Vissza a Hetek archívum borítólapjára
V. évfolyam, 8. szám, 2001. február 24

Belpolitika

Horn keményebb lenne a Fidesszel

Horn Gyula egykori miniszterelnök szerint a mai körülmények között nem vezet eredményre a nagyvonalú gesztusok által motivált politizálás, mert „egy arrogáns, gyakran minden nagyvonalúságot nélkülöző és egy társadalmi kisebbség érdekeit szem előtt tartó konzervatív jobboldallal” szemben joggal igényelnek az MSZP-támogatók erőteljesebb és dinamikusabb politizálást a párttól.


Morvay Péter
Régi vendégek a villából

Különös jelenségek kísérik az egyházügyekről zajló parlamenti vitát. A Fideszbe igazolt kereszténydemokrata platform elérkezettnek látta az időt, hogy megszólítsa az utca emberét. „A társadalomra veszélyes, romboló szekták tevékenységét korlátozzák, vagy tiltsák be!” - követelik az aláírásgyűjtő íven. Indok: a törvényhozók „érezzék, valódi társadalmi igény van a törvény módosítására”. Felmerülhet ugyan a kérdés: a Fidesz-MKDSZ politikusok miért az utca emberén keresztül akarnak üzenni egymásnak. Egyáltalán honnan-e bizonytalanság? A miniszterelnök már 1998 novemberében világosan megmondta: „A mostani polgári kormány nem tartja kielégítőnek, pontosnak és méltányosnak az egyházakra vonatkozó szövegezését jó néhány törvénynek, mert (…) nem tesz különbséget a történelmi egyházak és más vallási közösségek között… Szeretnénk a magyar jogrendszernek ezt a hiányosságát pótolni.” 


Szobota Zoltán
Gerjesztett vallási vita

Két esemény is tovább „borzolta a kedélyeket” a vallástörvény módosítása körül kialakult hangulatban. Az egyik a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) aláírásgyűjtési akciója, mely a törvényhozásra kíván nyomást gyakorolni, a másik pedig Szájer József frakcióvezető és tizennégy kisegyház „egyeztető tárgyalása” volt. Az egyeztetésből kihagyott, a módosítást ellenző vallási közösségek és civil szerveződések, neves közéleti személyek bevonásával szintén aláírásgyűjtésbe kezdenek. 


MTI
Csurka zavaros húsvétja

Február 22-én a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) nyilatkozatban tiltakozott az ellen, hogy a magyar holokauszt emléknapja idén április 16-ára, húsvét hétfőre esik. 


Sebestyén István
Európa mocska

Amíg korábban a nőkereskedelem szinte kizárólag az ázsiai országok sajátossága volt, addigra napjainkban ez az „iparág” az európai bűnüldözés egyik legégetőbb, összesen 6-12 milliárd dollár éves „nyereséget” termelő problémájává nőtte ki magát. Hivatalos adatok szerint kontinensünkön évente ötszázezer nő „cserél gazdát”, akiket ezt követően legtöbbször prostituáltként „hasznosítanak”. Az amerikai Time magazin legújabb számában drámai képet fest az európai helyzetről, utalva hazánkra is mint az egyik legjelentősebb tranzitországra. A magyar szakértők szerint a helyzet valóban nagyon súlyos, évente több ezer magyar lány kerül - sok esetben nem önszántából - külföldi éjszakai bárokba, bordélyokba, szó szerint rabszolgaként.


Munkatársunktól
Nem volt fordulat

A Magyar Gallup Intézet, a Medián és a Szonda Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatási adatai szerint a két legnagyobb párt esetében semmiféle drámai átrendeződés nem történt 2001 februárjában. Egyes kutatások szerint a kisgazdák támogatottsága alig kimutatható. 


Hetek-hírösszefoglaló
Kisgazda adok-kapok

A FKgP múlt pénteki országos vezetőségi ülésével egy időben a párt székháza előtt több száz reformkisgazda tüntetett Torgyán József pártban maradása ellen. Hétfőn az FKgP országos elnöksége azonnali hatállyal felmentette Dobos Ferencet, az FKgP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökét. Ezen a napon indult fegyelmi eljárás Bánk Attila ellen „a párt történetében példátlan, súlyosan pártellenes magatartása, valamint a pártalkotmánnyal való szembehelyezkedése miatt”. 


