Vissza a Hetek archívum borítólapjára
III. évfolyam, 7. szám, 1999. február 20

Belpolitika

GADÓ GYÖRGY
Politikai pornográfia

Botrányokban nincs hiány nálunk: pénzügyi botrányra korrupciós botrány, bűnügyi és gazdasági botrány, közbe-közbe vagy utánuk meg politikai botrány. Felháborodni is alig van idő egyiken, már itt is a másik. A legutóbbi politikai botrány a magyar és külföldi neonácik „legális” tüntetése a budai Várban rendőri segédlettel. Ez már a botrányok botránya.


MUNKATÁRSAINKTÓL
Közalkalmazotti bérátverés

A kormány 16 százalékos béremelést ígért a pedagógusoknak, azonban a februári bérfizetéskor a pedagógusok többsége kevesebb illetményt kapott, mint az elmúlt évben. A fizetésemelést ugyanis még nem kapták meg, de az adóterhek változtak. Emiatt aláírásgyűjtési akció kezdődött a pedagógusok között. A nem pedagógus közalkalmazottak és a köztisztviselők fizetése nem csökkent, de ígéretük sincs központi emelésre, ezért egyik szakszervezetük sztrájkot helyezett kilátásba.


SOMORJAI LÁSZLÓ
Nemzeti érzelmű szabadegyetem

„Nem titkoljuk, hogy antiliberális világnézetünk alapján szervezzük mondanivalónkat” - mondotta Győri Béla, a MIÉP sajtófőnöke a most induló Bocskai Szabadegyetemről. Az intézmény tervezete Csurka Istvánnak, a MIÉP és a Magyar Út Körök Mozgalom elnökének ötlete nyomán jött létre, és az idén, március hatodikán nyitja meg kapuit.


SZLAZSÁNSZKY FERENC
Az MDF nem lesz a Fideszé

„Nem kell attól félni, hogy a Fidesz karjaiba viszem a Magyar Demokrata Fórumot” - jelentette ki Dávid Ibolya igazságügy-miniszter, az MDF új elnöke a Szent László Akadémia csütörtöki rendezvényén. Boross Péter miniszterelnöki főtanácsadó szerint sincs realitása egy jobboldali gyűjtőpárt létrehozásának, ennél sokkal hatékonyabb lehet az önálló pártok lojális szövetsége.


MUNKATÁRSUNKTÓL
Tiltakozások az alacsony kárpótlás miatt

Továbbra is tart az aláírásgyűjtés a zsidó kárpótlási ügyben - nyilatkozta lapunknak a Magyarországi Zsidó Hitközösségek Szövetsége (Mazsihisz) illetékes képviselője. Eddig több százan fejezték ki tiltakozásukat a méltatlanul alacsony kárpótlási összeg - mindössze 30 ezer - megállapítása miatt, amit a deportálások és a szovjet kényszermunka áldozatainak hozzátartozói kaphatnak.


HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Fiatal nácik

Idén harmadszor rendezte meg évenkénti nemzetközi találkozóját a Magyar Nemzeti Arculat nevű szervezet, megemlékezést tartva a Várban a második világháborúban elpusztult náci SS-ek tiszteletére. Az összejövetel viszonylagos békében zajlott, leszámítva az SS-eket dicsőítő német nyelvű szónoklatot és néhány náci karlendítést. Este a skinheadeknek a XIII. kerületi Viking klubban rendezett tivornyáját igazoltatás zavarta meg. A kopaszok az intézkedő rendőrökre támadtak.


DEBRECENI TUDÓSÍTÓNKTÓL
A szocialisták Debrecenbe mentek

A MSZP frakciójának meghatározó személyei látogattak el Debrecenbe, ahol úgynevezett ország-régió konferenciát tartottak. A több helyszínen és formában zajló konferencia során a frakcióüléstől kezdve a lakossági fórumokig a párt minden eszközt felvonultatott, hogy minél inkább megszólítsa a helyi társadalmat.


