Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Váltsunk hamar

Minél hamarabb érdemes megszabadulnunk a jövőre megszűnő uniós valutáktól, hiszen az év végéhez közeledve az árak látványosan zuhannak. Ennek egyik oka az, hogy egyrészt folyamatosan erősödik a forint (245 Ft jelenleg 1 euró), másrészt lassan megszűnik az említett valuták iránti kereslet. 


Váltsd, amíg váltható Fotó: Reuters

Fémpénzek átváltását három-négy helyen vállalják a fővárosban: a Ráday utcában, a Bajcsy Zsilinszky út 63-ban. és a Haris köz 4.-ben. Azt azonban fontos tudni, hogy 20-30, sőt 50 százalékot is levonnak az árból. A görög, spanyol, olasz, portugál, belga fémpénzeket elenyésző értékük miatt nem váltják sehol. Azokban a pénzváltókban, ahol többet vonnak le, akár 2-3 perc alatt is kiszolgálnak, viszont a kis kezelési költségű helyeken 2-3 órás sorban állásra kell számítani. A Tichi Kft. (a Bajcsy Zsilinszky út 63. és a Haris köz 4. alatt) karácsonytól január 3-ig zárva tart, de utána újra beindítják a felvásárlást. 
A külföldön szilveszterezők figyelmét arra hívjuk fel, hogy az új évben vásárláskor nem az adott valutában, hanem euróban adnak vissza az üzletekben és a szolgáltató helyeken. Információink szerint egyre gyakoribbak a fénymásolt hamisítványok, ez elsősorban a lírára, a márkára és a schillingre vonatkozik. A hamisítványokon sehol sem találjuk a vízjelet és a biztonsági fémszálat!