forintba kerülő múzeum már hónapok óta viták tárgya, nemcsak esztétikai megjelenése, történelmi üzenete miatt, hanem mert érvényes építési engedély nélkül végezték el az épület átalakítását.


Somorjai László
Egy szelvénnyi hatalom

Szombati napsütés, gyér forgalom - kőbányai világos reggel. A tehetősebb nem itt, hanem a telkén ébred. Panelek, álmos tekintetek. Kutyák, ugatás, minden szinten (több helyről, mint a babasírás). Csöngetés, hosszabb várakozás után nyílnak az ajtók, meglep a látvány. Itt neglizsé vagy csak alsónadrág, ott meg egyszerű pongyola. Jobb esetben kádárkosztüm: mackónadrág, atlétatrikó, lógó pocak. Nem mind ilyen, vannak itt összeszedett emberek, szép lakások, rendezett környék, főleg ott, ahová délután kopogtatunk. Egy képviselőjelölttel járjuk a környéket, a munkamegosztás egyszerű: én csengetek, ő beszél. 


Hit és értékek

Morvay Péter
A spanyol minta

A vatikáni sajtóiroda e heti bejeletése szerint február 26-án közzéteszik az Opus Dei szerzetesrend alapítójának szentté avatási időpontját. II. János Pál 1992-ben avatta boldoggá a spanyol Josemaría Escrivá de Balaguert, akit egy januári konferencián a 20. század legjelentősebb katolikus személyiségeként méltatott. Escrivá mozgalma a spanyol polgárháborút megelőző években bontakozott ki, ezért életművének értékeléséhez célszerű röviden felidézni e viharos korszak történelmét.


Külpolitika

Hetek-összeállítás
Izrael csapdában

Az izraeli biztonsági kabinet két lehetőség között őrlődik: vagy nyílt háborút kezdeményez Arafat és a Palesztin Hatóság ellen, vagy megpróbál korlátozott eszközökkel harcolni a terrorhullámmal szemben, az egyre súlyosabb izraeli veszteségek ellenére. Az első megoldást a baloldal, míg a további önmérsékletet az egyre türelmetlenebb jobboldal tartja elfogadhatatlannak. Ariel Saron miniszterelnök, legalábbis szavakban ellenzi a totális konfrontációt: „Nem vezetem Izraelt háborúba” - jelentette ki a héten.


Bugár Árpád, Pozsony
Jönnek a csehszlovákok?

A szlovák kormány diplomáciai mederbe próbálja viszszaterelni a magyar státustörvény kapcsán Szlovákiában kirobbant vitát és indulatokat. A szerdai kormányülésen végül is nem tett eleget a parlament felszólításának, azaz nem fogadott el ellentörvény-tervezetet, illetve ellenintézkedéseket a kedvezménytörvény kapcsán, hanem kinyilvánította, hogy továbbra is bízik a két ország megegyezésében, és folytatni kívánja a tárgyalásokat.


Brüsszeli tudósítónktól
Orbáni válaszok

Február 20-án az Európai Unió Parlamentjének külügyi bizottsági ülésén Orbán Viktor rövid expozéját követően az uniós képviselőknek lehetőségük nyílt arra, hogy kérdéseket tegyenek fel a magyar miniszterelnöknek. Az ülésen elismerő nyilatkozatok hangzottak el Magyarország gazdasági fejlődésével kapcsolatban, és az EU-képviselők kifejezésre juttatták azon véleményüket, hogy Magyarország példaértékűnek tekinthető a csatlakozni kívánó országok között. Szóvá tették ugyanakkor, hogy Magyarország az első olyan csatlakozni kívánó ország, amely kritikus megjegyzéseket is tett az Európai Parlamentben.


Pokoli vonat

Több mint 370-en haltak meg Egyiptomban, amikor szerdán tűz ütött ki egy mozgó vonaton. Az utasok a vonatból kiugorva igyekeztek menekülni a lángok elől, mivel a vezető nem vette észre, hogy a szerelvény hátsó kocsijai égnek. A halálos áldozatok mellett több tucat sebesült is van. 


