Új Forrás - Tartalomjegyzék - 2007. 7. sz.
   
 
 

Forrásvidék

 

Májusban megjelent a szerkesztőségünk munkatársa, Wehner Tibor által összeállított szövetség. 249 szobrász című könyv, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége szobrász-szakosztálya tagjainak munkásságát feldolgozó adattár. (A kiadvány a művészeti szervezet budapesti, Andrássy úti irodájában vásárolható meg.) 

A Tatabánya várossá nyilvánításának 60. évfordulója alkalmából, 2007. május 10-11-én rendezett Lehetőségek és kihívások című várostörténeti konferencián Monostori Imre főszerkesztő Irodalom Tatabányán, Wehner Tibor szerkesztő Félbemaradt építészeti és szobrászati térfoglalás Tatabányán az ún. ötvenes években címmel tartott előadást. A konferencia előadásainak anyaga a közeljövőben önálló kötetben lát napvilágot. (Wehner Tibor előadásának szövegét a következő számunkban közöljük.) 

A tatai születésű, Budapesten élő Neuberger István festőművész látkép-kiállítását 2007. június 5-én Wehner Tibor nyitotta meg a budapesti Hotel Kempinski Galériájában. A tárlat a nyári hónapokban, szeptemberig várja a látogatókat.  

Wehner Tibor 2007. június 8-án A jelenkori gödöllői textil címmel tartott előadást a gödöllői Városi Múzeumban, a gödöllői szőnyegszövés 100. évfordulója alkalmából rendezett szakmai konferencián. 

Az ünnepi könyvhéten jelent meg Jász Attila, lapunk főszerkesztő-helyettese XANTUSiana avagy egy regényes élet kalandjai című verses regénye, valamint Monostori Imre Az idők szellemei című tanulmánykötete. Az ő szerkesztésében adta ki a Nap Kiadó Csoóri Sándor Tizenhét kő a parton című esszékötetét. (A könyv bemutatója június 4-én volt a tatabányai József Attila Megyei Könyvtárban.) 

„Valóság” rovatunk szerkesztőjét, Kovács Lajost a Komárom-Esztergom Megyei Honismereti Egyesület elnökévé választotta a következő három évre.