Vissza a tartalomjegyzékhez

SZABÓ GERGELY
A természet művészete

Demszky Gábor főpolgármester és Mauricio de Castro Galán, Panama nagykövete nyitották meg február 16-án Korbely Attila természetfotós kiállítását a Stefánia palota galériájában. Az ünnepségen több száz vendég vett részt, köztük latin-amerikai és európai nagykövetek, politikusok és más közéleti személyiségek.


Demszky Gábor Budapest főpolgármestere, Korbely Attila fotóművész és Mauricio de Castro Galán, Panama nagykövete a megnyitón    Fotó: MTI

A megnyitót követő fogadáson tekinthették meg először a meghívottak a 30 képből álló gyűjteményt, miközben Patricio Baeza és együttese pergő ritmusú latin zenével emelte az esemény hangulatát. A kiállítás anyagának egyharmada Panamában készült, ezek a fotók a tavalyi lisszaboni expón is láthatók voltak. A trópusi esőerdők élővilága mellett megcsodálhatjuk az óceánok és a téli Dolomitok szépségeit és a fotóművész más virtuóz alkotásait. A képek a legtöbb szemlélőben egy festmény benyomását kelthetik. A kiállított nagyítások speciális alapanyagra készültek, amelyre a gyártó ötven év színgaranciát ad.

A kiállítás február 28-ig tekinthető meg a Stefánia palota galériájában, mindennap 13-18 óráig.