Vissza a tartalomjegyzékhez

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Botrány az Internél

Feldühödött Internazionale-szurkolók egy csoportja a milánói csapat hétvégi, Udinese elleni 3-1-es veresége után megtámadta a brazil Ronaldót, valamint a csapat több más labdarúgóját.

A játékosokat közel ötszázan várták a stadion előtt, és kövekkel, üvegekkel dobálták meg a labdarúgók gépkocsijait. A rendbontás során senki sem sérült meg.
Ronaldo az incidens után azzal fenyegetőzik, hogy elhagyja klubját, amennyiben a szurkolók továbbra is ellenségesen viselkednek vele szemben.
„Ilyen feszült körülmények között bárkiben felmerülne a távozás gondolata. Ugyan a klub részvényese vagyok, ami hosszú távú kapcsolatot jelez, de az is igaz, hogy az ember a jövőjét napról napra újragondolja. Mélységesen elszomorít a kialakult helyzet. A szurkolók elfelejtik, hogy az elmúlt idényben 34 gólt szereztem, és részben ennek is köszönhető, hogy megnyertük az UEFA-kupát. Nem várom el, hogy örökké dicsőítsenek, csak azt szeretném, hogy a sérülésemre való tekintettel több megértést tanúsítsanak. Egyetlen dolgot semmiképpen sem tudok elfogadni, ez pedig az erőszak. A klubnak valamit tennie kell, hogy hasonló incidensek a jövőben ne fordulhassanak elő” - fogalmazott Ronaldo. A csatár térdsérülése miatt az idei szezonban január 17-ig mindössze nyolc mérkőzést játszott végig. Ezt követően két hónapig egyáltalán nem lépett pályára, majd március 7-én a Parma ellen szerepelt újra csapatában, ám korábbi formáját azóta sem nyerte vissza.
Az Inter legutóbbi tíz mérkőzésén hat pontot szerzett. A klubvezetés a bajnoki cím megszerzését tervezte az idényre, a milánói együttes azonban négy fordulóval a bajnokság vége előtt a kilencedik helyen áll, és előfordulhat, hogy még egy UEFA-kupaszereplést biztosító helyezést sem sikerül elérnie.