Vissza a tartalomjegyzékhez

SASS SZILVESZTER
Kispályások és profik

Alighogy lezárult a Professzionális Labdarúgó Bajnokság őszi szezonja, máris javában tartanak a játékos-átigazolási tárgyalások. A legnagyobb változás az Újpest csapatánál várható, míg a magyar profik iránt a legnagyobb érdeklődés Izraelből érkezik.

Az újpesti védő, Sebők Vilmos ugyan nemet mondott az angol másodosztályú Bristol City ajánlatára, de ettől függetlenül várható magyar játékos igazolása Albionba, hiszen a szintén újpesti, de csatár Kovács Zoltán, és a szintén védő, de ferencvárosi Mátyus János a Premier Liga sereghajtójánál, a Southamptonnál edzeget. A lila-fehér klubnál játszó Korsós Attila az Austria Wienhez áll közel. A vásárt még jobban megerősítené, ha Nyilasi Tibor, a Fradi jelenlegi trénere az Austria Wienhez menne edzőnek.
Az Újpestből távozni esélyes játékosok névsora hosszú és tekintélyes, elképzelhető, hogy Pető Tamás,Tóth Norbert, Fehér Csaba, Herczeg Miklós és Sebők Vilmos a tavaszt már új csapatban kezdik meg, esetleg Németországban, Svájcban vagy Izraelben. Az évtized magyar vására lehetne Szabics Imre, a tizenhét éves ferencvárosi csatár esetleges külföldre való igazolása. A kis Szabicsot ugyanis az olasz Internazionale, a francia Olimpique Marseille is figyelte az ősz folyamán. Hivatalosan azonban még egyetlen klub se jelentkezett be érte.
A győri Stark Péter iránt a spanyol Real Betis érdeklődik; ha az üzlet létrejön, a még nem túl neves magyar védő a világ legdrágább játékosának, a brazil Denilsonnak lehet a csapattársa. Az átigazolási pletykákon és híreken kívül az első Professzionális Teremlabdarúgó-torna is foglalkoztatja a magyar futballból még ki nem ábrándult közönséget.
A selejtezők első helyszínén, Nyíregyházán jó hangulatban zajlottak le a műfüves mérkőzések, a két csoportból az MTK és nem kis meglepetésre az NB 1-es Demecser jutott a januári budapesti döntőbe, előbbi a Nyíregyházát, a Salgótarjáni BTC-t és a BVSC-t, utóbbi a III. Kerületet, a Diósgyőrt és a Debrecent előzte meg. A jövő héten Zalaegerszegen folytatódik a kispályás liga. A budapesti tornán csatlakozik a mezőnyhöz az addigra keretében megváltozott Ferencváros és az Újpest.