Busa Viola
Napsugár-politika és az éhezés

Bush elnök hatnapos látogatást tett a csendes-óceáni térség három országában. A Tokióban, Szöulban és Pekingben tett látogatásokkal az amerikai elnök egyértelművé tette a világ számára: készen áll a terrorizmus elleni harc folytatására Afganisztán határain túl is. „Biztosítom önöket: a szabadság győzni fog. A civilizáció és a terrorizmus nem létezhet egymás mellett. A terror legyőzésével a világ békéjét védelmezzük” - mondta tokiói beszédében.


Riport

Kun László
Életmentők

Egyszerű hétköznapi emberek, akik egy adott pillanatban olyat tettek, amit maguk sohasem gondoltak: életet mentettek. Mi az, ami őket erre a hőstettre képessé tette? Lélekjelenlét, bátorság, szerencse? Talán mind a három. Válaszként három igaz történetet adunk közre. 


Sport

Varga József
Az USA favorittá lépett elő

Lapzártánk után a negyeddöntőkkel folytatódik az olimpiai jégkorongtorna küzdelemsorozata. Meglepetésekben eddig sem volt hiány, és most, hogy a mérkőzések egyenes kieséses rendszerben kerülnek lebonyolításra, várhatóan még izgalmasabb küzdelmeket láthatunk. 


Lassan járj, tovább érsz

Megszületett a a téli olimpiák történetének első ausztrál aranyérme. A történet elképesztő. A férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres döntőjében Steven Bradbury végig az utolsó, ötödik helyen haladt. Az első négyes az utolsó körben hatalmas dulakodásba kezdett, és az utolsó kanyarban mindegyikük elesett, így az ausztrál élve a vissza nem térő lehetőséggel, gond nélkül átkorcsolyázott a célvonalon. 


Kovács Tamás
Veretlen a Real Madrid

A Bajnokok Ligája tavaszi nyitánya, a második szakasz harmadik fordulójában még igencsak idényelei játékot produkált a keddi összecsapásokon. A gólzáporosnak nem nevezhető mérkőzéseken a tabellaállások vajmi keveset változtak. 


Mondovics L. Gábor
Néha azért a csillogás is halványul

A csapatok immáron a 100. játéknapon (!) is túl vannak, és természetesen mindenki előtt a győzelem lebeg. A nagy esélyesnek tartott Los Angeles Lakers is túl van néhány kudarcon - igaz ez a döntőbeli szereplésüket nem fenyegeti még túlzottan. Eközben az NBA gazdasági vonalon már nem éppen az elvárásoknak megfelelően teljesít.


Szabadidő

Ami a természetesben látható

Révész Napsugár gyűjteményes kiállítása február 9-én nyílt meg a tatabányai Kortárs Galériában. A kiállításon zömében grafikákat, egyedi rajzokat, érméket, kisplasztikákat, tűzzománc képeket láthatnak az érdeklődők. 


Szűcs Emese
Vesszőparipák és katóbabák

Gyere, játssz velünk a múzeumban! - szól a fajáték-kiállítás mottója a III. kerületi Kiscelli Múzeumban. A játéktörténeti kiállítás igen kellemes családi programot tartogat minden korosztály számára: a rendezők gyermekszívvel gondolkoztak, ugyanis a kedves tárgyak itt nem pusztán vitrinek mögött csodálhatók meg, hanem fajátékok sokasága vár arra, hogy azonnal gyerekkézbe kerüljön. Míg a gyerekek játszhatnak velük egy erre elkülönített részen, addig az apukák, a nagymamák jólesően nosztalgiázhatnak az 1930-as években készült babakonyha, a faparipák, a fakatonák, vagy a későbbi gyártmányú, de igen viseltesre koptatott, ismerős faautók között. 


