Vissza a tartalomjegyzékhez


Szerződés nincs

„Deák Gábor nevű személy nem áll és nem állt szerződéses viszonyban a Miniszterelnöki Hivatallal” - mondta el lapunknak Borókai Gábor kormányszóvivő. Mint kifejtette: „Nehezen értékelhető az a kifejezés, hogy az üzletembert politikai körökben a Miniszterelnöki Hivatal orosz államadósság rendezésével kapcsolatos szaktanácsadójaként ismerik. Egyébként Deák Gábor nevére a Miniszterelnöki Hivatal nem állított ki parlamenti belépőt. A Hivatalnak és a kormánynak nincs köze ilyen személyhez”.

HETEK-INFORMÁCIÓ

Mint ismeretes, múlt heti számunkban azt írtuk: előzetes letartóztatásban van Deák Gábor, egy Fideszhez közel álló vállalkozó. Az üzletembert politikai körökben a Miniszterelnöki Hivatal orosz államadósság rendezésével kapcsolatos szaktanácsadójaként ismerik. A Gyorskocsi utcában fogva tartott férfit a Hetek értesülései szerint a nyomozók zsarolással, csalással és sikkasztással gyanúsítják.
Deák parlamenti belépővel rendelkezett. A Parlament igazgatási osztályán úgy tájékoztattak bennünket, hogy személyes adat, ki állította azt ki. Farkas Attila, a Fidesz sajtófőnöke pedig azzal hárított, hogy ez a kérdés a Miniszterelnöki Hivatalra tartozik. Mint írtuk, a rendőrség későbbi időpontban kíván tájékoztatást adni Deák Gábor történetéről.