1
A tanulmányban iskolánk nevének rövidítésével jelöljük az általunk kidolgozott modellt (Kossuth Lajos Gimnázium – KLG).
2
Mindkét díjat Shiba professzor és Pálinkás József oktatási miniszter adta át ünnepélyes keretek között a Gazdasági Minisztérium dísztermében 2001 októberében.
3
Az itt kifejlesztett KLG-modell védett szellemi termék 1999 óta.
4
Horváth Attila–Tóth Tiborné: Iskolaigazgatók a minőségbiztosításról. Új Pedagógiai Szemle, 1999. 6. sz. Tóth Tiborné–Tóth Andrea: Értékelés és minőség a közoktatásban. Bp.,1999. Műszaki Könyvkiadó, 107.
5
A konferencia legnagyobb szponzora egyébként a Műszaki Könyvkiadó volt, átvállalta az előadói költségek jelentős részét, s Tóth Tiborné dr.: Minőségmenedzsment az iskolában c. könyve gyors megjelentetésével is hozzájárult a rendezvény sikeréhez.
6
A kötet megjelenését az Oktatási Minisztérium finanszírozta, s Környei László helyettes államtitkár írt bíztató előszót hozzá.
7
A fenti című új kötetem a közeljövőben jelenik meg.
8
A programot a Herta Zsuzsanna Tanácsadó Bt. akkreditáltatta 1999-ben, amelyben professzionális vezetőképzéssel és -kiválasztással, humánerőforrás-tanácsadással, tréningmenedzsmenttel foglalkozunk. A program indítási engedélyével a Kossuth Lajos Gimnázium is rendelkezik.
9
Szervezetfejlesztésre alapozott iskolai minőségfejlesztés. Beszélgetés Tóth Tibornéval az iskolai minőségfejlesztésről. Az interjút Schüttler Tamás készítette. In Új Pedagógiai Szemle, 2000. 10. sz.