Kaptár

ISMERTETŐKedves Olvasót Kedves Könyvtáros Kolléga!

Örömmel ajánlom figyelmébe a kiadványt, amelynek próbaszámát most kezében tartja. A Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár gondozásában jelenik meg, hiteles krónikása kíván lenni a Jász-Nagykun-Szolnok megye könyvtáraiban történő eseményeknek, hű közvetítője a megyén kívülről és belülről érkező híreknek, tudnivalóknak, amelyek feltételezéseink szerint érdekelhetik a könyvtárosokat.

A tartalmát ebben a számban még a megyei könyvtár hírei uralják, de reméljük, sok könyvtáros lesz, aki veszi a fáradságot és tudósít minket a könyvtárában történt eseményekről, annak tanulságairól, mindnyájunk gyarapodása érdekében. Izgalommal várjuk a visszajelzéseket mind a kiadvány tartalmára, mind formájára, címére vonatkozóan. Várjuk a híreket, közölnivalókat minden hónap 10-éig, mivel szeretnénk, ha a hónap 15, napjáig mindig meg is jelenne az esedékes szám.

Azt reméljük ettől a kiadványtól, hogy áttekintve a könyvtárak által elvégzett munkát, erősíti a könyvtárosok önbizalmát, elmélyíti szakmai összetartozásukat, fórumot teremt a kisközségekben elszigetelten, magukra hagyottan dolgozóknak is.

Kívánom, mindig sok kedvező hírről számolhassunk be, hónapról hónapra tudósíthassuk olvasóinkat a könyvtárak felemelkedéséről, a könyvtárosok szakmai megbecsülésének sok-sok megnyilvánulásáról.

Ebben a reményben kívánok olvasóinknak, könyvtáros kollégáinknak, szerkesztőtársainknak sok sikert, a kiadványnak hosszú, sikeres életet!

Bertalanné Kovács Piroska
igazgató