Vissza a tartalomjegyzékhez

Hetek-összeállítás
Schumacher új riválisa: Schumacher

A BMW-Williams és Ralf Schumacher második futamgyőzelmét hozta a Formula-1 hétvégi futama Montrealban. A Kanadai Nagydíj történelmi pillanattal ért véget: először állt egy testvérpár a dobogó első két fokán.
A jelenleg is 18 pontos fölénnyel vezető háromszoros világbajnok Michael Schumacher és öccse, Ralf azonban sohasem lesznek csapattársak - legalábbis Willi Weber, a pilóták menedzsere szerint. Weber úgy véli, ez azért nem fordulhatna elő, mert akkor valamelyik Schumachernek fel kellene vállalnia a másodhegedűs szerepet, ami semmiképpen sem lenne szerencsés.


A rivális testvérpár. Egyikük sem lesz másodhegedűs Fotó: Reuters

A BMW-Williams elégedett Ralf Schumacher teljesítményével, aki az összetett táblázaton már csak két ponttal marad el a Ferrari brazil pilótájától, Rubens Barrichellótól.
„Csodálatos verseny volt Ralf részéről, aki okosan és gyorsan versenyzett. Mostanában a csapatban mindenki nyomás alatt volt az autó megbízhatatlansága miatt. Mindenki keményen megdolgozott az eredményért” - nyilatkozta Patrick Head, a Williams-istállótól.
Schumi csapattársával, Juan Pablo Montoyával kapcsolatban már negatívan nyilatkozott a BMW-istálló főnöke, Frank Williams. Williams kirúgással fenyegette meg a kolumbiait mondván, Montoya nagydíj előtti kiszólása és Villeneuve-vel történt incidense nem egyeztethető össze a csapat szellemiségével. Montoya ultimátumot kapott: vagy változtat stílusán, vagy távozik a csapattól. Mindenesetre a tavalyi cart-világbajnok rövid F1-es pályafutása során nem sok barátot szerzett magának. A híresztelések szerint Ralf Schumacherrel sem felhőtlen a kapcsolata, és meggyűlt a baja már Irvine-nal, Villeneuve-vel, Heidfelddel, Verstappennel és Michael Schumacherrel is.
Habár messze még az idény vége, Eddie Jordan, a Jordan-Honda csapatfőnöke a McLaren versenyzőjét, David Coulthardot tartja a világbajnokság fő esélyesének, annak ellenére, hogy 18 pontos hátrányból követi az idősebbik Schumachert. A Jordan a BBC-nek kifejtette: Coulthardot olyan technikai problémák sújtották eddig, amelyek kiküszöbölhetőek, így még megverheti a Ferrari német pilótáját is.
A Jordan gyengén szerepelt a legutóbbi futamon. Ricardo Zonta hetedik helyen zárt, Jarno Trulli pedig fékhiba miatt hat körrel a vége előtt pontszerző helyről adta fel a küzdelmet. 
„Nyilvánvalóan nagyon csalódottak vagyunk a hiba miatt - magyarázta a Jordan társmenedzsere, Trevor Foster - az ilyen fajta meghibásodások nagyon ritkán fordulnak elő. Most természetesen átfogó tesztek következnek, hogy kiderítsük, miért lépett fel ez a probléma. Arról is gondoskodni akarunk, hogy többé ne forduljon elő ehhez hasonló eset.”
Végül pedig arról, hogy a héten ünnepelte a mezőny legidősebb tagja, Jean Alesi 37. születésnapját. A francia pilóta öröme azért is nagy, mert monacói hatodik helye után ezúttal ötödikként ért célba a nem túl ütősnek nevezhető Prost-Acer versenyautóval. Alesi életében mindössze egyszer nyert futamot.
A következő futamra június 24-én kerül sor Németországban, a Nürburgringen.