Vissza a Hetek archívum borítólapjára
III. évfolyam, 16. szám, 1999. április 24

Belpolitika

Felkészültek a magyar katonai orvosok
Tovább a cikkhez >>>

Egyre többen szeretnének tanulni
Tovább a cikkhez >>>

SEBESTYÉN ISTVÁN
Milliárdok az időbombára

„Ez nem katasztrófa, hanem óriási probléma” - mondta az Y2K-probléma kapcsán lapunknak Révész István, a Belügyminisztérium Informatikai Főosztályának vezetője. A BM tavaly november végén indította el azt a projektet, amelynek feladata a milleniumi számítógépes probléma kezelése. Révész az anyagiakról szólva elmondta: „Az első becslések január-február tájékán nagyon nagyok voltak, mindent rossznak láttunk, és olyan tízmilliárdos nagyságrendű költség jött ki. Most, hogy túljutottunk a leltárakon - de a tesztelésen még nem -, ez az összeg nagyban mérséklődött.” A jelenlegi helyzetben a költségeket mintegy 5 milliárd forintra lehet becsülni, de a szakértő szerint ez a szám még csökkenhet.


MUNKATÁRSUNKTÓL
Rendőrkézen a szoftverkalózok

212 millió forintos kárt okozott az a lopott szoftverekkel kereskedő szervezet, amelynek ügyét a héten zárta le a győri rendőrség. A bűnüldöző szervek több mint 10 millió forintot költöttek az ügy feltárására és a lefoglalt adatmennyiség feldolgozására.


HÍRÖSSZEFOGLALÓ
Figyelmeztetés Csüllögnek

Úgy tűnik, véget ért az elmúlt évek leszámolásos merényletsorozatában a választások óta beállt szünet: ismeretlen tettesek kis híján felrobbantották az olajügyleteiről ismert Csüllög Zsigmond vállalkozót. Döcher György és Seres Zoltán kivégzése után ez volt a harmadik nyíltszíni merénylet két és fél hónapon belül.


MONDOVICS GÁBOR
Vita a miniszterek között

A keddi kormányülésen - sajtóinformációk szerint - Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, retorziók lesznek ha még egyszer a miniszterek egymás ellen szavaznak. Ez a múlt heti parlamenti eseményekre volt a válasz, melyről lapunk is beszámolt: leszavazták egymás mi-nisztereit a kormánypártok. Az ülésen az a mindeddig példa nélküli eset is előfordult, hogy Torgyán József „nem”-mel szavazott minisztertársa Deutsch Tamás interpellációra adott válaszára. Ráadásul a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter már hosszabb ideje nem vesz részt a kormányüléseken. Borókai Gábor a sajtónak megerősítette: ezen a héten sem vett részt a miniszter a tanácskozáson. Az azt megelőző kabinetülésen még ott volt, de „láthatóan bokros teendői lehettek”, úgy sietett el. Torgyán József egy televíziós műsorban riporteri kérdésre, mely pontosan a „nem részvételekre” kérdezett rá, azt válaszolta: csak azokra az ülésekre megy el, ahol szorosan a hatáskörébe tartózó témáról van szó.


HAJDÚ SÁNDOR
Magyarország nem lehet kiindulópont
Interjú Kovács Lászlóval, a Magyar Szocialista Párt elnökével
Tovább a cikkhez >>>

MUNKATÁRSUNKTÓL
Horn a politikai gyűlöletről

„Magyarországon olyan erős a gyűlölet a belpolitikában, hogy az a vezető politikusokat súlyosan emészti. Saját szemeimmel láttam, ahogy Antall József ez alatt az erő alatt megroppant; magam is tapasztaltam, hogy milyen kibírhatatlan ennek a gyűlöletnek a terhe. Tönkre lehet menni ezalatt. Emiatt, ha nyertünk volna is, egy vagy két év után átadtam volna a helyemet másnak“ - mondta Horn Gyula, szocialista képviselő, volt miniszterelnök Békéscsabán, az MSZP immáron szokványossá váló ország(rész)gyűlésének egyik előadásán.


