Vissza a tartalomjegyzékhez

Sebestyén István
Világbajnok marad-e Kokó

Első címvédő mérkőzésére készül a hazai ökölvívás első és eddig egyetlen profi világbajnoka, Kovács „Kokó” István. Ellenfele az argentin Julio Pablo Chacon lesz, akinek a WBO (Boksz Világszervezet) pehelysúlyú világbajnoki övére fáj a foga. Bár a dél-amerikai fogadkozott: megveri Kovácsot, utóbbi szerint kétséges, hogy hazai pályán ilyen sikeres felkészülés után ez sikerülhet. A mérkőzés szombat este a Kisstadionban kerül megrendezésre.


Kovács István (az Ökölvívó Világszervezet pehelysúlyú világbajnoka) édesanyjával. Az ökölvívó nyilvános edzést tartott a budapesti Westend City Center tetőteraszán. Kokó az argentin Julio Pablo Chaconnal június 16-án lép szorítóba a Kisstadionban, hogéy megvédje világbajnoki címét. Fotó: MTI

„Nagy meccs elé nézünk, mindketten ügyes, technikás bokszolók vagyunk, de a szabályok értelmében a végén csak az egyikünk ünnepelhet. Ez pedig én leszek, nem Kovács” - nyilatkozta magabiztosan Chacon, akinek az eredményei valóban elismerést érdemelnek: 41 mérkőzéséből 39-et megnyert (ebből 28 K.O.), és csak kettőt veszített. (Akik máris aggódnának Kokóért, azok kedvéért megjegyezzük: a 26 éves Chacon eddig néhány kivételtől eltekintve csak honfitársai ellen bokszolt…) Kokó egyébként ellenfele fogadkozását hallva csak annyit mondott az újságíróknak: nyugodtan jegyezzék le, amit az argentin mondott, csak a Kovács nevet helyettesítsék be Chaconnal. A biztonság kedvéért azért hozzátette: „Nagyon jól sikerült a felkészülésem. Szerintem életem legjobb formájában fogok ringbe lépni. Az utóbbi hat mérkőzésemen ötször kiütéssel nyertem, de ennek ellenére könnyen megeshet, hogy ez az összecsapás tizenkét menetes lesz. Abban viszont biztos vagyok, hogy világbajnok maradok.” 
A szombat esti gála másik csúcspontja a WBO könnyűsúlyú bajnokának, az ugyancsak universumos Artur Grigorjannak a fellépése lesz. Az üzbég származású öklöző 14. címvédésére készül, kihívója az argentin Aldo Rios. Szintén szombat este lép kötelek közé - magyar közönség előtt profiként először - Erdei Zsolt, aki eddig 5 győztes csatán van túl. Madárra ezúttal az ukrán Alekszandr Gerasenko vár.