Pert nyert a rendőr

Megsértette Karakas Ferenc személyiségi jogát a Világgazdaság egy 1999-es írásával. A bíróság megállapította, hogy október 5-i számában valótlanságot állítva megsértette a békési Körös Kommandó vezetőjének személyiségi jogát, amikor írásában kapcsolatba hozta egy állítólagos bordélyházzal. 


Tüntettek a szegedi külsősök
Tovább a cikkhez >>>

Életmód

Hegedűs Katalin
Átmeneti évszakok

Befejező részéhez érkezett a szépség- és stílustanácsadásról szóló háromrészes sorozatunk. Múlt héten a két fő színcsoport közül a hideg (tél/nyár) típusokkal foglalkoztunk, () az alábbiakban pedig a meleg (ősz/tavasz) típusokról lesz szó.


Szűcs Emese
A matematika szeretete tanárfüggő

Miért tanulunk matematikát? Milyen képességeket fejleszt: a problémamegoldást, a lényeglátást, a gondolkodást? Avagy a kudarctűrő képességet? Vajon mennyire lehet meghatározó tényező a tanár személyisége? A matematikai érzék mennyiben velünk született adottság? Előbb-utóbb szinte mindenki szembesül ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel, ha máskor nem, hát akkor, amikor gyermeke frusztráltan az íróasztalra csapja a tankönyvet. A matematikáról való gondolkodásban ezúttal ketten lesznek a segítségünkre: Lackó László, a Bolyai János Matematikai Társulat oktatási szakosztályának elnöke, a Fazekas Gimnázium matematika szakos tanára, valamint Pósa Lajos matematikatanár, aki hosszú évek óta foglalkozik tehetséges diákokkal.


51. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Február 7-e és 19-e között 51. alkalommal rendezték meg a Berlini Nemzetközi Filmfesztivált, melynek keretében tizennégy ezer érdeklődő majd háromszáz alkotást tekinthetett meg. Az Európa második legjelentősebb nemzetközi filmszemléjének számító rendezvényen olyan mozik kerültek bemutatásra, mint a tengerentúlon már hódító Hannibal - ami az Oscar-díjas Bárányok hallgatnak folytatása Anthony Hopkinsszal - vagy a kultrendező Gus van Sant új filmje, a nálunk is hamarosan bemutatásra kerülő Sean Connery fémjelezte Fedezd fel Forrestert! Utóbbi mozit nem mellesleg az „emberi értékek közvetítéséért” a német filmművészeti céh díjával jutalmazták.


Meddig óvjuk őket

A szakemberek szerint évente több gyermek hal meg a világon baleset következtében, mint az összes betegségben együttvéve. Ennek fényében különösen figyelemre méltó az UNICEF „Innocenti Report Card” februári kiadványa, mely a sérülések okozta gyermekhalálozásokkal foglalkozik a fejlett világban. A közölt adatok szerint az OECD-tagállamok 1-14 éves korosztálya közt a különféle balesetek évente több mint 20 ezer gyermek halálának okozói. Bár a 70-es évekhez képest 1995-re az arányszámok 50 százalékos javulása tapasztalható, a számok önmagukban mégsem megnyugtatóak. 


Építészet és média

Hatvan élő, európai építészeti folyóiratot bemutató, francia nyelvű kiállítás nyílt a Francia Intézetben február 16-án. A bemutatott folyóiratcímlapok és a mellékelt információk olyan szellemi- és nyomdatermékeket mutatnak be, melyek többnyire kimondottan építészeti szaklapoknak mondhatók - még ha image-ukban különbözőségeket árulnak is el.


Központi reggeli

Tudjuk, a jó helynek nem kell reklám. Nem is a reklám vitt be Budapest központjába. Dolgunk volt, de még egy reggeli beleférne. Jó, de hol? A választás szakaszában, az alternatívákat látva - Ibolya presszó, ahol ugyan lehet jót enni, de nagyon „lepattant” és a Centrál Kávéház - a divatosnak tűnő változat nyert. 


Fókusz

Hazafi Zsolt, Hajdú Sándor
A mi drága Elnökünk

A hetek óta tartó kisgazda botránysorozatban eddig kevés szó esett az emberi jellemességről, hűségről, szolidaritásról. Talán azért, mert e tulajdonságok újabban mintha nem játszanának domináns szerepet a politikai életben. Emberek éveken át dolgoznak együtt, összejárnak, barátoknak tűnnek, azután egyik napról a másikra esküdt ellenségekké válnak. Cikkünk ebből az aspektusból közelít a történtekhez. 


