Magyar Tudomány

ISMERTETŐEz a Magyar Tudomány honlapja.

A folyóirat 1840 (nem tévedés: ezernyolcszáznegyven) óta jelenik meg mint a Magyar Tudományos Akadémia kiadványa. A tudomány sajátossága az új iránti fogékonyság. A Magyar Tudomány cikkeiben ez ötvöződik a másfél évszázados múlt során kialakult hagyományok tiszteletével.

A Magyar Tudomány önálló tanulmányokban, ill. évente 3 - 4 alkalommal tematikus cikkgyűjteményekben a téma legkiválóbb hazai szakértői ismertetik tudományterületük helyzetét, eredményeit, aktuális problémáit, közérthető, de igényes megfogalmazásban, az állatorvos-tudománytól a zenetudományig, a biofizikától az űrkutatásig, a klasszika-filológiától a pszichológiáig. A tartalmi sokszínűségről gondoskodnak további, a tudományokhoz kötődő egyéb rovatok. Ízelítő a rovatcímekből:

Honlapunk révén igyekszünk tovább szélesíteni Olvasóinkkal a kapcsolatot. Ha a Magyar Tudománnyal vagy az abban megjelent bármely írással, illetve ezzel a honlappal kapcsolatban véleménye, javaslata van, kérjük elektronikus levélben írja meg a következő címre: matud@helka.iif.hu.

Érdeklődését és véleményét köszöni a Magyar Tudomány szerkesztősége.