SZOBOTA ZOLTÁN
Tengernyi malac

Új mezőgazdasági terminus honosodott meg Magyarországon „vízidisznó” néven. A kifejezés azokat a sertéseket illeti, amelyek a télvégi ár- és belvíz által elöntött területeken maradtak ól vagy táp nélkül. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) vállalta az állatok egy részének felvásárlását, ám a vártnál jóval nagyobb igényeknek láthatóan nem fog tudni eleget tenni. Ugyanakkor megoldatlan az állami támogatással gazdálkodó parasztok hízóinak értékesítése is, hiszen a szerződés értelmében 2001-ig nem adhatják el malacaikat.


Életmód

PÁLFY GYULA
FILMEK
A játék neve: életben maradni
Tovább a cikkhez >>>

Israel Beer Josaphat alias Reuter
Tovább a cikkhez >>>

LAPU ATTILA
Ötletek kirándulóknak
Tovább a cikkhez >>>

Programajánlat
Tovább a cikkhez >>>

Fókusz

TOLNAY LÁSZLÓ
A kiszélesített biztonság

„Nem elégséges biztonsági garancia a jövő évszázadban az, hogy elbástyázzuk magunkat a világ problémái elől. Kizárólag olyan politizálás teremtheti meg a szükséges biztonságot, amely a változások irányítását tűzi ki célul” - mutatott rá Javier Solana, az észak-atlanti szövetség főtitkára a NATO Review-ban múlt év végén közzétett egyik levelében. Állásfoglalásával a főtitkár ismételten emlékeztetni kívánt arra, hogy a NATO-ra mind földrajzilag, mind tevékenységi körét illetően lényegesen kiterjedtebb felelősség és feladatkör vár, mint a hidegháború éveiben, és amennyiben ennek eleget kíván tenni, elkerülhetetlen szerepének újbóli meghatározása. Közvetve azonban utalás volt ez arra is, hogy az 1997. júliusi madridi csúcstalálkozón meghatározott és a NATO jövőbeli feladatait rögzítő 1991-es római dokumentumot felváltó új stratégiai koncepció körül kialakult vitát ideje lenne lezárni, hogy az a terveknek megfelelően, a washingtoni jubileumi csúcson elfogadható legyen.


Hol lehetne még bombázni
Tovább a cikkhez >>>

Gazdaság

DEBRECZENY RÉKA
Újjáépítési tervek a Balkánon

A koszovói háború pusztításai nyomán egyre inkább felmerül a kérdés, hogyan lehet majd helyreállítani a gazdaságban okozott rombolást. Az Európai Unió már jelezte irányító szándékát az újjáépítésben, és egy II. világháború utáni Mar-shall-segélyhez hasonló mó-don fogja segíteni a Balkánt. Ez tulajdonképpen lehetővé tenné a térség uniós integrációját, mi több, az idegen politikájú, stratégiailag kulcsfontosságú, eddig embargó alatt álló Jugoszlávia EU-útra terelését.


PAPP LEVENTE
Költséges bevetések

A háborúhoz sok minden kell, de mindenek előtt sok pénz. A déli háború eddig mindkét fél számára komoly kiadásokat, és veszteségeket okozott. A támadó országok költségvetésében is nyomot hagy, és más, futó programoktól veszi el a pénzt. Jugoszláviának felbecsülhetetlen gazdasági károkat kell tudomásul vennie, a helyreállítás terhét több - többségében a rombolást végző államok közül - jelentkező készségesen vállalná.


ACSAI ANIKÓ
Vegyipari hossz a BÉT-en

Míg az informatikai részvényekkel súlyos Nasdaq index története második legnagyobb esését könyvelhette el a héten, egy nap alatt több mint öt százalékot veszítve értékéből, addig a ciklikus ágazatok - vegy-, papír- és nehézipar - részvényei mind a Wall Streeten, mind az európai tőzsdéken jelentős emelkedésnek indultak. A trendet követték a Budapesti Értéktőzsde vegyipari papírjai is, a Borsodchem részvényei 27, a TVK papírjai pedig 13 százalékkal érnek többet előző heti értéküknél.


MUNKATÁRSUNKTÓL
Rózsás jövő

Véglegessé váltak a kormány hároméves költségvetési tervezetének keretszámai. Az összeállítás optimális körülményeket vesz figyelembe, nem számol azzal, hogy a határon túli háborúnak komoly hatása lenne a gazdaságra. Jóllehet már most megnehezültek a nemzetközi hitelfelvétel kondíciói, a hitelezők magasabb kamatot számolnak fel. Ez azt mutatja, hogy romlott Magyarország megítélése, a befektetők szemszögéből nézve nőtt az ország kockázata. Amennyiben elhúzódik a háború, elbizonytalaníthatja a külföldi befektetőket, elodázhatja a beruházásokat.