Aki válaszol: Kövér László

Az Index internetes magazin vendége volt Kövér László, a Fidesz-MPP elnöke. Az érdeklődők közel négyszáz kérdést intéztek a politikushoz, Kövér az idő rövidsége miatt ezekből mintegy negyvenre válaszolt. Összeállításunkban az általunk legérdekesebbnek tartott részeket közöljük. Mivel a „rázósabb” témákat kerülte a pártelnök, az e kategóriába tartozó kérdések közül válasz nélkül idézünk néhányat. (Mivel a kérdezők, az internet divatja szerint, többnyire álnevet használnak, nem tartottuk szükségesnek megjelölni a kérdések forrását. )


Benke László
Új katonák a pápa táborában

A Bíborosi Testület február végi római ülésén negyvennégy új bíborosi kalpag és talár talált gazdára. Az esemény távolról sem csak a megbízás miatt túlórázni kényszerülő szabászmesterek számára volt jelentős: az új kinevezések megváltoztatták a testületben eddig megszilárdult nemzetiségi arányokat, így új összetételű intézmény állt fel, amelynek minden valószínűség szerint a soros konklávén a következő pápát kell megválasztania.


Márer György, New York
Sikeres Bush első hónapja

Egy hónappal ezelőtt, George W. Bush beiktatásakor szinte mindenki arra számított, hogy az új államfő ádáz harcoknak néz elébe mind a törvényhozásban, mind azon kívül, és várhatóan a média sem lesz majd túlságosan kegyes hozzá. Az egész ország, sőt talán a világ legnagyobb meglepetésére nem ez történt. A dolog miértjére nem is olyan nehéz megtalálni a választ. 


Gazdaság

Munkatársunktól
Újabb kérő az OTP mellett

A kormány mindeddig titokban tartotta, hogy döntött-e, és ha igen, akkor miről, a Postabank privatizációja ügyében. Tavaly október végén olyan határozatot hozott a kabinet, hogy - előzetes pénzügyi vizsgálatokat követően - a bank számára, „partnert” kell keresni. Ez a fogalom ugyan a pénzvilágban ismeretlen, de hamarosan kiderült, hogy az OTP tehet vételi árajánlatot a 3200 postahivatalban tevékenykedő hitelintézetre. A legnagyobb lakossági bank meg is határozta, hogy számára 25 milliárd forintot ér a „macibank”, ezt az összeget azonban a magyar államot képviselő ÁPV Rt. kevesli. Nem véletlenül, hiszen az emlékezetes 1998-as 170 milliárd forintos tőkeinjekciót követően úgy tőkésítették fel a társaságot, hogy jegyzett tőkéje 40 milliárd forint legyen, vagyis legalább ennyi pénzt szeretnének viszontlátni. (Mellesleg különböző mentességek, rossz hitelek felvásárlása révén eddig összességében 230 milliárd forintot költött az állam a Postabankra.) A héten felröppent a hír, hogy a Magyar Posta is gondolkodik a bankvásárláson.


Új korszak a vagyonkezelésben

Új korszak kezdődik - mondta a miniszterelnök, reagálva Gansperger Gyula távozásának bejelentésére. Az ÁPV Rt. elnök-vezérigazgatója március 1-jével megválik posztjától, és mint mondta, „egyszerűbb és átláthatóbb dolgokkal” kíván a jövőben foglalkozni. Gansperger szerint irányítása alatt befejeződött a tömeges magánosítás korszaka, és megteremtődött egy modern, piaci alapú nemzeti vagyonkezelő holding létrehozásának a szakmai alapja. „Úgy vélem, a megbízatásomat jól teljesítettem” - tette hozzá. 


Acsai Anikó
Török válság, amerikai pánik

Jó hírek nemigen zavarták meg a világ részvénypiacainak e heti szabadesését. A pénteki amerikai termelői, majd a szerdai fogyasztói árindex messze meghaladta az elemzői várakozásokat. Ez pánikot keltett azoknak a befektetőknek a körében, akik attól tartanak, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed további kamatcsökkentéseit az infláció felgyorsulása veszélyezteti. A Nasdaq közel 9 százalékos eséssel két évvel ezelőtti értékére esett viszsza. Erőteljes zuhanást könyvelhettek el a nyugat-európai tőzsdék is, 3,5-5 százalékkal csökkentek az indexértékek. A héten ennél is rosszabbul teljesítettek a kelet-európai tőzsdék, amelyeket a fentieken kívül az újra elhatalmasodó török válság fejlődő piacokra különösen negatív hatása is sújtott. Moszkvában 10, Budapesten 8 százalékot zuhant a részvényindex, a BUX 7015 ponton zárta a hetet.


