Vissza a tartalomjegyzékhez

Munkatársunktól
Drogbárói vágyak

Apja előtt akarta bizonyítani életrevalóságát az a 24 éves fiatalember, akit két héttel ezelőtt tartóztattak le Floridában kábítószer-csempészet miatt - értesült lapunk a férfi itthoni ismeretségi köréből. 

A fiatalember Egerből utazott az Egyesült Államokba élettársával, kislányukkal és élettársa barátnőjével fél évvel ezelőtt. A letartóztatásukkor a szállodai szobájukban lefoglalt 800 ezer darab Extasy tabletta értéke mintegy négy és fél milliárd forint, származási helye - a korábbi híradásokkal ellentétben - Hollandia, a cselekményért kiróható büntetés pedig akár 30 év börtön is lehet.
A kábítószercsempész édesapja sikeres vállalkozó Egerben, ugyanakkor fiával annyira megromlott a kapcsolata, hogy az egyik napilapban le is tagadta gyermekét annak őrizetbe vételét követően. Értesüléseink szerint egyébként a közelmúltban - a kisváros lakosságához viszonyítva - jelentős számú egri fiatal utazott Floridába. Az, hogy szintén a kábítószer-csempészettől remélt gyors meggazdagodás reményében-e, nem bizonyított, ugyanakkor tény, hogy a három drogkereskedő lebukása óta nagy részük visszatért Egerbe, s egyikük - a letartóztatott egyedülálló nő korábbi barátja - ismerősei és rokonai nevére íratta ingatlanait és autóit.
A Heves Megyei Rendőrkapitányság sajtóosztályán lapunk kérdésére elmondták: sem a lebukott dílerekről, sem a nagyszámú Floridába utazott egri fiatalról nem tudtak.