Vissza a tartalomjegyzékhez


Vlak a Croatiáé

A Croatia Zagreb futballcsapatának vezetése az argentin Osvaldo Ardilest szerződteti a horvát bajnokcsapat vezetőedzőjévé, míg a Ferencváros jelenlegi edzője, Marijan Vlak lesz Ardiles segítője „edzői státuszú segédedzői” besorolással - erről számoltak be a csütörtöki központi zágrábi napilapok a klub végrehajtó bizottságának szerda késő esti döntéseiről hírt adva.
A Sportske Novosti Ardiles és Vlak megerősítést nyert címmel adott hírt a döntésről. Idézték Zlatko Canjugát, a klub elnökét, aki Vlakkal kapcsolatban egyebek között kijelentette, hogy a Croatia Zagreb végrehajtó bizottsága és személyesen ő is „már múltnak tekinti mindazt a kevésbé szépet, ami Vlakkal első edzői megbízatása idején történt (a Croatianál - a szerkesztő), és a szebb jövő érdekében el kell felejteni a múlt negatív részét”.
A klubelnök nem erősítette meg, de nem is cáfolta a sajtónak azt az értesülését, hogy Ardiles hetente hétezer fontot (körülbelül 21 ezer márkát) kap majd a Croatia Zagrebtől. (Ardiles a horvát sajtónak telefonon nyilatkozva azt mondta: egyelőre nem kapott hivatalos értesítést a horvát csapat vezetésétől.)
A Vjesnik című napilap Ardiles vezetőedző, Vlak edző címmel tájékoztatta olvasóit a klubcsapat végrehajtó bizottságának döntéseiről. A cikk szerint Ardiles és Vlak vasárnap találkoznak Zágrábban, ahol meghatározzák a munkavégzés módját. A Vjesnikben idézték Canjuga klubelnököt, aki egyebek között kijelentette: „Marijan Vlak ismét bizalmat kapott, és ami közöttünk történt, az már a múlté. A klub érdekében valamennyiünknek a jövő felé kell fordulnunk!”
A Vecernji List Ardiles vezető-, Vlak pedig segédedző a kékeknél, a Jutarnji List pedig Ardiles az edző, Vlak a segítő címmel adott hírt a döntésekről.
A zágrábi napilapok beszámoltak arról is, hogy a vezetőség úgy határozott: a csapat szurkolói a következő bajnokságtól egyaránt használhatják a Croatia Zagreb és a Dinamo elnevezés rekvizitumait, Dinamo néven is éltethetik, Dinamo feliratokkal is buzdíthatják csapatukat, és az Én a Dinamót szeretem című himnuszukat is szabadon énekelhetik ezután. (MTI)