HETEK-HÍRÖSSZEFOGLALÓ
Vége az Agrobank-sztorinak

A rendszerváltás zűrzavaros átmeneti éveinek egy korszaka zárulhat le a Legfelsőbb Bíróság (LB) döntésével, miszerint Kunos Péternek, az Agrobank egykori vezérigazgatójának le kell töltenie a kétéves szabadságvesztést, és ki kell fizetnie a 1,5 millió forintot. Egykori helyettesére, Kovács Mihályra másfél év felfüggesztett szabadságvesztést és kétmillió forint pénzbüntetést mért az LB. Az ügy még sincs lezárva: az egykori bankvezérek védőügyvédje a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bírósághoz fordult.


MUNKATÁRSUNKTÓL
Új lakáskoncepció

Sok szó esett az elmúlt hetekben a lakásépítések magyarországi helyzetéről. A témáról szóló riportokban hazai építési vállalkozók panaszkodtak, hogy az 1994-től érvényben lévő támogatási rendszer igénybevételének feltételei az évek során annyira beszűkültek, hogy a piac ma már nem biztosít megfelelő jövedelmezőséget a szabályosan tevékenykedő építési cégek számára. Helyüket egyre inkább átveszik a feketemunkával vagy a kalandor üzletpolitikával operáló vállalkozások. A megszólaltatott kormányzati szakértők több esetben utaltak rá, hogy új lakáspolitikai koncepció van kialakulóban a Gazdasági Minisztérium berkein belül, amelytől az illetékesek a magyarországi lakáshelyzet minden feszítő problémájára megoldást remélnek.


VARGA P. MIKLÓS
Törvénysértő törvénytervezet

A szövetkezetek átalakulásának lehetőségét biztosító jogszabály felfüggesztését és a szövetkezetek tulajdonában lévő ingatlanok elidegenítési tilalmának bevezetését javasolja dr. Torgyán József, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) vezetője. Szakértők véleménye szerint a tervezet várhatóan a kormány elé sem kerülhet, mert nyilvánvalóan és súlyosan sérti az alkotmányt, valamint a piacgazdaság kereteit biztosító törvényeket.


APRÓPÉNZ
Tovább a cikkhez >>>

Háttér

SEBESTYÉN ISTVÁN
Az új idők focija

Az elmúlt hétvégén a sokat megért Üllői úti stadion falai nem(csak) a zöld gyepen láthattak izgalmas pillanatokat. A rangadónak számító FTC-UTE találkozó előtt, után és alatt is a rendfenntartóknak nem kis fejfájást okozó szurkolók voltak a főszereplők. Az elszabadult indulatok nem csak a pálya környékén, hanem a politikai közéletben is vihart kavartak: Torgyán József, az FTC elnöke első olvasata szerint a rendőri intézkedés brutális és eltúlzott volt, és mindezek kivizsgálására a politikus parlamenti vizsgálóbizottság felállítását akarta kezdeményezni. Ezzel szemben Pintér Sándor belügyminiszter jogszerűnek minősítette a rendőri beavatkozást. Több szakértő és politikus szerint az ügy mentén újra kirajzolódni látszik, hogy a labdarúgás és a politika ilyen mérvű összefonódása nem csak a sportot sérti, de a politikának sem tesz jót, hiszen a sportban jelentkező problémák a politikai közéletben is hasonló konfliktusokat váltanak ki.


VAGYIM ARISZTOV
Második Csernobilt okozhat a bombázás

Az orosz parlament alsóháza, a Duma többsége elfogadta Jugoszlávia csatlakozásának tervét Oroszország és Belorusszia szövetségéhez. Ez lett a válasz arra, hogy a NATO nem hajlandó befejezni a légi-csapásokat - ezenkívül pedig Oroszország az irányú kísérlete, hogy a jugoszláv válság menetét a szláv népek egyesítési törekvéseivel befolyásolja. Ez az út azonban igen veszélyesnek tetszik: azon kívül, hogy Oroszország bevonásához vezet, azt is eredményezheti, hogy Európa, de akár a világ többi része is könnyen háborúban találhatja magát.


