Vissza a tartalomjegyzékhez


Kilencéves főiskolai hallgató

Kelly Reinhart még csak kilencéves, de a „bölcs korban” lévő kishölgy már azzal büszkélkedhet, hogy találmányai egyikét sikerült szabadalmaztatnia. Ezenkívül saját vállalatának vezérigazgatója, a múlt héten pedig megkezdte üzleti tanulmányait a Merrimack főiskolán. Kelly azért bevallotta, kicsit izgult első stratégiai marketingórája előtt. Mivel majd egy évtizeddel fiatalabb tanulótársainál, magával vitte édesapját, hogy legyen kivel játszania a komoly előadások szüneteiben. Az apa maga is Kelly alkalmazottja. „A lányomnak dolgozom, és ez nem is olyan egyszerű feladat. Néha tréfát űz a dologból, és zsarnokoskodik fölöttem. Természetesen segítjük és irányítjuk őt, de a végső döntéseket ő hozza” - mondta Bob Reinhart.


- Ide figyelj, nagyfőnök! Attól, hogy te dirigálsz, a házi feladatot még magadnak kell meg-csinálnod!

Reinhart lánya az úgynevezett „térdzsák”, vagy „T-Pak” megalkotója. Ez egy olyan - fiataloknak kitalált - mini hátizsák, amit nem a hátukra, hanem derekukra vagy térdükre csatolhatnak a srácok.
„Anya és apa azt mondta a családnak, hogy üljünk asztalhoz, és rajzoljunk egy találmányt” - mondta Kelly. Ekkor mindössze hatéves volt. Egy olyan termékkel sikerült előállnia, melyet szabadalmaztak, s országszerte hatalmas sikert aratott, s decemberben 9,99 dollárért jelent meg a boltok polcain.
Kelly ajándék T-Pakokat osztott szét harmadikos osztálytársai között az Atkison iskolában. „Néhány srác a ceruzáit, tollait és jegyzetfüzeteit tartja benne. De mókás dolog, hogy Kelly telefontartónak használja” - mondta Bette Ann Coyle igazgatónő.
A találmány utáni, erre az évre tervezett forgalmuk öt millió dollár. Részvényeik még nem megvásárolhatóak, mivel az „újító felszerelést” még nem hozták nyilvánosságra. De a vállalatot tizenötmillió dollárra értékelték, és kilátásban vannak olyan sportszerforgalmazó óriásokkal kapcsolatos beruházási lehetőségek, mint például a JanSport. Kelly azt mondta, nincsenek kiárusítandó ötletei. Még legalább öt, a T-Pak felnőtt változataival kapcsolatos szabadalma van függőben, beleértve a vadászok és építkezési vállalkozók részére szántakat is. Jövő hónapban pedig a Pentagon tisztviselőivel találkozik, hogy egy szerződés létrejöttében működjön közre. (Reuters)