Kovács Klára
Sokba kerül a populizmus

Még a tőzsde világától távol állók is emlékeznek arra, amikor közel három évvel ezelőtt 9000 pontos történelmi csúcson volt a Budapest Értéktőzsde (BÉT) indexe, a BUX, majd a választások időszakában meredeken zuhanni kezdett, hogy röpke négy hónap alatt 3800 pontos mélységben állapodjon meg. Bár erről a döbbenetes mélységről felkapaszkodott, de az elmúlt szűk három év során jóindulattal is csak azt mondhatjuk, hogy vegetál. 


Munkatársunktól
Nem szűnő agrárgondok

Torgyán József lemondásával véget ért egy korszak a magyar mezőgazdaság történetében. Sokan gondolják úgy, hogy eltűnt az egyetlen gát az ágazat fejlődése útjából, szabad a pálya. A Zöld Szalag mozgalom elindítói - akik között megtalálható a MOSZ elnöke és a miniszterelnök tanácsadója is - készítettek egy elemzést, amelyből az derül ki, hogy a mezőgazdaság az elmúlt tíz évben kudarcot kudarcra halmozott. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) most lemondott vezetői viszont 1998-ig a tragédiát, 1998-tól a soha nem látott fejlődést harsogják. Az agrárágazat beszállítói és felvásárlói eközben sikeres gazdasági eredményeket könyveltek el, míg a termelők egy része elszegényedett, tönkrement.


Háttér

Kizöldül a Kilimandzsáró

Egy, a napokban nyilvánosságra hozott ENSZ-jelentés szerint a közeljövőben nemcsak a jéghegyek olvadnak majd el, hanem számtalan állatfaj és növényfajta pusztul ki, óriási termőföldek válnak pusztasággá, és visszafordíthatatlanul megindul tucatnyi sziget, illetve korallzátony zsugorodása. Az East Anglia University professzora, Martin Parry úgy véli, az egyre gyorsuló globalizációs folyamatoknak köszönhetően a globális felmelegedés problémáit nem lehet többé lokális kérdésként kezelni: egy ország nyomorúságai a többire éppannyira hatással vannak. A Friends of the Earth (A Föld barátai) elnevezésű szervezet egyik aktivistája szerint az ENSZ-jelentés „azt mutatja, hogy az éghajlati változás általában véve az egész Föld, de különösen a legszegényebb országok számára jelent katasztrófát”. Elképzelhetetlen mértékű szárazságok, éhségek, áradások - ilyen és ehhez hasonló számtalan új kihívás nehezíti majd meg a Földön élő emberiség sorsát az elkövetkezendő alig száz éven belül, állítja az ENSZ éghajlati változásokról szóló mintegy ezer oldalas jelentése, melyet hétszáz tudós közreműködésével, az elmúlt tíz év kutatásai eredményeként jelentettek meg a héten Genfben. 


Szikora Márton, Schmidt Barna
Lyukkártyával szelektáltak

1937 júniusában Thomas J. Watson, az International Business Machines Corp. (IBM) alapítója elfogadott egy díjat, ami úgy tűnik, máig kísérti a világ vezető számítógép-vállalatát. A cím adományozója Adolf Hitler volt, a horogkereszttel és birodalmi sassal díszített medálon pedig az „Aki méltóvá vált a Német Birodalomhoz” felirat állt. Az óriáscég és a német náci rezsim kapcsolata nem újdonság a történészek számára, a minap megjelent Az IBM és a Holokauszt című könyv azonban új megközelítésből tekinti át a számítógép-óriás múltját. A könyv kiadásával egy időben pert is indítottak az IBM ellen azzal a céllal, hogy a bíróság állapítsa meg az akkori vezérigazgató bűnösségét. A vád: a cég évekig kizárólagos szállítója volt azoknak a lyukkártyagé-peknek, melyekkel Hitler automatizálta a deportáltak számbavételét, és ezzel - közvetve ugyan, de - az IBM is hozzájárult a halálgyárak precíz működéséhez.