MÁRVÁNYI PÉTER MAROSVÁSÁRHELY
A légtér ára és a kisebbségek tere

A bukaresti törvényhozás zajos vita után elfogadta a NATO kérését, és engedélyezte a román légtér korlátlan használatát a szövetség számára. Az viszont, hogy a vita hevessége ellenére a szavazás viszonylag sima volt, még nem azt jelenti, hogy Románia politikai elitjében egyszerre mély gyökereket vert az európai-észak-atlanti integráció folyamata, vagy hogy a román pártok egyik napról a másikra szakítottak volna az eddigi balkáni stílusú játékmodorral. A sima szavazás oka, hogy most így diktálták bizonyos érdekek, valamint az a remény, hogy a NATO komoly árat fizet a légtérhasználatért.


LAUDANCSEK KATALIN
Oszd szét és uralkodj

A Független Államok Közössége (FÁK), bármilyen furcsán is hangzik, jelenleg egyike a világ leghatékonyabban működő nemzetközi szervezeteinek. Legfőbb célja ugyanis nem a tagországok összeolvasztása, hanem inkább azok fájdalommentes szétválasztása - állítja a moszkvai Kommerszant című hetilap.


SZABÓ IBOLYA ANNA
A dezinformáció kora

„Senkiben nem lehet megbízni. A mai változékony világpiacot a félremagyarázás, a nyílt becsapás és a becsület teljes hiánya jellemzi” - állítja a Foreign Policy című amerikai folyóiratban megjelent cikkében David J. Rithkopf egyetemi profeszszor, egy washingtoni székhelyű nemzetközi információs és tanácsadó cég, a Newmarket Company elnöke. Állítása szerint a szándékosan elégtelen információszolgáltatás, az előítéletes vagy más okból elfogadhatatlan elemzés napi gyakorlat a gazdasági életben.


SZABÓ IBOLYA ANNA
Demográfiai fekete lyuk fenyeget

Fél évszázad múlva mintegy 500 millióval kevesebb ember lesz a Földön, mint ahogy azt a népesedéspolitikai szakemberek korábban jelezték: míg a fejlődő világban az AIDS, a vízhiány és a termőföldek csökkenése a halálozások számát növelheti, addig a világ fejlettebb felén a csökkenő születésszám lassítja a népességnövekedés ütemét - áll a World Watch Institute által nemrég megjelentetett Malthus után: a populációs kihívás 19 dimenziója című könyvben. A világ egyharmada hamarosan demográfiai rémálomnak nézhet elébe: ha a fejlődő országok nem kapnak megfelelő támogatást, hamarosan minden eddiginél nagyobb éhínség és járványok tizedelhetik a föld jelentős részének lakosságát.


CSEREKLYEI MÁRTA
Az evangéliumi protestantizmus és a McVilág

„A kulturális globalizációnak legalább négy különböző folyamata van, amelyek egyidejűleg zajlanak… A negyedik, de talán még nem utolsó, jól felismerhető globalizációs jelenség az evangéliumi protestantizmus, mindenekelőtt a pünkösdiek mozgalma, mely feltehetően a protestantizmus világméretű növekedésének mintegy nyolcvan százalékát teszi ki” - állítja Peter R. Berger a The International Interest című lapban A globális kultúra négy arca címmel megjelent tanulmányában.


Külpolitika

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Változatok a szárazföldi támadásra

A balkáni háború első hónapja után mind több találgatás, feltételezés és cáfolat hangzik el a NATO esetleges szárazföldi hadműveleteiről. Magyarország (Romániával együtt) az úgynevezett „északi” forgatókönyvekben szerepel felvonulási területként, ám ennek a lehetőségét magyar részről eddig határozottan elutasították. Orbán Viktor magyar kormányfő a The Daily Telegraph című brit lapnak adott interjúban kijelentette: hiszi, hogy a legjobb stratégia a légi csapások fokozása. Hasonlóan vélekedik az ellenzék is. „A belgrádi vezetés eddig betartott bizonyos játékszabályokat a magyar kisebbséggel való bánásmódjában” - mondta a Heteknek Szent-Iványi István, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, azonban hozzátette, hogy „amennyiben viszont súlyosbodnak az atrocitások, Magyarország álláspontja Jugoszlávia irányában alapvetően és jelentősen változni fog”.