HAZAFI ZSOLT
Vidék felé fordult az MSZP
Interjú Sükösd Miklós politológussal, a Central European University CEU kutatójával
Tovább a cikkhez >>>

Életmód

SZEGEDI TUDÓSÍTÓNKTÓL
Nem bírja a szegedi büdzsé a sok iskolát

Újabb iskolabezárásokról döntött a szegedi önkormányzat. Ismeretes, hogy tavaly decemberben, mint arról lapunk is tudósított, az áttelepítésre ítélt Gutenberg Általános Iskola diákjai, valamint tanárok és szülők egy emberként próbáltak hangot adni egyet nem értésüknek, és rábírni az önkormányzatot a javaslat megváltoztatására. A harc azonban hamar lecsendesedett és nem sok eredménye lett: a Gutenbergnek költöznie kell. Újabb két iskola jut hasonló sorsra Szegeden, de tüntetések nem várhatóak emiatt.


Séta a gyűlölet ellen
Tovább a cikkhez >>>

Ahol nem csak a virágok nyílnak

Tavasszal a zalai dombvidéken nemcsak virágok, hanem különböző vásárok is nyílnak a Zalaegerszegi Vásár Kft szervezésében. Március közepén és május végén a szervezők reményei szerint látogatók tízezrei merészkednek ki lakásaikból, melyeket ezekben a szeles, fénytelen napokban bizony még nem szívesen hagynak el.


PÁLFY GYULA
Konzervek a dobozban

Valaha mindössze két csatorna volt, hétfőnként pedig adásszünet. Ám ma a tévé képei lassan elborítják és befedik a láthatárt, a csatornák száma megközelíti az elviselhetőség határát, s a nézettségért gyilkos verseny folyik. A sok ezer óra adásidőt ki kell tölteni piacképes adással, vonzó emberek és izgalmas helyzetek képeivel. Ez maga a műsor - mely csípős nyelvek szerint nem más, mint két reklámblokk közötti rövid idő kitöltése. Alábbiakban a nézettségi listák élén álló két kereskedelmi csatorna, a TV2 és az RTL Klub, valamint a sokáig egyeduralkodó MTV1 stratégiájának jellemző elemeit vázoljuk fel.


Gazdaság

APRÓPÉNZ
Tovább a cikkhez >>>

MUNKATÁRSUNKTÓL
Hiány tőkekivonással

Jelentős mennyiségű állampapírt értékesítettek a külföldi befektetők, miután a Pénzügyminisztérium (PM) közrebocsátotta a januári folyó fizetési mérleg hiányának nagyságát. A váratlan mértékű hiány is befolyásolta a BUX-index e heti, közel 5 százalékos visszaesését. A pénzügyi tárca meggyőződése az, hogy nincsen szükség „Chikán-csomagra”, azaz a korábbi Bokros-csomag mintájául szolgáló kormányzati beavatkozásra.


SZŰCS EMESE
Lízing vagy tartós bérlet

A köznyelvben elterjedt a lízingelés fogalma, és gyakran használják akkor is, amikor tulajdonképpen nem is lízingről van szó, csupán egy normál banki kamatozású hitelről. Autóvásárlás esetén lízingről akkor beszélünk, amikor valamilyen gazdasági társaság (elsősorban kft.-nek vagy rt.-nek ajánlott) egy gépjármű-finanszírozással foglalkozó banktól díj ellenében autót vesz bérbe. A szerződés ideje alatt a tulajdonjog a lízingbe adóé marad, a használat során felmerült kár a lízingbe vevőt terheli. A szerződés lejártával lehetőség van a gépkocsi tulajdonjogának megszerzésére. Előnye, hogy a lízing díját a gazdasági társaságok költségként kezelhetik.


RÓTH ISTVÁNNÉ
30 százalékos növekedés a BÉT-en

Sorozatunk a tőzsde világába enged bepillantást. Az a célunk, hogy átfogó képet adjunk a tőzsde életéről, és rámutassunk az összefüggésekre is a fogalmak magyarázata mellett.


MUNKATÁRSUNKTÓL
Törvényt sértett az ÁPTF

Várhatóan a jövő héten kerül pont az i-re, miután a kormány keddi ülésén dönt az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet (ÁPTF) ügyében. A Pénzügyminisztérium vizsgálata szerint a felügyelet nem megfelelő lépései közrejátszottak a Realbank és a Postabank, továbbá a Globex, a CB Bróker, valamint a La Salle Értékpapír Rt. ellehetetlenedéséhez, illetve kisbefektetőinek és betéteseinek elvesztéséhez. A pénzügyi tárca vezetője és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke - egyetértve a kormány valamennyi képviselőjével - úgy látja, hogy az ÁPTF nem tett meg mindent annak érdekében, hogy a betéteseket és a befektetőket ne érje anyagi kár.


