I. évfolyam. 4. szám 2000. december 10.

[vissza]

Malmői Lap
1. évfolyam, 4. szám 2000 / 4.


[Az ötvenhatos Vitézi Rend ] 

Magyar nyelvtanfolyam

kezdőknek és haladóknak
Végh János tanfolyama már 6-8 jelentkezővel elkezdődik a kellemesen lakályos és minden szükségessel felszerelt magyar klubban. Jelentkezni személyesen és telefonon a klub nyitvatartási idejében.
ooo


MINDEN MALMŐI MAGYAR
ünnepe a mi ünnepünk. Osztozzunk örömeikben és fájdalmukban is.
ooo


SZÜLETÉSNAPJÁN
szeretettel üdvözlünk minden ünnepeltet. Tudnunk kell egymásról! Családtagjaikat, barátaikat, ismerőseiket minden esemény alkalmával hirdetésben is köszönthetik olvasóink.
ooo


A Révész alap számlaszáma:
51 58 36 - 5
Az egyesület pénztárosánál is kapható befizetési utalvány.
ooo


AKIK MELLETNÜK JÁRNAK


Vajdasági Ilona

Harminc éve költözött Jugoszláviából Malmőbe. Így lett világpolgár. Neve Marinkson Ilona. Választott hazáján, Svédországon kívül otthon van Vajdaságban, Magyarországon, Spanyolországban, Németországban és Kaliforniában is, ahol egyetemet végzett lánya él. Férje német-jugoszláv származású. Ilona horoszkópja szerint iker. Sokoldalú, fürge észjárású, mindenre kíváncsi, erős egyéniség, melegszívű anya, gondos feleség. Beszél magyarul, svédül, angolul, spanyolul, szerbül, németül .

Férjével együtt sokat dolgoztak, hogy négy lányuk iskoláztatását, zongora- és harmonika óráit biztosítsák. Ilona ma már nyugdíjas. Eljött az ideje, hogy emlékiratait írja. Naplója őrzi fordulatokkal teli életétnek humorral fűszerezett történéseit. Ilona szerint nem malmői házaik, nem a spanyol nyaraló, hanem naplója lesz lányainak igazán értékes öröksége.

Földesi Teréz

A malmői magyar egyesület konyhájában a helyes táplálkozás remekeit készíti és a korszerű konyhaművészetre tanít. Még futómadár (emu) -pörköltet is készít tanítványai és a riporter nagy-nagy örömére.


felelős szerkesztő: Tar Károly, webmaster: Kormos László.,
HUNSOR - Magyar Liget - All Rights Reserved - 2000., A.D.