Vissza a tartalomjegyzékhez

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Nem vesztettünk, de nem is nyertünk

Válogatottunk legutóbbi Európa-bajnoki selejtező mérkőzésén Szlovákia ellen gól nélküli döntetlent ért el. A hazai futball állapotát figyelembe véve ez mindenképpen jó eredmény. Az EB-re jutás szempontjából azonban nem segített, ugyanis így Románia vagy Portugália pontvesztésére vagyunk utalva, amire nem sok esély van.


Sebők Vilmos és a szlovák Jozef Majoros harca a labdáért. Az egész mérkőzés küzdelmes volt. Senki nem nyert     Fotó: MTI

Az ellenfél - aki nagyon a győzelemre készült - nem kezdett annyira viharosan, mint várható volt. Az első tíz perc elteltével a félidő végéig a hazai csapat már többet birtokolta a labdát, akár a vezetést is megszerezhette volna. A magyaroktól az ellentámadásokon kívül csupán egyetlen helyzetre tellett, amit Illés kihagyott. A második félidőben a többet támadó magyar csapat Tóth, Hrutka és Hamar révén három gólt is szerezhetett volna, de a helyzetek kimaradtak. A döntetlen igazságosnak mondható. Küzdelmes és nagyon izgalmas játékot láttunk mindkét csapat részéről sok hibával.
Jozef Adamec, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés után elmondta: „Tudtuk, hogy jó ellenfelünk lesz, féltettem is egy kicsit a játékosaimat, hiszen Romániában nehéz mérkőzésen szerepeltek, és itt is ez várt rájuk. Ezért is örülök, hogy jó mérkőzést játszottak egy nagyon erős ellenféllel szemben. A játék lendületes volt, sok ember-ember elleni küzdelemmel. A találkozó során hol az egyik, hol a másik együttes játszott fölényben. A magyar csapat szimpatikus futballt mutatott be, játékosai dinamikusak voltak, ami nálunk hiányzott. Mindkét csapat győzni akart, ezért is volt különösen jó ez a mérkőzés.” Bicskei Bertalan, a magyar csapat mestere így nyilatkozott: „Úgy alakult a mérkőzés, ahogy vártuk. Tudtuk, hogy a szlovák játékosok fizikailag jól felkészítettek, és hogy Romániában jó mérkőzést játszottak. Ezért nagy csatára készültünk, és reméltük, hogy csatárainknak lesznek helyzeteik. Ez meg is valósult, de sajnos nem tudtuk kihasználni azokat. El kell azonban ismernünk, hogy a szlovák csapatnak is voltak nagy helyzetei. A döntetlen a továbbjutás szempontjából igazán egyik csapatnak sem jó.” Király Gábor - akinek az utolsó percekben bemutatott védése révén ezúttal nem jött be a „Csank-effektus”, vagyis nem kaptunk gólt a mérkőzés végén - pozitívan nézi az eredményt: „Jó teljesítménynek tartom, hogy idegenben nem kaptunk gólt. A helyzetek alapján nyernünk kellett volna, de sajnos a döntő lehetőségek előtt az összpontosítás nem volt tökéletes.”


További eredmények:
1. csoport:
Svájc-Wales 2-0, Olaszország-Fehéroroszország 1-1

2. csoport:
Lettország-Görögország 0-0

3. csoport:
Németország-Finnország 2-0, Moldova-Észak-Írország 0-0

4. csoport:
Oroszország-Andorra 6-1, Ukrajna-Izland 1-1, Franciaország-Örményország 2-0

5. csoport:
Luxemburg-Bulgária 0-2, Lengyelország-Svédország 0-1

7. csoport:
Szlovákia-Magyarország 0-0, Azerbajdzsán-Románia 0-1, Lichtenstein-Portugália 0-5

9. csoport:
Litvánia-Észtország 1-2, Skócia-Csehország 1-2