DEBRECZENY RÉKA
Eltörlik az orosz adósságot

Az orosz felsőház szerdán elfogadta az idei költségvetést, amely 2,54 százalékos GDP-arányos deficittel számol. A Valutaalap még mindig a kiadások csökkentését követeli, bár miután a Duma elhalasztotta az áfacsökkentést, a korábbi több mint 4 százalék helyett most már csak 3,5 százalékos GDP-arányos elsődleges (adósságtörlesztés nélkül számolt) költségvetési többletet kér idén az újabb hitelekért. Az IMF-kölcsönzés felújítása - ami alapján az ország törlesztené külső adósságait - jelzés lenne az orosz népnek és a világnak egyaránt, hogy „az ország immár jó úton halad” - jegyezte meg Michel Camdessus, a Valutaalap vezérigazgatója.


MUNKATÁRSUNKTÓL
Japán túl a mélyponton

Több mint két hónapja nem látott mélységbe zuhant a héten a japán jen a dollárral szemben, miután pénteken a központi bank kamatcsökkentést hajtott végre abból a célból, hogy serkentse a lanyha gazdaságot. A szigetországi szakemberek szerint Japán túl van a bankválságon, és a kilábalás útján jár.


ACSAI ANIKÓ
Kijózanodás a tőzsdén
Tovább a cikkhez >>>

PAPP LEVENTE
Válsághullámvasút

A világ még sohasem állt olyan közel az 1929-es világválság megismétlődéséhez, mint az elmúlt évben; a veszély azonban elmúlt, legalábbis egy időre. Ennek egyik fő oka az Egyesült Államok és az Európai Unió gazdaságának 1999-re prognosztizált növekedése. Az USA - a Time magazin által felkért öt neves közgazdászból álló bizottság szerint - a világgazdasági növekedés motorja.


Háttér

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Vita a jeruzsálemi mufti új irodája körül

Újabb vita pattant ki a héten Izrael és a Palesztin Hatóság között a jeruzsálemi Templom-hegyen fekvő al-Aksza mecset ellenőrzése körül. A komplexumban ugyanis nemrég új irodát nyitott a jeruzsálemi mufti, akit a Jasszer Arafat vezette önkormányzat nevezett ki 1994-ben. A disputa próbára teheti az új hasemita uralkodó, Abdullah király államférfiúi tehetségét is. Arafat ugyanis mindinkább kétségbe vonja a muszlim szent helyekre Jordánia által támasztott történelmi igényt.


HECHS LÁSZLÓ JERUZSÁLEM
Fantom és valóság

Békésen szétoszlott a hétvégén a Jeruzsálembe, a régi buszpályaudvar közelébe meghirdetett ultraortodox (haredi) tömegtüntetés mintegy 250 ezer résztvevője, amikor a rendezők befejezettnek nyilvánították a „Tóra védelmében” rendezett közös imát. Nem történt incidens, annak ellenére, hogy ugyanabban az időben a Sacher-parkban félszázezren tartottak gyűlést a „vallási erőszak” ellen, a „Szabad nép” mozgalom szervezésében. A rendezvényeken közel 15 ezer rendőr, a biztonsági szolgálat különleges egysége, helikopterek és a környező épületek tetején elhelyezett kamerák ügyeltek arra, hogy a két tábor lehetséges összecsapását megakadályozzák.


HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
A fasizmus melegágya
Tovább a cikkhez >>>

SEBESTYÉN ISTVÁN
Forr a magyar alvilág
Interjú Gyolai László alezredessel, az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatóságának parancsnok-helyettesével
Tovább a cikkhez >>>

SZIKORA MÁRTON
Új hidegháború fenyeget

Sir Charles Powel, Margaret That-cher volt brit miniszterelnök tanácsadója a Daily Telegraph című londoni napilapban megjelent cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy amennyiben a Nyugat nem változtat Oroszországgal szembeni jelenlegi politikáján, súlyos veszélyekkel találhatja magát szemben a jövőben.