PÁTKAI MIHÁLY
Fiatal nácik tömeggyilkossága

Adolf Hitler száztizedik születésnapján az amerikai Denver melletti Littletown városban a tizenhét éves Dylan Klebold és a tizennyolc éves Eric Harris viharkabátban és álarcban, állig felfegyverkezve besétáltak iskolájukba, és tizenöt tanulót meggyilkoltak, majd önmagukat is agyonlőtték. A golyók és a kézigránát-repeszek további huszonkét gyereket megsebesítettek, közülük öten kórházban, kritikus állapotban vannak.


MÁRER GYÖRGY NEW YORK
Balkán Amerikában

Egy kellemes, kora tavaszi nap a legszörnyűbb lázálomnak is beillő vérfürdővé változott a Colorado állambeli Littletown kertváros középiskolájában. Diákok szerint a két fiú egy olyan csoporthoz tartozott, amelynek tagjai kilógtak a többiek közül, és nem voltak képesek beilleszkedni környezetükbe. Azzal akartak kievickélni az ismeretlenségből, hogy állandóan együtt jártak, és sötét ruhákat, valamint hosszú, fekete, kaftánszerű kabátot viseltek, még a meleg nyári hónapokban is. Így elérték, hogy könnyen felismerhetővé váltak az intézet több mint 1800 diákja között. A tanintézet közelében lakók már évek óta tudtak róluk, de egyáltalán nem láttak okot a félelemre.


Brit újfasiszták terrorja
Tovább a cikkhez >>>

HECHS LÁSZLÓ JERUZSÁLEM
NAGYÍTÓ
Izrael helyét keresi

„Izrael felkészültebb, mint valaha a jövő kihívásaival szemben” - jelentette ki a Függetlenség Napja alkalmából a diaszpóra zsidóságának küldött üzenetében Izrael miniszterelnöke, Benjamin Netanjahu. Az ősi álom valósággá vált, kétezer év száműzetése után egy nemzet újjászületett. A zsidó állam puszta léte születése napjától kérdéses volt, mára azonban katonailag és gazdaságilag regionális nagyhatalommá nőtte ki magát. Népessége 1948 óta megtízszereződött, és mára túllépte a hatmilliót.


BUSA VIOLA
Bosszút álltak a mecsetért
Tovább a cikkhez >>>

Közös nevező
Tovább a cikkhez >>>

GESZTI ZSUZSANNA
Mobiltelefonon rendelik a bombázókat

A NATO felhasználja a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) által közvetített információkat, melyek alapján bemérhetők és lebombázhatók a szerb állások a háború sújtotta tartományban. Annak ellenére, hogy a NATO már sokszor kijelentette, a szövetségnek nincsenek hivatalos kapcsolatai az UCK-val, Anthony Loyd, a The Times skopjei tudósítója tanúja volt annak, hogyan adnak részletes felderítési információkat az albán felkelő harcosok a NATO-bombázóknak műholdas telefonokon keresztül.


VANJA CSAVDAROVA SZÓFIA
Ajándék rakéták
Tovább a cikkhez >>>

Londoni tüntetés
Tovább a cikkhez >>>

EPERJESI ILDIKÓ
Mélyponton a magyar orosz kapcsolatok
Tovább a cikkhez >>>

BURIK GÉZA
Előretörtek a Szürke Farkasok
Tovább a cikkhez >>>

Riport

BOHÁCS KRISZTINA
A tehetségre fölfigyelni óriási öröm
Beszélgetés Dr. Ilia Mihály irodalomtörténésszel

Esterházy Péter írja róla: „övé az ország”. De övé Erdély, Vajdaság, Szlovákia és Amerika egy darabja is. Hiszen bárhol a világon vagyunk is, mindig találkozunk egy-egy Ilia-tanítvány-nyal. Sokan vannak ugyanis, akik Ilia tanár úr alig észrevehető, de határozott szellemi irányítása alatt nőttek naggyá. Baka István, Zalán Tibor, Fenyvesi-Félix Lajos, Szőcs Géza, Határ Győző... több tucat szegedi diák vagy levelezőtárs, akik azóta jól ismert írók, szerkesztők, politikusok vagy egyetemi tanárok lettek. Hogy mi a tanár úr titka? Az, hogy figyel. S ahogyan egyik barátja mondta: olyan kertész ő, aki ugyanazzal a megkülönböztetett figyelemmel nyúl egy kőhöz, mint egy érett barackhoz a fán…


