Január 2003
Európai integráció Magyarok - Románok

A Korunk pályázatának díjnyertesei

Ablak a jelenre

Sikeresen zárult a Korunk 2002’’es, erdélyi magyar iskolások számára meghirdetett pályázata, amelyben a fiatalok (szüleik, nagyszüleik megszólaltatásával) a közelmúltról, jelenükről és jövőképükről adtak számot. 78 pályamű érkezett be Erdély teljes területéről, minőségileg is figyelemre méltó munkák, ezért a zsűri a tervezettnél több díj kiadásáról döntött, a következőképpen:

Nagydíj (a társadalomtudományilag legérettebb dolgozatért):
        Móra-Ormai Zoltán (Sepsiszentgyörgy)

I. díj:  Balogh Xénia (Kolozsvár) és
         Szén János (Csíkszereda)

A zsűri különdíja (a legfiatalabb, kiemelkedő tehetségről tanúskodó pályamű szerzőjének):
          Papp’’Zakor Ilka (Kolozsvár)

II. díj: Fülöp Orsolya (Parajd ‘’Székelyudvarhely) és
         Török Noémi (Székelyudvarhely)

III. díj Bálint Tamás (Székelyudvarhely),
         Mazurek Andrea Janka (Szatmárnémeti) és 
         Nagy Ella’’Bernadette (Csíkszereda)

A zsűri dicséretében részesültek: Molnár Gyöngyi (Székely’’udvarhely), Nagy Zsuzsánna (Kolozsvár), Pál Lehel (Oroszhegy ‘’Székelyudvarhely), Sütő Béla József (Vargyas ‘’Barót), Szőgyör Árpád (Csíkszereda) és Zsizsmann Erika (Kolozsvár).

A díjakat és könyvjutalmakat (további sikeres pályázóinknak is) a szerkesztőség 2003 január 16’’án ünnepélyes keretek között nyújtja át a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet dísztermében. A pályázatra beérkezett írásokból különszámot szerkeszt a folyóirat 2003 áprilisában, és a tervek szerint könyv is készül majd a szövegekből, valamint a szövegek alapján készült szociológiai elemzésekből.