EPERJESI ILDIKÓ, LAUDANCSEK KATALIN
Orosz játszma és a fegyverek

A londoni Sunday Telegraph értesülései szerint Oroszország az elmúlt hetekben csaknem 200 millió dollár értékű titkos megállapodást kötött Bagdaddal az iraki légvédelmi rendszer megerősítéséről, megsértve az arab ország elleni nemzetközi fegyverszállítási tilalmat. Moszkvai diplomáciai források szerint Oroszország korszerűsíti Irak halódó, MIG típusú harci gépekből álló légierejét, és helyreállítja az ország légvédelmi rendszerének harckészültségét. „Szinte hihetetlen, hogy a biztonsági tanács állandó tagja ilyen arcátlanul megszegje az ENSZ-embargót. Ez arra utal, hogy az orosz-iraki kapcsolatok sokkal szorosabbak lettek, amióta Primakov a miniszterelnök”- jegyezte meg egy brit külügyi vezető. Irak az oroszok fontos szövetségese a többpólusú világ megteremtésére irányuló erőfeszítéseikben.


Külpolitika

EPERJESI ILDIKÓ
Magyarország az EU legjobb tanulója

„Ha Magyarország a jelenlegi ütemben fejlődik, akkor 2000-re kész lehet az Európai Uniós csatlakozásra” - válaszolt a Hetek kérdésére Claude Desama, az EU-Magyarország Társulási Bizottság a héten Budapesten tárgyaló társelnöke. „A magyarok felkészültsége esetén az európai uniós intézmények bizonyára úgy fognak dönteni, hogy Magyarország egyedül is beléphet az EU-ba” - tette hozzá Desama. A belga politikus ellenben óva intett a túlzott optimizmustól, hiszen valószínűbb, hogy az Európa Tanács egy országcsoportot együttesen fog beléptetni az unióba 2002 és 2006 között.


Szigorítás Bulgáriában
Tovább a cikkhez >>>

KARL PFEIFER BÉCS
NAGYÍTÓ
Antifasiszta volt-e az NDK

A hetvenes évek elején Kelet-Berlinben meglátogattam egy anticionista kiállítást, amelyet a szírek rendeztek. Az egyik kép alatt ez állt: „Az egyetlen Mózes, akiben a zsidók hisznek, Móse Dajan.” A történelem iróniája, hogy Dajan egyik szemét Szíriában vesztette el, a Vichy-kollaboránsok elleni harcban.


HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Két konok fél tárgyalása

A koszovói albánok azt szeretnék, ha a tervezett megállapodás lehetővé tenné egyfajta koszovói „nemzeti gárda” vagy „önvédelmi erő” magvának a létrehozását - állítja a Washington Post című napilap. Ez az erő a Koszovói Felszabadítási Hadsereg gerilláinak „újrafelhasználásából” állna össze, és az albánok javaslata szerint segítséget nyújtana a NATO vezette békefenntartó erők számára „az emberek magatartásának ellenőrzésében”. Enélkül ugyanis a koszovóiak nagy része - érvelnek az albánok - továbbra is megőrizné fegyvereit. A létrehozandó fegyveres magból később, a három évre tervezett átmeneti időszak lejártával maga a koszovói védelmi erő „kelhetne ki” az albán elképzelések szerint. A washingtoni lap távolinak látja annak esélyét, hogy Belgrád belemenjen ilyesmibe. Miközben Szlobodan Milosevics sem a nemzetközi erők helyszínre küldésébe, sem a koszovói albánok széles körű autonómiájába nem akar beleegyezni, az albánok sem nyugszanak bele abba, hogy a rendezés ne tartalmazza a három év elteltével Koszovó sorsáról lebonyolítandó népszavazást. Emellett 10 ezer fősre becsült gerillaseregük teljes lefegyverzését sem voltak eddig hajlandóak vállalni.


HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Vezér nélkül a Zsil-völgy

Eddig nem tapasztalt határozottsággal lépett fel a román rendőrség a héten az újabb bányászmenet résztvevőivel szemben. Megfigyelők szerint Miron Cosma, a rettegett Zsil-völgyi bányászvezér letartóztatása fordulatot jelenthet a Ceaucescu utáni Romániában. A legutóbbi tiltakozó akciót az váltotta ki, hogy a bukaresti Legfelsőbb Bíróság tizennyolc évi börtönbüntetésre ítélte Cosmát az 1991. évi bányászjárás miatt. A bíróság a bányászvezért hét évre eltiltotta a közügyektől, megfosztotta katonai rangjától, valamint úgy határozott, hogy a börtönbüntetés letöltése után Cosma még öt évig nem léphet Petrozsény és Bukarest területére.


HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Titkosszolgálatok az integráció ellen

Az orosz hírszerzés szlovák titkosrendőröket bízott meg azzal, hogy Közép-Európa nyugatpárti országainak lejáratásával akadályt gördítsen a NATO-bővítés útjába - közölte a londoni Daily Telegraph egy angol kormányjelentésre hivatkozva.


SZABÓ IBOLYA ANNA
Véres karnevál Rióban

Véget ért a híres riói karnevál, amelyet szervezői az utóbbi évek legvéresebbjének tartanak. A minden eddiginél tragikusabb mérleg szerint a dél-brazíliai Sao Paulo szövetségi államban 230 embert gyilkoltak meg a karnevál idején, Minas Gerais államban pedig további 45 gyilkosság történt. Rio de Janeiróban négy személyt öltek meg az ünnep alatt, a rendőrség emellett dulakodásoknál és nők elleni „túlkapások” ügyeiben intézkedett.


HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Vallási összecsapások Indonéziában

Ismét súlyos összecsapásokra került sor Indonéziában egy keresztény és egy muzulmán falu közösségei között, amelynek során tizenöten meghaltak és legalább negyvenen megsebesültek. Az eset következményeként az indonéz parlament új rendeletet fogadott el, melyben engedélyezi a hadsereg számára a zavargásokban résztvevők azonnali lelövését.


BURIK GÉZA, SZIKORA MÁRTON
Hazát keresnek a kurdok

A török sajtó örömmámorban úszva ünnepelte és történelmi eseménynek nevezte, hogy az ankarai titkosszolgálatnak sikerült kézrekerítenie Abdullah Öcalant, a Kurd Munkáspárt, a PKK vezérét. A török fegyveres erők vezérkara is - a maga módján - megünnepelte „a bujkáló gyilkos” elfogását: újabb támadást indíttatott gyalogság, harci repülőgépek és helikopterek bevetésével a PKK iraki hadállásai ellen.


Publicisztika

VAGYIM ARISZTOV
A tengerészek megúszták

„Matróz és tiszt elvtársak! - próbálta túlkiabálni a hideg tengeri szelet a hajóparancsnok. Amint azt önök is tudják, csapataink eleget téve internacionális kötelezettségeiknek Afganisztán területére léptek, hogy segítséget nyújtsanak az afgán forradalmároknak. Önök közül már jó néhányan jelezték, hogy önkéntesként részt szeretnének venni a harcban. Tudom, mindnyájan készek teljesíteni a kötelességüket - ami dicséretes. Mi azonban tengerészek vagyunk - Afganisztánban pedig nincs tenger. Ezért itt maradunk, Északon.”


MÁRER GYÖRGY NEW YORK
Örömkönnyek vagy szégyenpír

Megszületett végre a nagy döntés. Az Amerikai Szenátus hallatta szavát és mindkét vádpontban felmentette Clinton elnököt. Az elsőben, amely hamis tanúzásért vonta volna felelősségre, a szavazatarány 55:45 volt, vagyis 55 szenátor - 45 demokrata és 10 republikánus - nemmel szavazott, míg 45 republikánus igennel, vagyis az elnök tisztségéből történő eltávolítása mellett tört lándzsát. A második vádpontban, amely az igazságszolgáltatás akadályozásáért, illetve félrevezetéséért akarta megfosztani Clintont hivatalától, a szavazatarány 50:50, tehát eldöntetlen volt. Persze hozzá kell tenni: még ha a republikánusoknak sikerült volna is megszerezniük az egyszerű többséget, a végeredmény ugyanez lenne, mivel az elnök hivatalból történő eltávolításához a szenátusban kétharmados többségre, azaz jelen esetben 67 szavazatra lett volna szükség.


