Új Forrás - Tartalomjegyzék - - 2001. 4.sz.
 
A Németh László Társaság felhívása
 

A 2001. esztendő Németh Lászlónak, a 20. századi magyar szellemiség egyik legnagyobb alakjának születési centenáriuma. A Németh László Társaság országos gyűjtést kezdeményez annak érdekében, hogy Budapesten állíttassék méltó szobor a nagy írónak.
     Felkérünk mindenkit, aki becsüli és szereti Németh László életművét, hogy anyagi lehetőségei szerint járuljon hozzá e nemes cél valóra váltásához.
     A Társaság és Németh László családja hivatalosan is kezdeményezte a szoborállítást, és jelentős összeget ajánlott fel a kivitelezés segítésére.
     A Bethlen Gábor Alapítvány lehetővé tette, hogy egyik alszámláján gyűjthessük össze a szoborállítás költségeit. (11702036-20677303 Bethlen Gábor Alapítvány Németh László Szoboralap). Kérésre csekket is tudunk küldeni. (József Attila Megyei Könyvtár, Tatabánya. Pf. 136. 2800). Mivel a Bethlen Gábor Alapítvány közhasznú szervezet, az itt befizetett hozzájárulás összegének 100 %-a leírható az adóalapból.
     Meggyőződésünk, hogy közös erővel megvalósulhat az igazán szép terv, s immáron köztéri szobor is emlékeztet majd Németh László életére és munkásságára.
 

Tatabánya - Budapest, 2001. január 19.
 

Monostori Imre,
a
Németh László Társaság elnöke