Gadó György
Mit védelmeztek Budapesten

Február 13-a elmúlt ugyan, és közéletünk amúgy sem szűkölködik botrányos fejleményekben, mégis, és így utólag is szót kell ejteni arról az elképesztő tényről, mely a Hetek hasábjairól is szemembe tűnt (február 17-i szám, ). „A Budapest védelmében elesett II. világháborús katonák emlékére ökumenikus istentiszteletet tartottak a budavári Mátyás-templomban. Mint Kocsis István tábori esperes elmondta, az ukrán front katonái által körülzárt gyűrűben 35 ezer magyar és 31 ezer német katona harcolt a fővárosban. Magassy Sándor evangélikus lelkész pedig kiemelte: „Azok, akik életüket adták Budapest védelmében, egyformák voltak.” Így olvasható ez az MTI nyomán a lapban megjelent riportkép alatt.


Pelle János
A gyűlölet vetése

Rövidített és szerkesztett részlet Pelle János történésznek az Európa Kiadónál márciusban megjelenő, A gyűlölet vetése - A zsidótörvények és a magyar közvélemény 1938-1944 című könyvéből.


Hit és értékek

Hetek-összeállítás
Vonalkódpánik Moszkvában

Amikor az orosz kormány a virágzó fekete és szürke gazdaság megfékezése, illetve az adókból származó bevételek növelése érdekében úgy határozott, hogy bevezeti a személyi adóazonosító jelek használatát, aligha gondolta, hogy az intézkedés legnagyobb ellenzői az orosz ortodox egyház hívei közül kerülnek majd ki. A The Moscow News öszszeállítása szerint ugyanis az ortodox hívők és egyházatyák körében a vonalkódok és a személyekhez rendelt számok miatt oly mértékű pánik tört ki, hogy az egyház vezetőinek és teológusainak rendkívüli konklávét kellett összehívnia annak eldöntésére, hogy az orosz adórendszer változása vajon valóban az Antikrisztus eljövetelét jelzi-e.


Flaisz Endre
Égő rókák a szántóföldön

Kaliforniában a San Diegó-i Egyetem kutatói a napokban meghökkentő „tudományos” felfedezéssel léptek a nyilvánosság elé. Eric Altschuler kaliforniai kollégáival a Bibliában található Bírák könyve elemzéséből arra a nem mindennapi következtetésre jutott, hogy a hatalmas erejéről híressé vált Sámson - akit a Biblia másutt a hit bajnokának is nevez, és hitében követendő példaként állít minden ember elé - súlyos viselkedési zavarokkal küszködő elmebeteg volt. 


Hack Péter
Nincs kegyes halál

A Fekete Angyalként hírhedtté vált F. Tímea esetének nyilvánosságra kerülése óta ügye a közvélemény érdeklődésének középpontjába került. Az ápolónő tettével kapcsolatosan szinte minden híradásban felbukkan az eutanáziára történő utalás is, hiszen az eddig nyilvánosságra került adatok szerint az ámokfutó ápolónő haldokló idős emberek, illetve gyógyíthatatlan betegek megölésével szenvedéseiken akart könnyíteni. Bár az illetékesek naponta kifejtik, hogy a konkrét ügynek semmilyen köze nincs az eutanáziához, a közvélekedésben mégis makacsul tartja magát a gyilkosságok és a „kegyes halál” ügyének öszszekapcsolása. 


Szabó Ibolya Anna
Segítenek a csendes hősök

George W. Bush amerikai elnök egyik első rendelkezésével kezdeményezte egy olyan hivatal felállítását, amely a vallási és magán szerveződésű jótékonysági szervezetek együttműködését fogja segíteni. A rendelet indoklása szerint nem sérül az állam és az egyház elválasztásának alkotmányos elve, csupán - felekezeti különbségtétel nélkül - egyenlő esélyeket teremtenek a különböző vallási és civil szervezetek számára a szociális tevékenységben való részvételre. 


Interjú

Tihanyi Péter
A halál angyala
Exkluzív interjúk F. Tímea a Fekete Angyal családtagjaival, kollégáival, barátaival

Eddig 21 idős ember halálba segítését ismerte be a rendőrségen F. Tímea, a Nyírő Gyula Kórház 24 éves szakápolója. Így több emberen elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatta. Az ápolónő, aki a gyanú szerint méregkoktélokkal végzett gyógyíthatatlan betegeivel, nem emlékszik valamennyi áldozatára, elmondása szerint legalább 15 ember haláláért lehet ő a felelős. Az eljárást nehezíti, hogy a vádemelés alapja az ápolónő beismerő vallomása, ami eddig bizonyítatlan. Az elmeszakértők is megkezdték a vizsgálatokat. 