Sport

NÉMETH SZILÁRD
A Marseille visszatért

Utolsó felvonásához érkezett a nemzetközi kupák 98/99-es évi versenykiírása. Az UEFA-kupában a francia Olympique Marseille az olasz AC Parmával csatázhat május 12-én Moszkvában, míg a Bajnokok Ligájában az angol Manchester United és a német Bayern München lép pályára a barcelonai fináléban.


Sakkvébé a láthatáron
Tovább a cikkhez >>>

Gretzky elköszönt

A héten játszotta utolsó jéghoki mérkőzését Wayne Gretzky, az észak-amerikai profi ligában (NHL) szereplő New York Rangers kanadai játékosa. A New York-i Madison Square Gardenben tartott sajtótájékoztatót számos televíziós csatorna élőben közvetítette.


Ben Johnson visszatér

Graham Meuws kanadai bíró szerint új vizsgálatot kell elrendelni Ben Johnson atléta ügyében, akit többszöri doppingvétsége miatt a Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetség (IAAF) élete végéig eltiltott. A bíró nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a kanadai sportoló ismét versenyezhet.


Eldőlhet a döntetlen
Tovább a cikkhez >>>

Börtönviselt bokszolók
Tovább a cikkhez >>>

Újabb Irán USA mérkőzés
Tovább a cikkhez >>>

Szabadidő

Sis kebab, urfa kebab és ajran

Szereti a török ételeket? Ha nem, annak csak az lehet az oka, hogy még nem kóstolta őket. Az sem mindegy, hogy ki készíti. És az sem, hogy hogyan! Atik Gencer két éve jött Isztambulból Magyarországra, hogy segítsen két idetelepült bátyjának az üzletben. Azóta egészen jól megtanult magyarul. Mindkét testvére magyar lányt vett feleségül. A család már régóta vendéglátással foglalkozik, ezt a mesterséget folytatják Magyarországon is. Pár éve nyílt a Három testvér nevű eredeti török ételeket kínáló étkező a Szent István körúton, a Nyugatinál; ez Atik vendéglője.


KIRÁLY SÁNDOR
Kenés nélkül nem megy

A nagyapáink korában futó autók 2-3000 kilométernél nem mehettek többet olajcsere nélkül, az akkori kenőanyagok egyszerűen elfáradtak ennyi igénybevétel után. Azóta hatalmasat fejlődtek a motorolajok, és a motorok illesztési hézagai is pontosabbak - kisebbek - lettek, ennek eredményeképpen lehetett az olajcsere-periódus hosszát akár 15-20 ezer kilométerre is megnövelni.


Táplálkozás és csontritkulás
Tovább a cikkhez >>>

Színes

Egy szökevény látogatása a börtönben
Tovább a cikkhez >>>

Pedálos TV
Tovább a cikkhez >>>

Víziló a Szajna mellékfolyójában
Tovább a cikkhez >>>

Tollas szemtanú
Tovább a cikkhez >>>

Kuba ajándéka: egy vízibivaly
Tovább a cikkhez >>>

Disznódepresszió
Tovább a cikkhez >>>

Fényképezőgép-memória
Tovább a cikkhez >>>

Változatok egy témára
Tovább a cikkhez >>>

Nem emlékszel a dal címére Hangolj rá a Netre
Tovább a cikkhez >>>

INNEN-ONNAN
Tovább a cikkhez >>>

Sztori

TIHANYI PÉTER
...és fölálltam a tolószékből

1995 októberében egy keddi nap délutánján Hatvanban vagyunk, egy karizmatikus keresztény istentiszteleten. Az első sorban tolókocsiban egy béna hölgy ül. Majd egyszer csak feláll… és azóta se, négy éve, nem ült vissza a székbe. Abban a pillanatban tökéletesen meggyógyult. A hölgyet Kadét Józsefné Olgának hívják.


Vallástörténet

GRÜLL TIBOR
A vas és cserép birodalma
Tovább a cikkhez >>>