Vissza a tartalomjegyzékhez


INNEN-ONNAN

A végzős vörös haja

Brenda Lucasnak még egy vizsgát kell tennie, mielőtt megkapja a középiskolai bizonyítványt: a hajszínének is ki kell állnia a próbát. Orin Simmerman, iskolaigazgató azt állítja, ha a 18 éves diák lángoló vörös haja nem lesz jelentősen világosabb, nem engedi meg, hogy részt vegyen a tanévzáró ünnepségen. Lucas azt állítja, hogy nem szándékozta ilyen élénk színűre festetni a haját, saját bevallása szerint korábban is használta a Manic Panic által gyártott lángoló vörös színű hajfestéket -
kevésbé extrém hatással. Az iskola öltözködési kódexe szerint a jólápoltság mellett minden diák festheti a haját, de csak természetes színűre. Miután saját kísérletei hajszínének világosítására nem jártak sikerrel, végül a helyi fodrász festette át gesztenyebarnára, s most azt reméli, ez a hajszín meg fog felelni az iskola vezetőinek is. (USA Today)


Hamisítványok Múzeuma

A Rügen szigetén, Binzben egy esztendeje megnyílt Hamisítványok Múzeumát már az első évben harmincezren keresték fel, s azóta is nagy az érdeklődés. Turistacsoportok egész sora kíváncsi a hamisítványokra - számolt be a dpa-nak a múzeum szóvivője, remélhetően nem hamisítva meg az adatokat. Az 1998 május végén megnyílt múzeum 160 négyzetméteres kiállítótermében kereken száz, megrendelésre készült hamis festmény látható - valamennyi ismert művész alkotásának utánzata. Köztük található Leonardo da Vinci remekművének, a Mona Lisának másolata is. A binzi Hamisítványok Múzeuma Tokió, New York és Athén után a világon a negyedik ilyen létesítmény. A zürichi International Imaginary Museum megbízásából 45 festő és múzeumi restaurátor „hamisított” Binz részére. (MTI)


Szökevény metrószerelvény

Az utasok sikoltozása közepette száguldott állomásról állomásra egy vezető nélkül maradt metrószerelvény hétfőn Madridban, miután a szerelvény vezetője elhagyta kabinját, hogy megnézze, miért nem tudott indulni az előző állomáson. Úgy szállt ki a mozdonyból, hogy azt sebességben hagyta, s amikor egy ajtót bezárt, ami nem volt rendesen becsukva, a szerelvény magától elindult. Ezt követően a megindult szerelvény után rohant az alagútban egészen a következő állomásig, ahol riasztójelzést adott le. A vonat azonban még három állomáson keresztül zakatolt feltartóztathatatlanul, amikor a rémült utasok egyikének eszébe jutott meghúzni a vészféket. Szerencsére csak két utas szenvedett könnyebb sérülést. (The Telegraph)


Kutyaharapás gumival

Beavertonban (Oregon) két járőr magára zárva a rendőrautó ajtaját remegett a veszély elmúltáig. Nem bűnözőktől ijedtek meg, hanem egy több mint 45 kilogrammos rotweilertől. A vicsorgó eb megtámadta és fejével döfködte, hintáztatta, kis híján feldöntötte a járművet. A rendőrök azért érkeztek a helyszínre, mert jelentették, hogy a környéken egy kutya üldözi a békés biciklistákat és autósokat. Ezek után jobbnak látták, ha felhúzott ablakokkal az autóban maradnak az Állategészségügyi Hivatal szakembereinek érkezéséig, akiknek végül is sikerült megfékezni az ebet. Mire a helyszínre érkeztek a kutya az autó kerekeit szétharapdálta. Felony - mert ez az eb neve - visszaeső, ez volt immár a második incidense. Decemberben azért fogták el, mert ugyancsak egy autónak esett neki, s most már bizonyosra vehető, hogy nem kedveli a járműveket. (USA Today)