Riport

HAJDÚ SÁNDOR
Tábornok úr, változott a helyzet keleten

A rendszerváltás után az ország keleti határszakaszán új jelenségek ütötték fel a fejüket. Az addig eseménytelen hétköznapokat robbanásszerűen rázta meg a román belpolitikai fordulat, majd a következő években megjelenő menekültáradat, embercsempészet, drogkereskedelem. Mindezek új kihívások elé állították a határőrséget. Ráadásul az EU-hoz való csatlakozásunk után a schengeni egyezmény értelmében ez lesz az unió külső határa. Mennyire sikerül ezeknek a kihívásoknak megfelelni, riportunk erre kereste a választ az Orosházi Határőr Igazgatóság vezetőjénél és munkatársainál.


Sport

Kirúgás
Tovább a cikkhez >>>

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Gyűrűző botrány

Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma csütörtökön bejelentette, hogy bűnügyi nyomozást folytat a 2002-es, Salt Lake City-i téli olimpiai játékokkal kapcsolatos megvesztegetési botrányban.


A népszerű Forma 1
Tovább a cikkhez >>>

A szurkoló halála
Tovább a cikkhez >>>

Döcög a Bulls
Tovább a cikkhez >>>

KÉZDI ÉVA
Szolnoki verekedés
Tovább a cikkhez >>>

HETEK-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Keegan újra Budapesten

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) szerdán a válogatott következő négy mérkőzésére Kevin Keegant nevezte ki szövetségi kapitánnyá.


Szabadidő

Programok
Tovább a cikkhez >>>

SZABÓ GERGELY
A természet művészete

Demszky Gábor főpolgármester és Mauricio de Castro Galán, Panama nagykövete nyitották meg február 16-án Korbely Attila természetfotós kiállítását a Stefánia palota galériájában. Az ünnepségen több száz vendég vett részt, köztük latin-amerikai és európai nagykövetek, politikusok és más közéleti személyiségek.


KULIFAI GYULA
Szűnik a sötét

Sokan az évszakokat a hőmérséklet és a növényzet változásai alapján azonosítják be, pedig közérzetünket sokkal jobban befolyásolja a világos és sötét órák aránya. A világosság sokkal lényegesebb tényezője életünknek, mintsem gondolnánk. A Biblia például már a harmadik mondatában említi mint teremtett valóságot.


MUNKATÁRSUNKTÓL
Telefonálni veszélyes

A mobil- vagy - ahogyan a nyelvvédők nevezik - maroktelefon vitathatatlan előnyei révén világszerte rövid idő alatt futotta be karrierjét. Nem véletlen, hogy nálunk is több millióan élnek ezzel a lehetőséggel - nem utolsósorban a reklámhadjáratoknak köszönhetően. A szolgáltatók hatalmas versenyében csökkennek a készülékárak és a használói tarifák is.


BORBÉLY RITA
Lesz-e NAT-háború

Két héttel ezelőtti számunkban közöltük a Pokorni Zoltán oktatási miniszter nemzeti alaptantervről tartott sajtótájékoztatóján elhangzottakat. Az ügy pártatlan megítélése érdekében lapunk megkereste Magyar Bálintot, az előző kormány oktatási miniszterét is, hogy megtudjuk, ő mint a NAT szellemi atyja hogyan értékeli az új alaptanterv körül kialakult helyzetet.


KIRÁLY SÁNDOR
Hogy ne üssük bottal a nyomát

A fáraók titkait és kincseit elrejtő piramisok építőivel két okból nem kötöttek életbiztosítást: egyrészt, mert rabszolgák voltak, másrészt - mint a titkos helyiségek és a behatolást gátló trükkök ismerői - nem élhették meg e monumentális síremlékek ünnepélyes átadását. Ma már természetesen másképp védjük értékeinket.


Színes

170 éves matróna
Tovább a cikkhez >>>

Valami bűzlik...
Tovább a cikkhez >>>

Békacomb brokkolival
Tovább a cikkhez >>>

Verseny
Tovább a cikkhez >>>

INNEN-ONNAN
Tovább a cikkhez >>>

Teljesen felpörögve
Tovább a cikkhez >>>

Harmincéves a repülő elefánt
Tovább a cikkhez >>>

Stradivari végrendelete
Tovább a cikkhez >>>

Vallástörténet

NÉMETH SÁNDOR
Az Apokalipszis könyve: végső harc a világért
Tovább a cikkhez >>>