Hollandiai Katolikus Magyar Egyházközségi Hírlevél

BEKÖSZÖNTŐKedves hollandiai magyarok! Ez a kiadvány a Hollandiai Katolikus Magyar Egházközségi Tanács (EKT) újszerű internet-hírlevele. Elsősorban a hollandiai katolikus magyarokhoz kíván szólni, de szívesen eljuttatjuk a hírlevelet minden érdeklődő és drótposta címmel rendelkező magyarnak, aki igényét jelzi. Azért vállalkozunk a kommunikációnak erre a változatára, mert felmérések szerint Hollandiában már most közel minden második ember hozzáfér valamilyen módon az Internethez, évente pedig további 10% jön hozzá. Akinek még nincs internet-levélcíme, egy kis utánajárással munkahelyén, iskolákban, ismerősöknél, sőt esetenkint már az idősek otthonában is kaphat egy névreszóló "postaládát", többnyire ingyen. Az ilyen hírlevél gyorsan és olcsón eljut minden körzetbe, oda, ahol volt a múltban rendszeresen magyar szentmise és oda is, ahol nem.

Célunk egyrészt, hogy a ma vendéglelkészekre alapozott szentmisék rendjét közöljük, de ugyanakkor minden más, körünket is érintő keresztény/katolikus szellemiségű hollandiai történésre felhívjuk a figyelmet. Ugyanakkor szeretnénk a lelkészhiány által emberi kapcsolatainkban keletkezett űrt valamelyest áthidalni, hogy tudjunk egymás sorsáról, örömeiről, bánatáról. Végül kihasználva a médium adta új lehetőségeket, közvetítünk a Világhálón elérhető forrásokból legyenek azok magyarországi, hollandiai vagy más eredetűek, melyek -véleményünk szerint- építően kapcsolódnak a társadalom keresztény szellemiségű fejlődésébe.

Hírlevelünkről:

Négyszer évente megjelenő egyházközségi Hírlevelünket minden hollandiai érdeklődőnek megküldjük, aki azt kéri, e-posta címmel rendelkezik és azt nekünk megadja. A Hírlevél aktuális száma (esetleges programváltozásokkal) a Világhálón, Web-címünkön is elérhető (lásd alább).

Kiadványunkat kinyomtatni a Web-változatról az Int. Explorer böngészővel a legegyszerűbb, a betüket a közepesnél egy mérettel kisebbre állítjuk be. Nyomtatás előtt az oldalakat az "afdrukvoorbeeld" paranccsal ellenőrizzük. E-posta címeiket továbbra is várjuk. Aki pedig nem tart igényt körlevelünkre, kérjük jelezze azt. Közreműködésüket köszönjük.

Szerkesztőség: nickl001@planet.nl