Két MAGYAR duci hölgy

Nálunk is egyre népszerűbbek a külföldi tévécsatornák főzőcskézős műsorai. Egyik szereplőjük egy korosodó bonviván, aki utazgat: egzotikus tájak egzotikus ételeit készíti, a háttérben néha bárányok legelésznek, néha halászhajók ácsorognak, ő pedig minden alkalommal derekasan felönt a garatra, mire az étel elkészül. A másik egy fiatal srác, jár a keze a konyhában, mint a motolla, hasonlóan a szája is. Aztán itt van a két duci hölgy. A háttérben ők is kedvelik a tengert, a pálmafákat; néha baseballcsapatnak főznek, néha templomi gyermekkórusnak; testsúlyukat megszégyenítő tempóban sürgölődnek a jól felszerelt konyhákban, és közben folyamatosan anekdotáznak, poénkodnak, jókat is főznek - ráadásul jól érzi magát nézőjük is. 


Színes

Operettinvázió Gibraltárnál

Nagy-Britannia hivatalosan cáfolta, hogy megkísérelte volna lerohanni Spanyolországot, amikor felfegyverzett brit haditengerészek figyelmetlenségből egy Gibraltárhoz közeli délspanyol strandon hajtottak végre partraszállást. A brit védelmi minisztérium hétfőn bocsánatot kért Madridtól a vasárnap történt „sajnálatos és kínos” incidensért, amely - hangoztatta - mindössze öt percig tartott. A minisztérium szóvivője szerint vélhetően térképolvasási hiba történt, amit a helyi rendőrség is érthetőnek tart, hiszen nehéz eligazodni a rosszul jelölt tengerparti szakaszon, különösen olyan rossz időben, mint amilyen az „akció” idején volt a környéken. 


Hideg háború

A beloruszok azzal vádolják a téli olimpia szervezőit, hogy gyorséttermi ételeikkel aláássák csapataik esélyeit. Alexander Grigorov, a beloruszok sportminiszterének helyettese azt állítja, hogy a Salt Lake Cityben zajló, idei téli olimpia szervezői mulasztást követtek el kötelezettségeik teljesítése közben, mivel csapatukat 50 mérföldre a játékoktól szállásolták el, illetve rendes étkezés helyett csak szendvicseket és különféle hamburgereket kapnak a sportolók. 


Szabálysértő rózsacsokor

Nem könnyű rózsacsokorral bejutni a Fehér Házba. Bob Graham floridai demokrata szenátor Laura Bushnak, az elnök feleségének szeretett volna kedveskedni egy tucat hosszú szárú rózsával, ám a titkosszolgálat az épületbe való belépés után lekapcsolta. A kezében levő szabálysértő virágot eltávolították, de a képviselő folytathatta útját a Keleti Terembe, ahol Bush elnök a drogellenes programját készült felvázolni.


Macskaland

Ki hallott már olyat, hogy egy házimacska több mint 210 kilométert gyalogoljon csak azért, hogy gazdáit megtalálja. Pedig éppen ezt tette Kugli (képünkön), a kétéves cirmos cica. Gazdái őt is magukkal vitték nyaralni, ám egyik nap Kuglinak hirtelen nyoma veszett. Sampson úr és családja reménykedett abban, hogy kedvencük a nyaralás végéig előkerül, Kugli azonban nyomtalanul eltűnt. Így a család kénytelen volt a cica nélkül hazatérni. Nem hitték, hogy valaha is viszontlátják még a cicust. 


Mi van a képen?

1. Szemtelen stopposok a Volga partján. 2. A 2002 éjszaka legszebb meséi: négy kerék három feleség, nulla rendszám. 3. Arcképes igazoltatás az afgán-tadzsik határon.


INNEN-ONNAN
Tovább a cikkhez >>>

DUMA PLÁZA

A győzelem nem a legfontosabb - csak az a fontos.  (Vince Lombardi, amerikai futballedző)