Vissza a tartalomjegyzékhez


Könnyes befutó

Ismeretlen személy egy könnygázt kibocsátó tárgyat dobott a Tour de France profi kerékpáros körverseny csütörtöki szakaszának bordeaux-i befutójához közel eső útszakaszra, így hat versenyző könnybe lábadt szemmel ért célba.
A francia Laurent Madouas, az eset egyik szenvedő alanya elmondta: amikor teljes sebességgel közeledett a célhoz, hirtelen nehezen kapott levegőt. - Egyszer csak ömleni kezdett a könnyem, és közel öt perc múlva lettem csak ismét jól - tette hozzá Madouas.
A Tour egyik szóvivője, John Lelangue megjegyezte, hogy amikor több kerekes is fejét fogva ért célba, azt gondolták, bukás lehetett a befutó előtt. Később kiderült, hogy nem baleset, hanem könnygáz miatt érezték roszszul magukat a versenyzők - mondta Lelangue.
Lapzártánkkor a belga Tom Steels harmadik szakaszgyőzelmét aratta az idei Tour de France-on. A Mapei klub profi kerékpárosa a körverseny csütörtöki, 17. szakaszán az ausztrál McEwent és német Zabelt hajrázta le. Az amerikai Lance Armstrong továbbra is őrizte vezető helyét az összetettben. (MTI)