Kortárs

Búcsú Határ Győzőtől, Lázár Ervintől és Nagy Gáspártól

 

 

Ferenczes István

Riadalmas újévi esemesek Budapestre

 

 

 

 

 

Drága barátaim, akik még éltek! Azonnal intézkedni! Visszamondani minden utazási tervet! Minden Székelyföldre való készülődést! Kiirtani minden szürrealisztikus vágyakozást, álmodozást a mifelénk való eljövetelre! Állítsanak le mindent, ami velünk kapcsolatos! (OK)

2006 februárjában Bella Pista a háromszéki Nagyborosnyóra, illetve csíkzsögödi tanyámra készülődött, ott kellene borozni még egyszer, mondta a Deákban. (OK)

2006 májusában Lázár Ervinnel abban maradtunk, hogy a nyáron, de legkésőbb 2007-ben, egy svájci barátjával a Szent Anna tavat, illetve a Napbaöltözött asszony mellett őrködő két hatalmas királyunkat fogja meglátogatni. (OK)

2006 októberében Nagy Gazsi azt mondta a telefonba, reméli, hogy 2007 tavaszán ott lesz a csíksomlyói búcsún, mert ott történnek a csodák, biztos a gyógyulás. (OK)

December 5-e után korra reggel, amikor összefutottunk a Bajza utca sarkán, azt mondta, hogy ezt a szégyent nem lehet kibírni, bele fogunk pusztulni. (OK)

Parcellát nyítani a 301-es közelében december 5 áldozatainak! (OK)

Drága barátaim! Tegyetek meg mindent, hassatok oda, hogy Ártándnál, Nagylakon, Varsándon stb. szereljék fel s lakatolják le a sorompókat. Vasfüggönyt húzni Magyarország s Erdély közé! Aknamezőket telepíteni! A Korona nevezetű gyorsvonatot, illetve az Ady Expresszt kivonni a forgalomból! Az Európai Unió szabványaival nem kompatibilisnek minősíteni minden benzines, gázolajas járgányt, amely kelet felé indul. Felszámolni az összes szárnyvonalat! A székely körvasutat is ! (OK)

Halállal jegyzi el magát mindenki, aki a Székelyföldre vágyakozik. Hát ne készüljön senki errefelé! Teli vannak itt is a temetők! Életünk gyásztól gyászig tart… Ma kétségbeesetten elkezdett havazni… Aztán elállt, s még feketébb lett minden. (OK)

 

Csíkszereda, 2007. január 4.

 

 

 



Nyitólap