Külpolitika

Szikora Márton
Egy mintapolgár árulása

Amerikai és brit elhárítási szakemberek vizsgálják, mek-kora kárt okozhatott az a héten letartóztatott FBI-ügynök, aki 15 éven keresztül Moszkvának szolgáltatott ki kulcsfontosságú információkat. A veterán ügynök, Robert Hanssen munkája során a legtitkosabb nemzetbiztonsági adatokhoz is hozzájutott, és akár halálbüntetést is kiszabhatnak rá hazájában, amennyiben a vádak beigazolódnak.


Hetek-összeállítás
Példás ítélet Hágában

Ítélet született a hágai nemzetközi bíróságon az első olyan perben, amelyet a háború alatt elkövetett szexuális bűnökért indítottak boszniai szerb katonák ellen. A három vádlott fiatal muzulmán nőket, gyermekeket erőszakolt meg és kénysze-rített szexuális rabszolgaságra az 1992-95 közötti jugoszláv háborúban. A legsúlyosabb büntetés 28, a legenyhébb 12 év. 


Hetek-összeállítás
A befejezetlen háború

Az Irak ellen végrehajtott amerikai-brit légicsapások megosztották a nemzetközi közvéleményt, és a tíz éve az öbölháború idején felállt koalíció sem létezik többé. Az amerikai konzervatív The Wall Street Journal Europe egy új, keményebb amerikai politika kezdeteként üdvözölte a légicsapást, míg a brüsszeli Le Soir meddő erőlködésnek tekintette az amerikai- brit akciót. 


Vagyim Arisztov
Szaddám és a csecsenek

„Ez egyfajta jelzés a Közel-Kelet számára: Ne gondoljátok, hogy elmegyünk Közel-Keletről, továbbra is aktívan be fogunk avatkozni a dolgokba. Jelzés a szövetségeseknek: titeket nem kérdeztünk, ahogy akarjuk, úgy is csináljuk. No és végül jelzés Oroszországnak: vegyétek tudomásul, hogy határozottan fogunk cselekedni minden alkalommal, ezért legyetek óvatosak” - nyilatkozta Vlagyimir Lukin, a duma egyik elnökhelyettese, az USA pozícióját kommentálván Bagdad bombázása után. 


Sport

Németh Szilárd
Világszenzációra készül a Sturm

Már csak két kör és kezdődik a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. Az A-csoportban a Manchester United kis szerencsével már biztos továbbjutónak vallhatná magát. A vörösök továbbjutását azonban a Valencia elleni döntetlen után sem fenyegeti komoly veszély, hiszen a britek előbb a Panathinaikosz otthonába látogatnak, majd a Sturm Grazot fogadják az Old Trafford stadionban. Ha a következő fordulóban az osztrák Sturm Graz háromgólos győzelmet arat a Valenciával szemben, az utolsó forduló eredményétől függetlenül továbbjutó, ellenkező esetben (ha a papírforma nem borul nagyot) valószínűleg a Valencia lép a nyolc közé. 


Mondovics L. Gábor
Schumi a börtönbe vezet

Nem vicc szeretne lenni az eset, és semmi esetre sem hírlapi kacsa. Igen komoly bajban találta magát a népszerű autóversenyző. Egy aacheni ügynökség feljelentette Michael Schumachert. A vád: betörésre való felbujtás. 


Fekete rajt
Tovább a cikkhez >>>

Cantona lett az MU legjobbja

Eric Cantonát választották meg a Manchester United magazinjának olvasói a klub valaha volt legjobb játékosának. A francia támadó az északír George Bestet és a jelenlegi csapatot is erősítő walesi Ryan Giggset előzte meg a voksoláson.


SÍPSZÓ
Tovább a cikkhez >>>

Színes

DUMA PLÁZA

Mindenki csak panaszkodik az időjárásra, de senki nem tesz semmit az ügyben. (Mark Twain)


Kutyaközpont
Tovább a cikkhez >>>

Nem vicc
Tovább a cikkhez >>>

INNEN-ONNAN
Tovább a cikkhez >>>

Állatkert a bőröndben
Tovább a cikkhez >>>

Nyolcvanöt év az átlagéletkor
Tovább a cikkhez >>>